Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí, kandovaný zázvor

Od: lidus* odpovědí: 4 změna:

Zdravím vás kuchařinky, právě jsem dodělala kandovaný zázvor a jelikož je to levné a výborné chci dát recept jak na to. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, svaříme vodu s cukrem ( cukru tolik kolik váží zázvor + vody jen aby byl ponořený) takto namočený jsem nechala 24h v lednici a pak na plotně vařila a vařila až se voda téměř vyvařila (15min.) Zázvor trošku zesklovatí a ztmavne ale ne moc, vidličkou jsem ho vybrala na velký pocukrovaný podnos a trošku zbylé vody vypil manžel než jsem se ohlídla. Zkusila jsem pár kostek usušit v mikrovlnce-(asi tak 2-3 vteřiny!) Sušení má asi smysl když chcete aby vydržel dýl, mam obavy, že my ho sníme rychle.

Pokud vyrábíte kandované ovoce, podělte se o recepty co a jak se dá lehce udělat doma. Dík. L.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Než dáte zázvor do společnosti cukru, je dobré ho několikrát proprat ve studené vodě - cca 4x za den. Vždy nechat máčet a pak proprat! Sníží se tak nepříjemná palčivost finálního tovaru...

hodnocení

0x

Dobrý den Lidus. Omlouvám se, že jsem nechápavá, ale nikdy jsem kandované ovoce nedělala. Zázvor dáváme do jídla hodně a chutná nám, tak chci recept vyzkoušet. Popíši recept, jak jsem ho pochopila.

Oloupaný zázvor na kostičky, kolik váží, tolik cukru. Cukr svaříme s vodou, ( vodu jen aby byl cukr ponořený.) Necháme vychladit a vložíme do svařeného cukru zázvor. V lednici necháme 24 hod. Potom vaříme, až vodu skoro vyvaříme, asi 15 min. Vidličkou vyndáme na pocukrovaný tác.

To červené, je správně? Svařený cukr s vodou se vychladí a pak se vloží zázvor? Nebo se zázvor dává do vřelého cukru?

Děkuji za odpověď. Viky

lidus*
hodnocení

viky já ho dala do horkého a nechala odstavené na plotně a jak vychladl tak šupla do ledničky a druhý den dělala. Jelikož ta šťáva byla výborná zkusím zázvorový sirup. Do jakých jídel zázvor dáváte a kolik?

Ta rada strejce bude asi dobrá jelikož jsem pátrala na netu a fak to tak píší, nám ale ta štiplavost nevadí. Dělala jsem to téměř z půl kila zázvoru a jestli kolem toho budeme ještě chvilku chodit tak to máme zítra snědené.

Liduš, děkuji Vám, za odpověď na kandovaný zázvor. Zázvor koupíme a vyzkouším, něco nového.

Ptala jste se, kam dávám do jídla zázvor a kolik.

Polévku od vývaru kuřecího, bramboračky, kamkoliv, zázvor nastrouhám na jemno, jeden dílek, to je jako palec a nechám povařit. Tím, jak se zázvor nastrouhá na jemno, tak je cítit v jídle, jen příjemné aróma. Dělala jsem játra na pepři se zázvorem. Zase jen jeden dílek zázvoru, ale přidávám ho až nakonec, jen na změknutí. Vnučka, vnuk i manžel, dokonce i tetičce, játra velmi chutnala. Moc dobré jsou smažené vajíčka se zázvorem. První udělám cibulku se slaninou, když je cibulka zlatá, tak přidám nastrouhaný zázvor, stačí jen chvilinka, přidám vajíčka a smaženice je hotová. Vyzkoušela jsem i Čevabčiči, také jsem přidala zázvor, je to pikantní, dostane to úplně jinou chuť. Nikdo nepozná, že je to zázvor. Vyzkoušela jsem i Francouzské brambory, zázvor jsem dala nastrouhaný jen do jedny řady. Důležité je zázvor na jemno nastrouhat, tím ztratí tu výraznou chuť. Dobrou chuť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]