Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BRAMBOROVÁ buchta - recept babiček

Od: yvana2® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chybí mě recept mojí babičky /nar. 1910/, na bramborovou buchtu. Pekla ji v litěném pekáčku a v kamnech. Nebyla moc vysoká, ale taková vlhká a přitom nemastná. Byly tam cítit brambory, nějaká bylinka a česnek. Recepty které jem vyzkoušela , tak byla ta buchta suchá a brambory s česnekem nic moc. dík za recept

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

5vařených brambor nastrouhat,3lžíce sádla,osolit,1/2kg mouky,mléko 1/4litru,kvasnice,trochu cukru.Nechat kynout a dát péci.

lidka*
hodnocení

0x

Sama jsem bramborovou buchtu nikdy neochutnala. Ale teď v rámci boje s nastupující finanční krizí ;) improvizuji a zkouším např. různé varianty ze suchého chleba a docela úspěšně. Ale jak jsem prohlížela recepty na bramborovou buchtu, tak se mi zalíbil tento: mamincinyrecepty.cz/... Je to velice podobné receptu kolegy. A ještě jeden:

prima-recepty.cz/... - ten je z vařené i syrové brambory. :) Ale yvano, ono možná je to spíš milá vzpomínka na babičku. A navíc si myslím, že pokud to dobrota byla, určitě k tomu dopomohla trouba v obyčejných kamnech a litinový pekáček. *tuc*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]