Ověřený recept na zmrzlinu

Od: Datum: 09.05.12 11:08 odpovědí: 11 změna: 25.05.12 12:38
avatar

Miluji zmrzlinu a nanuky a dřeně a vůbec všecko. Namixované ovoce úspěšně mrazím. *hi* Máte nějaký fajn recept na zmrzlinu? Vím, že jsou spousty receptů, dokáži si je u strejdy Gůgla najít, ale já bych chtěla nějaký, který máte ověřený, který s úspěchem děláváte. Bez zmrzlinovače. A mícháte při mražení? *uspech*Děláváte také sorbet? A jak?


avatar
Upozornění
Tato otázka je 5 let bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 09.05.12 11:40
 
avatar

Dělám nejčastěj čokoládovou, vanilkovou a občas s ovocem. Zmrzlinovač nemám. 250 ml sladké smetany (myslí že 33%)100 g cukru, 250 ml smetany stačí ta 12% nebo plnotučného mléka (dám co zrovna mám), 2 bílky (DĚLALA JSEM I BEZ NICH), 2 sáčky vanilkového cukru -vanilková, do čokoládové přileji rozpuštěnou půl tabulku čokolády na vaření, do ovocné čerstvé jahody nebo maliny (ty pasíruju přes síto) Nejdříve vyšlehám v míse bílky do tuha, v druhé míse vyšlehám 33% smetanu a pak vše smíchám dohromady se všemi ingrediencemi. Plním do plastových krabiček a dám do mrazáku (-18C) asi na 4 h. Někdy přidám do vanilkové na hrubo mleté -sekané na drobno vlašské ořechy, nebo mandle. Recept mám od kamarádky a původně tam byly ještě 1-2 žloudky, já je ale nedávám). Hmotu ochutnám a pokud se zdá málo sladká tak cukru přidám.

 
Datum: 09.05.12 13:49
 
avatar

Projíždím forum a koukám, že se tu někdo ptá na to, co jsem už chtěl několikrát zkusit, ale nevedel, jak na to. Tak díky za recept, až bude čas, zkusím!

 
Datum: 10.05.12 09:23
 
avatar

Liduš, moc děkuji za recept. Přesně takový jsem chtěla a také jsem chtěla vědět vlastní zkušenost. Udělám, těším se na to, ale jak koukám, žádná dietní záležitost! A to jsem se těšila, že jí udělám kyblík a týden budu žít jen na zmrzce. Dokud nezaženu tu zmrzlinovou zachtivnost. :D Děkuji *pusa*

Datum: 10.05.12 09:27
 
avatar

Liduš už se mi sbíhají sliny, je mi jasné, na co se dnes hned po práci vrhnu, ten recept je vlastně celkem jednoduchý, díky za něj, to bude mňamka!

doplněno 10.05.12 09:29:

ZACHTIVNOST - babkazov, to je krásné slovo - ještě jsem ho nikdy neslyšela, je z nějakého nářečí nebo jen vaše rodinné?

 
Datum: 10.05.12 09:36
 
avatar

Doufám , že vám bude chutnat, já jsem schopná čokoládové sníst várku a nedělit se, nenechám ji úplně zmrazit ale jím jí tak lehce zmrazenou. Mám ráda i zmrzlinu z Lídla v modrých krabičkách 1 l/ do 50kč, čokoládová a oříšková je výborná a bez práce, jmenuje se Noblissima, nechutná po tuku.

 
Datum: 10.05.12 09:58
 
avatar

Také se mi líbí slovo zachtivnost. Je naprosto přesné, vystihující. :D Používala ho kolegyně, kterou jsem měla ráda a byly jsme velmi dobré kamarádky.

Od: drahomira28*
Datum: 23.05.12 11:02
 

Tiež milujem zmrzlinu, ale mám ju zakázanú - takže môžem o nej iba!snívať!"... Neviete nejaký recept na nekaloricku /bez cukru?/ *nevi**ee**haha*

doplněno 23.05.12 11:18:

 
Datum: 25.05.12 09:48
 
avatar

Babičko, posíláá recept, ať si v těch teplech pochutnáte:

3 vejce, 2 šlehačky, 3 lžíce cukru krupice, 1 vanilk. cukr

1. Ušleháme tuhý sníh ze 3 bílků.

2. Ušleháme 2 šlehačky s vanilkovým cukrem.

3. Ušleháme 3 žloutky se 3 lžícemi cukru.

Vše se šlehá bez mytí metel. Pak všechno lehce smícháme dohromady, část je možno obarvit kakaem, či dle chuti přidat oříšky nebo kokos. Dáme do kelímků a do mrazničky. Dobrou chuť - Jaga.

 
Datum: 25.05.12 10:01
 
avatar

Jaguš takový recept jsem měla od kamarádky a muselo se vše šlehat v páře. Vy ta vejce dáte syrová?

 
Datum: 25.05.12 12:38
 
avatar

Ano, vejce dávám syrová. Mám svých 10 slepičích holek, takže mám domácí vajíčka a nikdy nikdo neonemocněl. Jaga.

 
Datum: 25.05.12 12:31
 
avatar

Jaguš, děkuji. Vyzkouším. Je to v trošičku jiných poměrech než Lidčina :) Liduš, dělala jsem váš recept, ale něco jsem udělala blbě, protože zmrzlinu mám hodně jednolitou a tvrdou. Jako, jedovatá zrovna není, ale nadýchaná také ne. Možná, že jsem namixovala hodně jahod a tím se všechno jakoby zvodnatělo. Ráda ji sním, ale chlubit se s ní nebudu.*vtip* Nevzdám to, udělám všecko ještě jednou. Zmrzlinu já můžu!*hi*

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.