Nejste přihlášen/a.
Ahoj když jsem byla v Srbsku jedla jsem tam úžasný dezert.Vypadalo to jako štrůdl bylo to asi z listového těsta a byla tam spousta ořechů a jablek ale přinesli to v hlubokým talíři a byla tam jako ,,štáva" jako by se to už v tom peklo.Na internetu jsem našla že by se to mělo jmenovat Gibanica ale nikde k to nedávají tu štávu.Tak jsem se chtěla optat zda je to ono nebo jestli se to jmenuje jinak.děkuji za odpovědi
Ahoj, já našla na anglických webovkách, že Gibanica je originálně "sýrový štrůdl". Ovšem další země či regiony mají různé varianty. Např. Primurska gibanica obsahuje vlašské ořechy, mák, jablka, rozinky a ricottu. Stejně na tom je i Medimurska gibanica, která má stejné složení, ale vrství se jinak. V různých obměnách pak stejný dezert dělají v Sýrii, Libanonu, Řecku, Chorvatsku, atd... Na obrázcích ji ale nikde "se šťávou" nemají. Zkus si zadat na google Gibanica (obrázky). Třeba tam tu svou najdeš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.