Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ověřený recept na zmrzlinu

Od: babkazov® odpovědí: 11 změna:

Miluji zmrzlinu a nanuky a dřeně a vůbec všecko. Namixované ovoce úspěšně mrazím. *hi* Máte nějaký fajn recept na zmrzlinu? Vím, že jsou spousty receptů, dokáži si je u strejdy Gůgla najít, ale já bych chtěla nějaký, který máte ověřený, který s úspěchem děláváte. Bez zmrzlinovače. A mícháte při mražení? *uspech*Děláváte také sorbet? A jak?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Dělám nejčastěj čokoládovou, vanilkovou a občas s ovocem. Zmrzlinovač nemám. 250 ml sladké smetany (myslí že 33%)100 g cukru, 250 ml smetany stačí ta 12% nebo plnotučného mléka (dám co zrovna mám), 2 bílky (DĚLALA JSEM I BEZ NICH), 2 sáčky vanilkového cukru -vanilková, do čokoládové přileji rozpuštěnou půl tabulku čokolády na vaření, do ovocné čerstvé jahody nebo maliny (ty pasíruju přes síto) Nejdříve vyšlehám v míse bílky do tuha, v druhé míse vyšlehám 33% smetanu a pak vše smíchám dohromady se všemi ingrediencemi. Plním do plastových krabiček a dám do mrazáku (-18C) asi na 4 h. Někdy přidám do vanilkové na hrubo mleté -sekané na drobno vlašské ořechy, nebo mandle. Recept mám od kamarádky a původně tam byly ještě 1-2 žloudky, já je ale nedávám). Hmotu ochutnám a pokud se zdá málo sladká tak cukru přidám.

cobrak*

Projíždím forum a koukám, že se tu někdo ptá na to, co jsem už chtěl několikrát zkusit, ale nevedel, jak na to. Tak díky za recept, až bude čas, zkusím!

hodnocení

Liduš, moc děkuji za recept. Přesně takový jsem chtěla a také jsem chtěla vědět vlastní zkušenost. Udělám, těším se na to, ale jak koukám, žádná dietní záležitost! A to jsem se těšila, že jí udělám kyblík a týden budu žít jen na zmrzce. Dokud nezaženu tu zmrzlinovou zachtivnost. :D Děkuji *pusa*

limetka*
hodnocení

0x

Liduš už se mi sbíhají sliny, je mi jasné, na co se dnes hned po práci vrhnu, ten recept je vlastně celkem jednoduchý, díky za něj, to bude mňamka!

doplněno 10.05.12 09:29:

ZACHTIVNOST - babkazov, to je krásné slovo - ještě jsem ho nikdy neslyšela, je z nějakého nářečí nebo jen vaše rodinné?

lidus*

Doufám , že vám bude chutnat, já jsem schopná čokoládové sníst várku a nedělit se, nenechám ji úplně zmrazit ale jím jí tak lehce zmrazenou. Mám ráda i zmrzlinu z Lídla v modrých krabičkách 1 l/ do 50kč, čokoládová a oříšková je výborná a bez práce, jmenuje se Noblissima, nechutná po tuku.

hodnocení

Také se mi líbí slovo zachtivnost. Je naprosto přesné, vystihující. :D Používala ho kolegyně, kterou jsem měla ráda a byly jsme velmi dobré kamarádky.

drahomira28*
hodnocení

0x

Tiež milujem zmrzlinu, ale mám ju zakázanú - takže môžem o nej iba!snívať!"... Neviete nejaký recept na nekaloricku /bez cukru?/ *nevi**ee**haha*

doplněno 23.05.12 11:18:

hodnocení

0x

Babičko, posíláá recept, ať si v těch teplech pochutnáte:

3 vejce, 2 šlehačky, 3 lžíce cukru krupice, 1 vanilk. cukr

1. Ušleháme tuhý sníh ze 3 bílků.

2. Ušleháme 2 šlehačky s vanilkovým cukrem.

3. Ušleháme 3 žloutky se 3 lžícemi cukru.

Vše se šlehá bez mytí metel. Pak všechno lehce smícháme dohromady, část je možno obarvit kakaem, či dle chuti přidat oříšky nebo kokos. Dáme do kelímků a do mrazničky. Dobrou chuť - Jaga.

lidus*

Jaguš takový recept jsem měla od kamarádky a muselo se vše šlehat v páře. Vy ta vejce dáte syrová?

Ano, vejce dávám syrová. Mám svých 10 slepičích holek, takže mám domácí vajíčka a nikdy nikdo neonemocněl. Jaga.

hodnocení

Jaguš, děkuji. Vyzkouším. Je to v trošičku jiných poměrech než Lidčina :) Liduš, dělala jsem váš recept, ale něco jsem udělala blbě, protože zmrzlinu mám hodně jednolitou a tvrdou. Jako, jedovatá zrovna není, ale nadýchaná také ne. Možná, že jsem namixovala hodně jahod a tím se všechno jakoby zvodnatělo. Ráda ji sním, ale chlubit se s ní nebudu.*vtip* Nevzdám to, udělám všecko ještě jednou. Zmrzlinu já můžu!*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]