Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny.
Koupil jsem si v akci v Lidlu burákové máslo, konkrétně od firmy Mcennedy Peanut Butter Smooth. Je v ní 93% arašídů, takže o aušus se asik nejedná.
Jenže problém je v tom... že je ta chuť odporná. Jsem z toho zmatený, v každém druhém americkém sitcomu to berou jako pochoutku a z tohodle by člověk pošel. Kdysi jsme měli u nás v práci takové bonbóny dovezené z USA, moc mi chutnali a majitel firmy říkal, že to je z burákového másla, tak jsem čekal podobnou chuť, jako má Nugeta apod.
Znamená to, že existuje něco jako burákové máslo (tenhle blivajz) a něco jako burákové máslo + ostatní ingredience (chuť podobná Nugetě)?
Díky za odpověď.
Záleží jaký je v tom tuk. V Bulharsku jsme si pochunávali na Chalvě-to co se dá koupit zde nelze srovnat a tak to bude i stím arašidovým máslem.
doplněno 10.07.12 11:12:survivalman.cz/... zde jsem našla recept na domácí výrobu, zdá se mi být dobrý a určitě ho vyzkouším.
No právě - moje řeč. Pokud má někdo opravdu rád buráky, tak to je asik dobrá volba, jsou to buráky + sůl, ale mně se nechce veřit, že by TOHLE měla být ta pochoutka, spíše mi to připadá jako koncentrát k přípravě dalších pokrmů... ale zase podle toho linku výše se to tak opravdu má vyrábět, tak nevím...
Nugety je myslím více druhů, modrá je, tuším, s arašídy, ať nekecám. A je jich tam jen kolem 30 - 40%
Jé,tak to moc děkuji za tuto debatu,právě jsem ušetřila 59 kč.,protože jsem se ho taky chystala v Lídlu koupit a vyzkoušet.
Burákové máslo jsou v podstatě najemno namleté (rozšmelcované) arašídy a tato ´pasta´ se pak dochucuje. Není problém si vyzkoušet ´to pravé doma´ - kup si nesolené arašídy (kvalitní, žádný šrot) a třeba ručním mixérem rozmixuj dohladka. Tím vznikne základ pomazánky, můžeš si ji pak různě dochucovat.
Osobně jsem to zkoušel - no, jíst se to dá, ale sádlo se škvarkama to není.
Burakova maslo je strasny blivajz, ale pozor.
V pripade, ze se namaze na bily toustovy chleba se z toho razem stava jako zazrakem blivajz polovicni.
Mozna pouze proto to Americanum chutna.
Arašídové máslo z Lidlu jsem nechutnala. Kdysi jsem koupila arašídové máslo mamině, ta se po něm mohla utlouct. Ovšem si nevzpomenu, kde jsem ho koupila. Každopádně k té chuti... my na takové potraviny nejsme zvyklí. Stejné to bude s javorovým sirupem, zázvorovým pivem, atd. Amíci třeba zase nemusí dršťky, knedlíky (i když jsou ti, kteří je zbožňují), atd...
Pokud si chcete spravit chuť, tak to zkuste s těmi arašídy, jak psal mowla, ev. si kupte viz obrázek. To je MANA!
Já myslím, že burákové máslo v Evropě se nemůže rovnat burákovému máslu v Americe. Tam jsou potraviny na úplně jiné frekvenci. A nenechte se oblbnout obalem americké vlajky na potravinách. Většinou to s USA nemá nic společného. Jedl jsem jednou nějaké sladké pendreky z New Yorku a mohu říct, že něco tak dobrýho tady neseženete...
Jednou jsem taky mela burakove maslo a nechutnalo mi. Co na tom, ze to Amici mazou, kam se da... Jim by treba zase nelezly nase tavene syry nebo pastiky. Je to asi o zvyku.
Taky si ale vsimnete, ze si na jeden chleba namazou burakove maslo, na druhy marmeladu a prilepi to na sebe... Tu chut je asi treba necim prebit
Tak hlavní rozíl je v tom, že nugeta je sladká a slazená. Burákové máslo ne. Burákové máslo nebude sladké jako nugeta. Mě teda burákové máslo chutná.
