Co dům dal aneb smícháme chutě

Od: Datum: 31.07.12 18:53 odpovědí: 17 změna: 05.08.12 06:52
Hezký večer přeji.Přemýšlím co k večeři a následně co zbyde zítra k obědu.Koupila jsem uzené krůtí,kolinka,špenát-lístky a sýr eidam.Myslíte že když to vše uvařím a zapecu-posypu sýrem,bude to k snědku?Nějak mi tam nejde ten špenát a sýr...co myslíte?Nebo co rychle udělat k večeři?
doplněno 31.07.12 22:22: Děkuji všem.Bolebřuch nemám dala jsem si i za vás:-D Ještě se chci zeptat-doufám že mě někdo odpoví,nechci pokládat novou otázku.Jak připravujete Kančí kýtu?Dostala jsem ji v celku a už mrazenou.Chci jí udělat o víkendu,mám jí už nějak naložit?Co guláš,byl by dobrý?Moc na divočinu nejsem.Na netu jsou recepty,ale jsou takové neosobní.Spíš bych uvítala osobní zkušenost.Díky.

avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 31.07.12 18:55
 
avatar

Sýr se špenátem plus těstoviny jsou úžasná kombinace. Uzené krůtí bych udělala samostantně a radši s bramborem, bram. kaší, ...

 
Datum: 31.07.12 18:58
 
avatar

To bude dobrý - vrstvu kolen, vrstvu krůtího, vrstvu špenátu a zase kolena, zalít rozšlehaným vejcem. Já teď baštím langoše!

 
Od: krkovicka*
Datum: 31.07.12 19:01
 
tak na langoše už se třesu od začátku léta a ještě jsem se k tomu nedostala:-D
Datum: 31.07.12 19:08
 
avatar

Já to měla hotové pro tři lidi za 15 minutek, mám recept bez kynutí a nažrali jsme se.. jak děla

 
Od: olaf71*
Datum: 31.07.12 21:23
 

není langoš jako langoš.

 
Datum: 31.07.12 19:22
 
avatar

Langoš*slunce**modla*

 
Od: ron*
Datum: 31.07.12 19:00
 

Dobrý večer.

Ideální materiál na výbornou večeři*palec*. Kolínka uvařte. Mezitím na pánvi na cibulce osmažte uzené krůtí maso, přidejte listový špenát, krátce poduste. Okořeňte pepřem, solí a drceným česnekem. Smíchejte s uvařenými těstovinami a dejte zapéct v zapékací misce nebo pekáčku do trouby. Asi po půl hodince zalejte rozkvedlaným osoleným vejcem se smetanou nebo bez (nemáte-li smetanu). ještě 20 minut zapéct a posypte strouhaným sýrem. Přeji dobrou chuť.:)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: krkovicka*
Datum: 31.07.12 19:03
 
Děkuji.Jdu na to...;) jestli bude bolebřuch...:(
Od: mowla*
Datum: 31.07.12 19:09
 

Taková dobrota může navodit "bolebřuch" jedině ´přežráním´...

:D

 
Datum: 31.07.12 20:05
 
avatar

Z toho bolebřuch nebude, kdybych měl cestu okolo, klidně bych se obětoval...*smich**smich*

 
Od: olaf71*
Datum: 31.07.12 21:25
 

tahle kombinace chutí je super. i kdyby se to nepovedlo, tak to určitě bude dobré

 
Od: mowla*
Datum: 31.07.12 22:33
 

Kýty je na guláš skoro škoda - navíc je ´suchá´...

Kýtu doporučuju jako pečeni na zelenině (zelenina podobně jako na svíčkovou, ale omáčku bez smetany a je dobré ji okořenit i jalovcem), kýtu na pečení dobře našpikovat. A péct pomalu - troubu zapnout na 250, dát maso se zeleninou (ideálně v zadeklované ´jenské míse´) nechat hodinku, pak troubu vypnout a několik hodin nechat tak - postupně chladnout (neobracet, nekontrolovat, nenakukovat). Pak zeleninu vyndat a namixovat, maso opět prohřát a nechat na povrchu ogrilovat.

Nebo, pokud je z mladého kusu, je možné ji udělat se švestkovým nebo šípkovým přelivem jako ´medailonky´.

doplněno 31.07.12 23:03:

Jo jo - knedlík - já preferuju bramborové...

doplněno 31.07.12 23:04:

BTW - "ve škole"? - já su samouk... ;)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: krkovicka*
Datum: 31.07.12 22:49
 
Takže jen se zeleninovym sosem?K tomu jaká příloha,knedlík?Se blbě ptám a přitom jsme to brali ve škole:-D
doplněno 31.07.12 23:12: Jj ve škole ale asi jsem zrovna chyběla.Jinak je mi jasný že kyta je na guláš suchá,jen to pečení bude piplačka než s tím gulášem.Navíc nevím jestli dovřu dvířka od trouby.Budu jí muset seknout.Je to pěkně velká kyta.

