Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Vnoučata si přála, aby udělala střechu z BB sušenek, jak to dělá mamka. Nikdy jsem to nedělala, ale říkala jsem si, přečtu si na netu recept a namazat sušenky zvládnu.
Chcete vědět, jak dopadla výroba jednoduché střechy?
Suroviny: 2 x tvaroh, BB sušenky tmavé a světlé, banán, cukr moučka, rum, zapomněla jsem koupit čokoládu na polevu.
Alobal na tác, 3 sušenky, střídavě světlá tmavá x 5 řad na délku, natřít tvarohem s cukrem a trochou rumu
Druhá řada sušenek BB střídat barvu, potřít tvarohem - obarvený tvaroh Nutelou, místo kakaa a trochu rumu, bez cukru
Nyní doprostřed sušenek BB, dva banány bez konců a udělat střechu.
Nyní jsem zjistila, že tvarohu je hodně a kolem banánu jsem dala nakrájené broskve, neudělala jsem střechu, ale rovné stěny a nahoru další sušenku BB.
Když už vše bylo jinak, tak jsem vzala náplň do věnečků od Dr. Oetker, (Vanilková a vaječným koňakem) a potřela jsem hotový výrobek, ještě to nebylo ono, tak jsem použila na posypání kokos.
Protože zbyla náplň, tak jsme namazali sušenky, 2 plátky broskve, nahoru náplň a kokos, ozdobit Nutelou. Tyto sušenky jsou rychlé a dobré, dají se dělat na tác a po rozležení v lednici, krájet.
Kde byla chyba nevím, ale chutná to všem.
Milá Viky, super nápad! Já ji tedy dělám úplně klasickým způsobem jak jste psala prvně, akorát rum nepoužívám a tvaroh nebarvím nutelou ... ani ho moc necukruju. A taky mňaminka .-) Ale tohle teda vypadá hodně luxusně, akorát když se to nepojí hned, nerozmáčí pak ty broskve sušenky?
Milý Banánku, když jsem viděla, že z toho žádná slavná střecha nebude, tak jsem začala improvizovat.
Do tvarohu jsem přidala kokos a plátečky broskve. Pak, když jsem sušenky přiklopila k banánu, tak vlastně vznikla krabice, bez vrchu. Nahoru jsem opět namazala náplní BB sušenku a připlácla. Plátky broskve, jsou položené na vanilkové náplni.
To samé jak jsme dělali plněné sušenky, tak z jedné i druhé strany sušenky, je vanilková náplň, ( broskve je uvnitř) další náplň je nahoře a ještě celá sušenka obalená v kokosu. V lednici už je jen zbytek, 3 den na zkoušku, den o dne, je to lepší. Toho rumu se tam moc nedává, jen pro vůni. Nejdříve zmizely sušenky. Dobrou chuť.
Tohle je pultová střecha, moje přítelkyně dělá střechu sedlovou (do špičky). Ale jinak vypadá báječně.
doplněno 14.06.12 10:20:našel jsem i foto. takhle vypadá střecha od mé drahé polovičky.
doplněno 14.06.12 11:26:odtud je recept: toprecepty.cz/...
Dobrý večer Olafe. Můj zákusek, také původně měl být střecha, jen sušenky jsou nějaké menší, protože, když jsem dala jeden tvaroh dolů a jeden nahoru, tak v žádném případě, střechu neudělám, je tam moc tvarohu a střecha, by byla malá. Ta Vaše střecha je velká a pěkná, jahoda je dobrá, vyzkouším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.