Nugeta je lepší a dobré másílko z čerstvého mlíčka (za 12,kč)úplně nejlepší.A to másílko si dám na čerčstvý teplý chleba od našeho pekaře a ještě zapíjím tím dobře vychlazeným mlíčkem.A musí to mlíčko být od krávy.Ne krabičák.Ten nám nesmí do baráku.Ani náš kocour by ten krabičák nepožil.
Nám jednou sestra dovezla burákové máslo z Anglie. Bylo výborné, pěkně arašídové, akorát tak slané, opravdu dobré. Jenže v Anglii, tam byli vždycky dál. To byla pro mě pochoutka.
To z Lidlu jsem neměla, ale tak každému chutná něco jiného. Jednou koupíš dobré, podruhé zase odporné. Tak ti třeba z jiného obchodu a od jiné značky ti naopak zachutná.
Burákové máslo samo od sebe není moc sladké. Takže přirovnání k nugetě není úplně vhodné. Já mám burákové máslo ráda, ale je to věc vkusu. Je spousta značek burákového másla a spoustu složení a receptur, některé jsou i dochucované. Tak neodsuzovat qa zkusit příště jinou
Jinak, v akci v Lidlu asi nebude to nejlepší, na co narazíte.
A neříkejte tomu blivajz. TO, že vám to nechutná neznamená, že by se po tom někdo neoblízl
Možná to jen konzumujete nevhodně a máte špatné očekávání. Není to sladkost. Je to nasládlé od oříšků, ale prostě to není sladké. Často je vyloženě slané. V bonbónech, co jste měl, byla jistě spousta cukru.
Jak to konzumujete?
Myslím, že nazývat jakékoliv jídlo blivajzem není uplně vhodné. Už od malička se děti učí neříkat o jídle "fuj"..možná byste se měl vrátit zpět do dětských let. Každému chutná a nechutná něco jiného. Někdo si máslo okamžitě zamiluje, jiný ho nenavidí. Rozhodně ale arašídové máslo nemá mít chuť podobnou nugetě. Nesrovnávejte jablka a hrušky. To že nugeta obsahuje stopy arašídů neznamená, že se z ní stane jakési čokoládovo-arašídové máslo.. A pokud jde o americké veze másla, je jasné, že ty "naše" mu budou asi jen "jakštakš" podobné. Ale to je tak uplně se vším. Takže pokud si nedokážete vybrat z obrovské škály nabídek másel, které nabízí každý supermarket, či dokonce Marks & Spencer, to už je Váš problém a odstěhujte se do Ameriky.
S pozdravem
L.
Tak u nás se burákové máslo moc neohřeje. Za chvilku je zbaštěné. Takže za naši rodinu - blivajz to není
Přesně tak, až ho zase budou mít, musím místo 1 sklenice koupit radši 2
Ono to nejlepší na něm je, že vzhledem ke svému složení se prakticky nekazí a zavřené vydrží (prý) až 2 roky a otevřené půl roku.
Opravdu to je asi věc chuti, já ho miluju, zrovna to z Lidlu je jedno z těch nejchutnějších, není sice 100 procentní, co které dostanete ve zdravé výživě, ale taky má velmi vysoký poměr arašídů a je moc dobré, zatím nejchutnější, Mark and Spencer je taky dobré, zbytek už tolik ne, to od Bohemia, které se dá sehnat všude.. to je tukovej blivajz, napapaný ze 40 procent palmovým olejem, to v Tescu je na tom lépe.. ale chuťově není nějak výrazné a ani nevypadá nějak k světu.. takže, čekám, čekám na americkej týden :D, abych si zase udělal zásoby, protože.. jak jednou začnete, tak je hned pryč.
Já ho mám zrovna doma a že je to blivajz, to opravdu říct nemůžu. Mně prostě chutná, chutná, chutná. Podle mě to bude individuální – i spousta Američanů totiž říká, že arašídové máslo nesnáší a nechápou, jak to může někomu chutnat. Je dost dobře řečeno, že arašídové máslo půlka lidí nesnáší a druhá půlka miluje. Měla jsem už i 100% arašídové máslo a to bylo super taky, možná mělo jen lehce jinou chuť – ale Mcennedy mi prostě chutná.
Takže je otázka, jestli Ti Mcennedy nechutnalo proto, že zrovna pro Tebe bylo hnusné, nebo proto, že by Ti nechutnalo ani 100% arašídové máslo a prostě Tvoje chuťové buňky nemají tuhle chuť rády. Řekla bych, že to bude spíš ta druhá možnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.