Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Něco sladkého a dobrého (nejen) na nedeli

Od: mandelinka odpovědí: 3 změna:

Prosím poradte mi něco ...když vás honí mlsná mám tady kokos a strouhané mandle,něco dobrého co máte vyzkoušené a je to dobré...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Navštivte zdravou výživu,mají tam křížaly z jablek,sušené švestky,meruňky a jiné ovoce.Třeba višně v čokoládě.

ahasver4*
hodnocení

0x

Kostka másla,cukr.kakao a šup tam s kokosem a mandlemi.Vytvořit kuličky a nechat v lednici zatuhnout.Ham,mňam...:)

lidka*
hodnocení

0x

Je to dobré, je to rychlé a ani při dnešních cenách vajec to není drahé: recepty.vareni.cz/... Jinak na netu jsou i varianty s kakaovým těstem a někde dávají mouku hladkou. Já jsem řezy pekla se světlým těstem a všem to chutnalo. Ale tu šlehačku musíte mít, bez ní by to asi nešlo. *stop* Někde uvádějí i dvě, ale musí být alespoň jedna. Dobré pochutnání!

doplněno 03.03.12 17:20:
Ovesné sušenky s ořechy a kokosem od Jany Ch.- 1.cena v soutěži kokosových moučníků

Na 3 plechy (tedy asi 100 sušenek, ale nebojte se toho, zmizí rychle!) potřebujete: 220 g másla, 1,5 hrnku třtinového cukru (nebo napůl s cukrem krupice), 3 hrnky jemných (nebo nadrcených) ovesných vloček, 1 hrnek mandlových lupínků, 2,5 hrnku strouhaného kokosu, semínka z 1/2 vanilkového lusku nebo 1 lžičku vanilkové esence a 1 lžičku jedlé sody.

Postup: "Nejdřív zapněte troubu a zahřejte ji na 160_170 stupňů Celsia. Povolené máslo vložte do velké (!) mísy. Pomocí ručního šlehače utřete do pěny, a pak do něj zašlehejte všechen cukr. Přidejte ovesné vločky (použijte ty s označením ‚jemné‘ na obalu nebo obyčejné, které ale nejdřív nadrťte nebo rozmixujte), v dlani rozlámané mandlové lupínky, kokos, semínka z poloviny vanilkového lusku nebo vanilkovou esenci a jedlou sodu a vše rukama propracujte do jednolité hmoty. Podle chuti můžete přidat i kandované ovoce nebo rozinky, není to ale potřeba.

Na plech dejte pečicí papír a lžičkou na něj s mírnými rozestupy klaďte hrudky těsta, které se během pečení trošku roztečou do stran. Plech vložte do trouby a pečte asi 10_12 minut, až sušenky zezlátnou. Upečené sušenky nechte chvíli zchladnout, aby ztvrdly, a sesbírejte je z plechu. Co nesníte hned, uložte s kouskem jablka do uzavíratelné krabičky nebo zamrazte."

:)Tento recept jsem si uložila, ale zatím nevyzkoušela - je to ze stránek: prozeny.cz/... - ale chce to mít doma i vločky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]