Kde sehnat maso z argentinského skotu?

Od: Datum: 17.06.12 21:41 odpovědí: 7 změna: 18.06.12 10:14
avatar

Pěkný den, otázka je víceméně jasná, jen doplním, že se jedná o argentinské býky. Neví někdo, kde lze sehnat toto maso - ne na pultu, ale osobně si ho vyzvednout čerstvé?

Děkuji za tipy, net mi nic nenašel.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: des*
Datum: 17.06.12 21:43
 

Např v Makru.

 
Datum: 17.06.12 21:43
 
avatar

Zcela jistě přímo u zdroje - nejlépe v Argentině.

 
Datum: 17.06.12 21:45
 
avatar

Jsou chovy i u nás, bohužel nevím kde:)

Od: lllll
Datum: 17.06.12 21:52
 

Osobně? Čerstvé? No v Argentině. Ale k čemu by Vám bylo? Maso na steak musí být tzv, vyvěšené, alespoň 14 dní staré. Čerstvé maso nelze použít. Takže jak píše DES. V makru.

 
Datum: 17.06.12 21:55
 
avatar

Aha, děkuji za informaci. Tak nějak jsem to myslela... mám úkol to zjistit a ani o tom pořádně nic nevím:)

V Makru jsme nedávno byli a z těch kusů masa nás nic nezaujalo, všechno to plavalo v krvi...

Datum: 18.06.12 06:15
 
avatar

Maso musí být rozleželé, čerstvé Vám je k ničemu. Koupí se třeba v řeznictví u pana Moravce v Praze na Tylově náměstí. Vzhledem k Vašemu bydlišti to ale máte trochu z ruky. Jaga.

 
Datum: 18.06.12 10:14
 
avatar

Táta, řezník, byl na mrtvici, když z masa něco teklo. Ať už voda nebo krev. Říkal, že za první republiky roštěná visela v chladírně 6-8 týdnu při + 4´C. A když přišel inspektor, ani nepozdravil a běžel do chladírny, jestli tam někde nestojí v koutě kýbl. Když stál, tak předpokládal, že v něm byla voda. Visící maso že dokázalo během několika dní tu vodu nasát. Kýbl vody má nějakých 10kg?*jasne*Asi není arbentinský býk, který lítá po argentinské savaně v čerstvé trávě stejný, jako argentinský býk v českém chlévě s masokostní moučkou a siláží ve žlabu. Stejně tak, jako z maďarského prasete, vykrmeného v českém chlívku českým žrádlem, dobrý uherák nikdo neudělá.:( Možná, že by stálo za to, najít soukromého chovatele skotu, který zásobuje prodejny. Asi to nebude snadné.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.