 

Datum: 02.08.12 16:58
 
avatar

Z kýty můžete udělat 2 dobrá jídla. Postup takřka stejný, chutě jiné.

Kýtu omyjte, osušte, osolte, ze všech stran potřete peroutkou rozpuštěným máslem. Posypte tymiánem a kořením Divočinka. Dejte do pekáče, přidejte na kostky nakrájenou cibuli /dost/ a taky na kostky kus špeku. Pak nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu - mrkev, celer, petržel, od každého asi hrst. Asi 3-4 bobkové listy, do kousku gázy tak 10 celých jalovců, 10pepřů a 5 nových koření. Obtočit uzlík nití. Nakonec trochu zakápnout citrónem.

Takto naložené nechat asi 3 - 4 dny uležet. V zimě je to snažší, stačí v chladném špajzu, nyní je teplo a mouchy, takže v ledničce.

Potom pomalu péci v troubě. Když zelenina začne hnědnout, podlévat horkou vodou nebo vývarem, maso obracet. Zpočátku péci otevřené, po chvíli pod dušákem, aby maso změklo. A teď se to rozdělí:

1/ Přidat kelímek rozšlehané zakysané smetany a pár kuliček francouzského másla /máslo obalené v mouce/. Přidat asi polévkovou lžíci pikantní marmelády /nejlépe rybízová/. Maso vyndat, nakrájet na plátky. Vyndat bobkové listy a uzlík s kořením. Omáčku rozmixovat, přecedit přes hustý cedník. Dochutit /sůl, cukr, citrón/ aby chuť byla navinulá. Podávat s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu, brusinkami a šlehačkou.

2/ Také vyndat uzlík a bobk. listy, také zahustit franc. máslem, ale nemixovat, přidat asi 2 dcl dobrého červeného vína a nechat vydusit. Nebude tam omáčka, ale spíš takový sosík s tou zeleninou. Jako příloha jsou nejlepší brambory, hodí se ale i rýže.

Dobrou chuť, kdybych šla náhodou okolo, na kančí mě dostanete pokaždé! :-P Jaga.

doplněno 02.08.12 17:00:

Vidím až teď, že bychom si při vaření rozuměli s Mowlou. Má podobné nápady jako já a určitě i stejně mlsný jazýček.*placni*

Ohodnoceno: 4x
 
Od: krkovicka*
Datum: 04.08.12 15:55
 
Prosím vás.Včera jsem to tak nějak naložila.Zítra se to chystám péct.Jediný co jsem popletla bylo že už jsem jí naložila do červeného vina.Tak trochu zastrikla.Mám tam ten uzlik,je to osoleny a i tu zeleninu se spekem.Ještě se zeptám kdy tam dat tu marmeladu?Před pečením?Nebo po?Nepopletla jsem něco?;) děkuji
doplněno 04.08.12 16:07: Můžu tam místo marmelady dat rybiz ze zahrádky?nevadí to?Nejsu barbar,při nejhorším ještě skocim do vecerky:-D
Datum: 05.08.12 06:12
 
avatar

Krkovičko, jak to dopadlo? Byla jsem včera celý den na traktoriádě, jsou tady vnoučata, tedy pak večeře pro ně a tak jsem se na Poradnu dostala až teď, dokud ještě spí. A za chvíli na týden odjíždíme na Sázavu, tak jsem ráda, že jsem ještě mohla odpovědět.

S tím vínem, pokud ho nebylo moc, by to snad nevadilo. Ale já to nejdříve opékám jen v té zelenině, špeku a tom másle. A víno je vlastně totéž co voda či vývar a pokud je ho tam víc už zkraje, tak to neudělá tu barvu a neopeče se to. To dávám až ke konci do toho receptu "po divoku".

Vy jste asi smíchala recepty oba dohromady, protože marmeládu dávám do receptu "na smetaně". Omáčka je pak pikantnější, lepší. Rybízovou právě proto, že je navinulá. Rybíz sám o sobě je kyselý a té dobré chuti neprospěje. Chtělo by to fakt tu marmeládu. Dát ji tam skoro před koncem, společně s tou zakys. smetanou a franc. máslem. Dobře promíchat, ještě chvilku povařit, mixovat, přecedit, dochutit.

Uvidíte, že se povede a dobře to dopadne!:-P Jaga.

 
Od: krkovicka*
Datum: 05.08.12 06:52
 
Dobré ráno.To jsem ráda,že jsem vás ještě stihla,že jste mi odpověděla.Dobře koupím marmeladu.Dnes to šoupnu do trouby.Uvidím co se z toho stane,hlavně aby. chutnalo že? :-D ještě jednou děkuji

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.