Tvarůžky,jak na ně

Od: Datum: 28.05.12 20:19 odpovědí: 4 změna: 29.05.12 10:30

má tchýně uměla udělat výborné tvarůžky ,,spíše taková tvarůžková pomazánka ze sýru. Ale mi se to nedaří. Tvaroh zhořkně a je to. Je to mlékem,,nevím jaké mléko aby bylo takové jako dříve použít a kde ho koupit v jaké krabici. Nevíte jak na to?Dala tam jen kmín. ..přikryla dala na kredenc a měla ...jo a já nic.Ještě se mi to nepodařilo.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 5 let bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: hahanaj*
Datum: 28.05.12 20:24
 

z krabicového mléka to neuděláte - nejlépe by bylo jak se prodává točené z těch automatů nebo přímo domácí

také jsme sýr doma dělávali - to byla dobrouta někdy se přidala i špetka papriky

 
Datum: 28.05.12 21:04
 

Přesně... chcete-li udělat cokoliv pořádného z mléka, zapomeňte na krabicovou bílou vodu a vyrazte k nejbližšímu automatu či chovateli krav, který mléko prodává.

U nás mají automat přímo na statku, litr stojí 12,- Kč a již léta ho vozím domů po litrech.

 
Od: gita65
Datum: 28.05.12 20:45
 

Tak já dělám pivní sýr již 30 let. Mám to od své maminky. Recept: 500 g tvrdého tvarohu ( používám tvaroh domácí od známého) ale dá se použít i koupený. Ale musí to být ten tvrdý. Pak 10 g soli, kmín a 7cl piva. Tvaroh nahrubo nastrouhám prosolím okmínuji a pokropím pivem. Do sklenice dobře upěchuji nesmí tam být vzduchové mezery. Sklenici ovážu čistým hadříkem a dám ještě pokličku a nechám na kuchynské lince asi 6dní uležet. Ale hlídám zrání sýru když je potřeba tak opět pokropím pivem. Když je hotový nakrájím si cibuli, trochu červené papriky pepř a jeli potřeba tak trochu mléka a dobře našlehám a namažu na vonavý čerstvý chleba. Je to opravdu moc dobré. Krásně voní jako tvarůžky.

 
Datum: 29.05.12 10:30
 
avatar

gita, takhle to dělala moje babička i moje maminka. Já jsem si na to vzpomněla v posledních pěti letech a chtěla jsem to 3x vyrobit. Ani omylem! Vyšel mi z toho takový smradlavý, hořký hnus! Myslím si, že to je tím tvarohem. Z mlíka z automatu jsem chtěla obyčejnou kyšku a dopadlo to nemlich tak samo. Stejný hnusný "ocásek" tam byl a nesrazilo se to tak kompaktně, jak si to od babičky a stařenky pamatuju. *plac*Buď to bude nějakou chemií, která v mlíku je nebo tím co krávy dostávají místo trávy, jádra a sena. Nějaké masokostní moučky. Nebo co! *jasne*Vám se to daří, protože máte dobrou základní surovinu. Jo a víte, že Romadur, který byl snad za 2 kč, dnes stojí skoro 30?!

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.