Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typy na svačiny, obědy do práce

Od: pepab odpovědí: 11 změna:

Ahoj Vážení. Zde, na poradně lze najít jakoukoliv radu. A já bych potřeboval pomoct. Několik let jsem zaměstnán ve firmě, kdy nemám čas zajít si na oběd, a to i z důvodu že musím být k dispozici po celou dobu. Takže chodím do obchodu. Žiju sám ,taže žádná žena mi obědy nevaří. Ale každodenní nákupy v obchodě už mi lezou nějak krkem. Pořád dokola a žádné nápady.

Co si tak připravujete na svačiny, nebo popřípadě na oběd v práci vy? Nebo vaši známí?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poseidon*
hodnocení

0x

Ovoce s oříšky, nebo slunečnicvými semínky. :)
Pečivo s máslem a nějakou zeleninu (ředkvičky, mrkev, rajčata, papriky, kedluben,...).:)

doplněno 08.05.12 17:35:

Já jsem si do práce nosil i vařená jídla v krabičkách, polívky v láhvi od zavařovačky.

mowla*
hodnocení

0x

..."sám ,taže žádná žena mi obědy nevaří"...

Baže - co si člověk neudělá...

:-D

Otázkou je, jestli si můžeš v práci něco ohřát či ne... Pokud ne, moc parády nenaděláš - zeleninu (třeba ve formě salátu), dušené/pečené maso za studena (např. roastbeef), paštiku (domácí myslím, ne tu z krámu)...

Pokud máš ale k dispozici aspoň mikrowelku, je to jiná - já su polívkovej a zelenino/masovej - a vařím rád, takže cokoli - pečené maso, luštěniny, omáčky, guláš - na cokoli máš chuť...

hodnocení

0x

Přidělat na rameno kapačku s umělou výživou :D

martinaa*
hodnocení

0x

Si uvařit sám a do práce si to donést:) Tak to dělají mraky lidí...

eulalie*
hodnocení

0x

Žijete sám... a umíte vařit? Ono je to jinak dost těžké, protože jste skutečně odkázán jen na sebe. Jinak co připravuji na svačiny - např. v toustovači doma připravené toasty - z toastového chleba a do toho zapečené např. sýr a šunka, kečup /kdo má rád/ nebo hořčice. Výborný je toast z anglické slaniny a tvrdého sýru. Nebo ze sýru niva a šunka. Nebo doma peču pizzu, dělám např. sekanou, mortadelu a tak různě. Doporučila bych vám např. i těstovinové saláty - z těstovin, pečeného nebo vařeného kuřecího masa a nějaká zelenina k tomu. Nebo svačinový zeleninový salát - např. okurka, rajče, zelená paprika a do toho postrouhat sýr balkánský nebo i normálně tvrdý sýr eidam a šunku pokrájet. Nebo doma uvařit rýži a zamichat k tomu konzervu vepřového masa ve vlastní šťávě a v práci pak ohřát v mikrovlnce.

nemej
hodnocení

0x

já nějak jedu pořád školní svačiny - dva krajíce chleba a v tom máslo, sýr a salám - povětšinou šunka. k tomu tu okurka, tu rajče, tu jablko. na menší svačinu vídeňský párky, ty si odpustit nedokážu :) ale to žu zase vyžaduje mikrovlnku.

s nákupama je to jednoduchý - koupený chleba nakrájím na krajíce a dávám mrazit - takhle mi stačí nakoupit pečivo tak jednou dvakrát týdně + to ostatní. nemusím tak každý den přemýšlet co jíst co koupit.

když už si vařím, tak to, co je hotový max do 20 minut. když už maso, tak pouze nudličky nebo steaky, žádný obalování, žádný omáčky..zkrátka neztrácet hodiny času přípravou jídla :)

krkovicka*
hodnocení

0x
Dobrý den.Budu to brát podle toho co vidím v kancelářích.Za prvé nechávají si vozit obědy.Ženy většinou mají nakrájenou okurku,rajče,nizkotucny jogurty,rýžový nakypy,dalamanky.Chlapy zase dzusy,tousty,salamy,spenatovy kapsy,skvarky,cocacola.No a pak je tam sekce těch mcdonaldovych a pizzovych ;) podniková voda...
doplněno 08.05.12 21:43: A pak tam máme pána co sní každý den tři i čtyři balíčky gumových medvědů a studentskou pečeť:-D
doplněno 08.05.12 21:47: Ještě doplním že vesměs všude kde jsem pracovala tak se zobalo musli lupínky.

askmenow*
hodnocení

0x

Tak kromě již popsaných pečivových věcí mě napadá:

(vybírám věci, které není třeba ohřívat... pokud máte přístup k plotýnce / mikrovlnce, můžete si vzít úplně jakékoli jídlo z domova a ohřát)

- z domova připravený cous - cous se zeleninou, případně masem (pokud doma vaříte, můžete do něj obraz kousek masa), mě chutná i studený

- totéž, ale s rýží

- těstovinové saláty - mám ráda třeba takový, kde jsou cherry rajčátka, tuňák z konzervy, černé olivy, vejce na tvrdo

- dobře se přenášejí řízky a také mi chutnají i studené

- sushi (dá se udělat i doma a bez ryb)

- do tortil zabalená zelenina, nějaká zálivka a kusy masa (třeba opět zbytky z jiného vaření)

Když mě ještě něco napadne, doplním.

polinek*
hodnocení

0x

tak tohle je OK#
> # kucharka.cbmonitor.cz/...

lilit
hodnocení

0x

Manzel ma rad na svacu treba platek masa do bagety nebo bulky. Na to treba plesknou syr, rajce nebo list salatu - je to vydatne a da se to jist i studene.

Ovsem poznamku ´zadna zena mi neuvari´moc nechapu - to cele dny jite jen svaciny, nemate zadne teple jidlo? Jedine reseni je naucit se varit - alespon zaklad. Pak staci udelat si gulas na dva dny a mate obed i do prace. Nebo si koupit kousek masa, jeden den z toho udelat treba cinu a zbytek jen naprudko opect na panvi a hodit do zminene bagety...

tramtaryda
hodnocení

0x

Než jsem se odstěhovala, tak jsem taky neuměla pořádně uvařit. A co je to za výmluvu, že nemáte ženu, tak nemáte oběd? Snažte se vařit sám a začněte u jednoduchých věcí. Mamka Vám jistě ráda pomůže, nebo někdo blízkej. Jinak já si ráda udělám tedy nějakej oběd a vemu si to do krabičky a v práci ohřeju. A dělá to tak i několik jiných chlapů, co žijou sami. Dále potom udělat si bagetu, sendwič, tousty nechat vychladnout - jinak jsou hnusný gumový spařený. Nic jinýho vám nezbyde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]