Formička na malý dortík

Od: Datum: 03.08.12 21:30 odpovědí: 5 změna: 03.08.12 22:15
avatar

Ráda bych o víkendu udělala dezert, tzv. lávový dortík. Jenže nemáme plech na muffiny a jiné malé dortíčky (prostě tento). Co mohu použít místo toho? (ne papírové formičky). Co obyčejný hrnek? Přežil by to? Nebo nějaká jiná rada? *nevi*


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 03.08.12 21:37
 
avatar

Samozřejmě,že postačí hrníček či obyčejné porcelánové misky,pálí se cca při 1000 st.Celsia,táákže směle do toho,trouba to přežije;)

 
Od: ron*
Datum: 03.08.12 21:38
 

Dobrý večer.

Neznám recept na lávový dortík, ale připravuji suflé (odhaduji, že je to něco podobného).

Používám buď keramické zapékací mističky. Ale mám jen 4ks. Když chci dezertů udělat větší počet, používám obyčejné bílé porcelánové šálky, které mají označení - vhodné do mikrovlnné trouby . Dezert peču v elektrické troubě na plechu s vodou, do kterého šálky narovnám.

 
Datum: 03.08.12 21:51
 
avatar

Díky oběma. Máme tu jen obyčejné hrnky, ale snad to s tím plechem s vodou půjde.

Lávový dortík doporučuji, je to úžasný dezert.

.

Suroviny:

100 g Čokolády

90 g cukr krystal

2 vejce

2 žloutky

90 g polohrubé mouky

100 g másla

.

Postup:

Rozpustíme čokoládu s máslem v hrnci nad párou a necháme trochu odstát. Smícháme vejce a žloutky s cukrem a pomalu přidáváme mouku. Přimícháme čokoládu (pomalu, aby se to nesrazilo).

Formičky vymažeme máslem a posypeme trochou cukru nebo kakaa. Nalijeme tam těsto a pečeme 7 minut na 200 °C.

Překlopíme na talířek a dozdobíme ovocem a cukrem. Po rozkrojení by nám měla vytéct čokoláda, do které budeme namáčet ostatní kousky a ovoce.

.

Výsledek by měl vypadat takto:

Od: ron*
Datum: 03.08.12 22:05
 

Velice děkuji za recept, určitě vyzkouším.:) Zdá se mi podobný jako recept na čokoládové suflé. Suflé(2porce):

100 g hořké čokolády s minimálně 60% kakaa
2 polévkové lžíce velmi silné kávy smíchanou s rumem
2-3 polévkové lžíce najemno drcených / mletých mandlí (ořechů)
1 rovná čajová lžička hladké mouky
2 vejce - oddělené žloutky a bílky
máslo na vymazání mističek, 2 mističky na suflé
Mističky vymažeme máslem (až po okraj) a vysypeme mandlemi a dáme do lednice.
Čokoládu s kávou rozpustíme na vodní lázni (nebo v mikrovlnce) a rozmícháme na hladkou hmotu. Vmícháme mouku a žloutky a zbytek mandlí.Troubu na 200°C.Z bílků ušleháme extrémně tuhý sníh, který pomalu, opatrně (aby "nespadnul") a po částech vmícháme do čokoládové hmoty. Výslednou hmotu nalijeme do mističek (zaplníme je ale jen asi do 3/4). Misky přemístíme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut. Pokud je po 15 minutách povrch měkký, dá se pár minut přidat (ale opatrně, aby se neupeklo moc).Po vyjmutí z trouhy ihned podáváme - jí se z misky.Správné suflé má na povrchu kůrku, pod ní je "houbovitá struktura" a v jádru je tekuté.

 
Datum: 03.08.12 22:15
 
avatar

Není zač :). A ano, lávový dortík je něco mezi suflé a čokoládovou buchtou (brownie). :)

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.