Srbský dezert

Od: Datum: 03.07.12 10:55 odpovědí: 1 změna: 05.07.12 19:46

Ahoj když jsem byla v Srbsku jedla jsem tam úžasný dezert.Vypadalo to jako štrůdl bylo to asi z listového těsta a byla tam spousta ořechů a jablek ale přinesli to v hlubokým talíři a byla tam jako ,,štáva" jako by se to už v tom peklo.Na internetu jsem našla že by se to mělo jmenovat Gibanica ale nikde k to nedávají tu štávu.Tak jsem se chtěla optat zda je to ono nebo jestli se to jmenuje jinak.děkuji za odpovědi


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: hankauk*
Datum: 05.07.12 19:46
 

Ahoj, já našla na anglických webovkách, že Gibanica je originálně "sýrový štrůdl". Ovšem další země či regiony mají různé varianty. Např. Primurska gibanica obsahuje vlašské ořechy, mák, jablka, rozinky a ricottu. Stejně na tom je i Medimurska gibanica, která má stejné složení, ale vrství se jinak. V různých obměnách pak stejný dezert dělají v Sýrii, Libanonu, Řecku, Chorvatsku, atd... Na obrázcích ji ale nikde "se šťávou" nemají. Zkus si zadat na google Gibanica (obrázky). Třeba tam tu svou najdeš.

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.