Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nemáte někdo recept na třílitrové mojito?
Díky
Co si vygooglit první recept ( recepty.vareni.cz/...) a pak přísady na dvě decky jen vynásobit patnácti?
Asi nejjednodušší bude množství ingrediencí pro přípravu ´malého´ mochita vynásobit -
Obvyklé recepty jsou obvykle na 3 dl, takže násobíš deseti...
Mojito dělám do cca třídecové sklenky ´od oka´ - pár lístků máty, půl limetky (nakrájené na menší kousky), polévková lžíce cukru, panák rumu, ledová tříšť, dolít vodou. Jinak podle chuti - někdo rád silnější, jiný zase sladší či mátovější... Limetku je možné nahradit citronem a třtinový cukr bílým (není to ono, ale jde to), bílý rum ovšem tuzemákem nenahradíš...
Asi to budem teda násobit limetku asi nahradíme citrónem
protože kupovat na velká mojita kupovat x limetek při ceně 6Kč/ks se mi zdá ně hodně ale víc
nebo to namícháme... limetky i citron
jinak díky
my dělali nedávno 14litrový mochyto dle vlastního receptu- velkej hrnec do něj sme nalili 13litrů vody ze sodastrýmu dale sme do toho šouply kilo třtinovýho cukru,nakrájeli 14 omytých limetek i s kůrou dále sme tam přidali asi 4 hrstě čerstvě natrhaný máty a vmýchali litr vodky 42 ,s předchozího dne sme vyndali zmraženou vodu co sme měli nalitou ve 2litrový pet lahvi láhev ořezali a samotný led postavili doprostřed hrnce pak si jen všichni vzali brčka a pili a pili
Wow tak to je mazec takhle ve velkym to rozjet zase nechcem ale na párty nějakou větší se to hodí
díky za tip...
ale zaráží mě v mojitu ta vodka... pro mě by to bylo přijatelnější protože jedinou vodku co piju i ičstou je 42 blended rum v lásce (i normální tuzemák) moc nemám
ale v mojitu si dám bílý rád
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.