Nejste přihlášen/a.
Tak jsme kupovali tak dlouho mouku, až máme několik kg hladké mouky navíc. Poradí někdo recept na nějaký dobrý a jedlý moučník připravený jen z hladké mouky? Může být náročný i na obsah vajec, mléka nebo i šlehačky. Díky předem,
Z hladké mouky peču klasický tažený štrůdl. 1/2 l hladké mouky, 1 lžíce octa, špetka soli, 1 vejce, kousek másla, zadělat vlažnou vodou.
Z tohoto množství /1/2 l mouky/ jsou 2 šišky štrůdlu, tedy 1 plech.
Těsto dobře zpracovat, rozdělit na 2 díly, vyválet tenkou velkou placku, posypat nahrubo strouhanými jablky, hrstí strouhanky, vanilk. a moučkovým cukrem, rozinkami, skořicí a pokapat rozpuštěným máslem. Zavinout, přenést na vymaštěný plech, potřít rozšlehaným vejcem. Kdo má dobré zuby, může přidat nahrubo sekané ořechy, já je nedávám, děda je neukouše. Jaga.
doplněno 18.03.12 11:53: Štrůdl je to moc dobrý, ale musím uznat, že ty řízky od Ladina jsou ještě lepší!
Také přispeji jedním receptíkem na dobrý jablečný moučník:
Těsto: 40 dkg hladké mouky, 1 hera, 1 prášek do peč., 1 vejce, 6 PL mléka,1 PL sirupu (šťáva ovocná, protože do těsta se nedává cukr), vše zpracovat v těsto a rozdělit na dvě poloviny, rozválet na velikost plechu, na to náplň z jablek a přikrýt druhou polovinou rozváleného těsta, peču na peč. papíře,nevadí, když horní díl nebude až v rozích, upéct dorůžova,před podávání možno zdobit šlehačkou
Náplň: 1-1/4 kg jablek nakrájet na plátky (já je strouhám na hrubém struhadle), 8 PL cukru krystal (může být i krupicový), 2 vanilkové pudinky prášek - smíchat, kdo chce, může přidat skořici, rozinky, ořechy podle chuti
Je to nenáročný moučník na zpracování a velmi chutný, přeji dobrou chuť!
To liduli :
Tak ten Váš moučník zkusím udělat sám, ale jen mi není jasný ten pudigový prášek. To se má smíchat s tím cukrem a nastrouhanými jablky? Vždyť pudingový prášek potřebuje rozpustit například v mléce, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.