Trouba vs pánev - domácí hranolky

Od: Datum: 12.05.12 15:24 odpovědí: 5 změna: 12.05.12 22:05

Zdravím, zajímalo by mě, zda je lepší si udělat domácí hranolky na pánvi nebo v troubě?


avatar
Upozornění
Tato otázka je 5 let bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.05.12 15:45
 
avatar

My je děláme na plechu v troubě, jde tam toho dát více než na pánvi, ale musíte to hlídat...

 
Datum: 12.05.12 15:59
 
avatar

To záleží na tom, z jakého pohledu se na to díváte. Pokud z pohledu chuti, tak hranolky z trouby jsou vysušenější a křupavější. Z pánve se při použití oleje nasáknou olejem a jsou tedy smažené. Zdravější jsou ty z trouby. Pokud se na to díváte z energetického hlediska, tak použití trouby je velice energeticky náročné. Trouba spotřebuje mnohem více energie, než plotýnka.

 
Datum: 12.05.12 19:56
 
avatar
Ve fritéze, samozřejmě. V hovězím sádle nejdřív 10 minut předsmažit při 170stC. Nechat vychladnout a poté dosmažit 10 - 15 minut při 140stC. Osolit, natatarkovat, nakečupovat a sežrat.
 
Od: kuchartonda
Datum: 12.05.12 22:05
 

Bohuzel fritezu nemam, z trouby se mi malo kdy udelaji dobre hranolky, bud jsou malo udelane nebo se prichyti a pak mam z toho tak trochu kasu *vtip*

Od: rv
Datum: 12.05.12 21:15
 

Ve friťáku. Jsou osmažené ze všech stran a málo nacucané olejem.

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.