Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí, kandovaný zázvor

Od: lidus* odpovědí: 4 změna:

Zdravím vás kuchařinky, právě jsem dodělala kandovaný zázvor a jelikož je to levné a výborné chci dát recept jak na to. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, svaříme vodu s cukrem ( cukru tolik kolik váží zázvor + vody jen aby byl ponořený) takto namočený jsem nechala 24h v lednici a pak na plotně vařila a vařila až se voda téměř vyvařila (15min.) Zázvor trošku zesklovatí a ztmavne ale ne moc, vidličkou jsem ho vybrala na velký pocukrovaný podnos a trošku zbylé vody vypil manžel než jsem se ohlídla. Zkusila jsem pár kostek usušit v mikrovlnce-(asi tak 2-3 vteřiny!) Sušení má asi smysl když chcete aby vydržel dýl, mam obavy, že my ho sníme rychle.

Pokud vyrábíte kandované ovoce, podělte se o recepty co a jak se dá lehce udělat doma. Dík. L.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x

Než dáte zázvor do společnosti cukru, je dobré ho několikrát proprat ve studené vodě - cca 4x za den. Vždy nechat máčet a pak proprat! Sníží se tak nepříjemná palčivost finálního tovaru...

 

hodnocení

0x
avatar viky

Dobrý den Lidus. Omlouvám se, že jsem nechápavá, ale nikdy jsem kandované ovoce nedělala. Zázvor dáváme do jídla hodně a chutná nám, tak chci recept vyzkoušet. Popíši recept, jak jsem ho pochopila.

Oloupaný zázvor na kostičky, kolik váží, tolik cukru. Cukr svaříme s vodou, ( vodu jen aby byl cukr ponořený.) Necháme vychladit a vložíme do svařeného cukru zázvor. V lednici necháme 24 hod. Potom vaříme, až vodu skoro vyvaříme, asi 15 min. Vidličkou vyndáme na pocukrovaný tác.

To červené, je správně? Svařený cukr s vodou se vychladí a pak se vloží zázvor? Nebo se zázvor dává do vřelého cukru?

Děkuji za odpověď. Viky

lidus*
hodnocení

viky já ho dala do horkého a nechala odstavené na plotně a jak vychladl tak šupla do ledničky a druhý den dělala. Jelikož ta šťáva byla výborná zkusím zázvorový sirup. Do jakých jídel zázvor dáváte a kolik?

Ta rada strejce bude asi dobrá jelikož jsem pátrala na netu a fak to tak píší, nám ale ta štiplavost nevadí. Dělala jsem to téměř z půl kila zázvoru a jestli kolem toho budeme ještě chvilku chodit tak to máme zítra snědené.

Liduš, děkuji Vám, za odpověď na kandovaný zázvor. Zázvor koupíme a vyzkouším, něco nového.

Ptala jste se, kam dávám do jídla zázvor a kolik.

Polévku od vývaru kuřecího, bramboračky, kamkoliv, zázvor nastrouhám na jemno, jeden dílek, to je jako palec a nechám povařit. Tím, jak se zázvor nastrouhá na jemno, tak je cítit v jídle, jen příjemné aróma. Dělala jsem játra na pepři se zázvorem. Zase jen jeden dílek zázvoru, ale přidávám ho až nakonec, jen na změknutí. Vnučka, vnuk i manžel, dokonce i tetičce, játra velmi chutnala. Moc dobré jsou smažené vajíčka se zázvorem. První udělám cibulku se slaninou, když je cibulka zlatá, tak přidám nastrouhaný zázvor, stačí jen chvilinka, přidám vajíčka a smaženice je hotová. Vyzkoušela jsem i Čevabčiči, také jsem přidala zázvor, je to pikantní, dostane to úplně jinou chuť. Nikdo nepozná, že je to zázvor. Vyzkoušela jsem i Francouzské brambory, zázvor jsem dala nastrouhaný jen do jedny řady. Důležité je zázvor na jemno nastrouhat, tím ztratí tu výraznou chuť. Dobrou chuť.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]