Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Amolety, palačinky - jak je děláte

Od: polinek* odpovědí: 11 změna:

jak děláte palačinky či amolety?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

1 l mléka dám cca
40 dkg hladké mouky
špetku soli
2 vejce
může být špetka cukru
1 lžíci oleje/ten dávám proto ,aby se mi palačinky dobře obracely/je to vyzkoušené
vše dobře rozšlehám , nechám odpočinout v ledničce a pak na rozpáleném tuku smažím po obou stranách
když těsto nespotřebuješ klidně můžeš smažit i druhý den

lidus*
hodnocení

0x

Palačinky u nás dělá manžel, umí je vyhazovat na pánvičce. Dává půl litru mléka, šperku soli, 2-3 vejce, 4 lžíce polohrubé a 4 lžíce hladké mouky, těsto je velmi řídké a palačinky tenoučké.

fran
hodnocení

0x

Vaječnice velmi rychlá: Celé vejce (1-2-...), trocha hladké mouky a vody, příp. sůl.. Zakvedlat, dát smažit na tuk. Nahoru se dají naskládat třeba plátky banánu a ještě na ně kousky čokolády (roztají). Pokud se nepočítá s obracením, tak smažit na nepřilnavém povrchu (titan, teflon a pod.)

polinek*
hodnocení

děkuji vám,,,,,,ten banán by nebyl špatný a šlehačka!

dobromysl*
hodnocení

0x

Mám recept podobný jako lidus - jen zůstávám u polohrubé mouky.

Přidávám smetanu na zjemnění. :D

krkovicka*
hodnocení

0x
Dávám do palacinkoveho těsta kavovou lžičku vanilkoveho pudinku a vanlkovy cukr.Palacinky krasne voní a chutnají taky dobře.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x
ekucharka.net/... Nejlepší recept! *srdce*

hodnocení

0x

Až všechny palačinky a amolety vyzkoušíte, tady máte jinou variantu.

1 litr mléka

5 lžíc hladké mouky

zbytek polohrubá mouka

3 žloutky

1 lžíci oleje

1 lžíci vanilkového cukru

špetku soli

na špetku nože prášek do pečiva - dát do mouky

-

Uděláme těsto, hustota, (jako omáčku) polohrubou mouku, dáváme dle potřeby. Ušleháme sníh z bílků a pomalu vmícháme do těsta.

Na rozpáleném oleji, smažíme silnější amolety, mají v sobě dírky. Nahoru dáme džem, tvaroh oslazen vanilkou, víc jak dvě amolety se nesní.

Děti si dávají tvaroh s vanilkou, banán, častěji jahody, šlehačku. To je bomba, ale mňamky dobrá.

Dobrou chuť!

doplněno 21.05.12 00:03:

Dodatek: Zapomněla jsem na jedno důležité jídlo, co mohou i diabetici.

Amoleta, do které se nedá vanilkový cukr, ale přidá se trochu víc soli, se může udělat jako slaná.

Do amolety se dá hotový špenát, zabalí se, jí se.

Také přejí dobrou chuť.

ahasver4*
hodnocení

0x

Žádám admina aby všechny příspěvky o palačinkách smazal,neboť je to psychické týrání všech,co máme cukrovku...*smich*Já je dělám jako viki,jen dávám třičtvrtě litru mléka a do litru doplním třiatřiceti procentní smetanou...Vše,co se dá už na hotové palačinky,tvaroh,kyselá smetana,džem,ovoce,to je už jen dotvoření dokonalosti...*palec* poradte.cz/...

Dobrý den, Ahasver. My si tu smetanu ušleháme, dáme nahoru na ozdobu a děti si nahoru ještě čokoládou udělají cik,cak. To my už nemusíme. Ale, amoletky, jsou mňamky. Ať vám chutná.

ahasver4*

Dobrý večer Viki!:)Smetany není nikdy dost!Kdysi jsem palačinky z litru dokázal sníst sám...Teď,s cukrovkou,si dám už jen jednu a jen pozoruji,jak zbytek mizí v dětech a vnoučatech..:)Tak ať Vám chutná též!:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma amoleta

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]