Nejste přihlášen/a.
Pěkný začátek nového týdne, milí rádcové
Pochlubte se, jaké jídlo doma rádi vaříte z masa (porcovaného - třeba kuřecí řízky, krkovička apod.). U přítele jsou všichni masožravci a vyžadují maso (aspoň v omáčce) kažý druhý den a mě už dochází nápady.. pokud by bylo jídlo stré, tím lépe
Uvítám každý tip
To se obávám, že takový kuchař zase nejsem:D Hlavně to zelí... Ale zní to velice dobře, krkovička na česnek a celeru, mňam
Je toho hodně Martino ale poslední obžerství co mám v paměti je krkovička se žampiony(já dala hlívu) a brambory pečená v pečícím pytlíku včetně toho koření co k tomu prodávají. Bylo to výborné, rovněž sáček žebírka a v něm pečená žebra přesně podle návodu na sáčku. Ostré je to dostatečně. Vařím často tzv. tajemství papinova hrnce-orestovaná cibule a slanina, sáček naporcovaného masa co vytáhnu z mrazáku a netuším co to je, koření buď šípek + čili, pepř čtyř barev nebo jiný sáček koření co mám doma a k tomu rýži, těstoviny, brambory. Dnes kuře na paprice-kuřecí prsa na cibulku, zaprášit paprikou a uvařit v papiňáku, pak přidat ve sladké smetaně rozmíchané 2 lžíce hl. mouky + knedlík. Zítra, doma mletý bok + nastrouhaný tvrdý sýr, obalit v trojobalu a k tomu bramborová kaše. Chystám se vyzkoušet kuřecí medajlonky ve křupavé krustě (opět prodávají pytlík toho na obaleni) já do obchodu nechodím, nakupuje manžel a ten jak vidí, že ženské něco berou, koupí to také. No a když chci šetřit uvařím vývar, oberu kosti a udělám ryzoto.
doplněno 27.02.12 21:00:Říkáte zelí ne, tak zkuste záhorácké závitky-bok nakrájený asi 1cm plátky, naklepat, potřít trochu hořčicí amora, dát zelí a plátek slaniny, smotat závitky a upéct + brambor. Nebo rychlovka-kuřecí maso na plech k němu brambory, okořením kořením co mám, rozpeču skoro na hotovo a pak zaleju sladkou smetanou a nechám dojít. To vařím ráda, nedá to práci a není z toho plno nádobí.
Děkuji Pravda, ty pytlíky jsem ještě nezkoušela... a ty hlívy jste dala dovnitř pytlíku? Co se týče vaření, jsem spíše začátečník a chybí mi ta fantazie, která udělá i z ničeho mňamku
Kuře na paprice mám naplánové zítra za asistence tchyňky, snad to klapne, zaujaly mě ty závitky, vypadají luxusně...to kuřecí na plechu lze dělat na přírodno? U nás se takhle pečou právě jen ty brambory.
Vidíte, ani jsem netušila, že existuje vůbec koření šípek
Do pytlíku krkovice na plátky asi 1.5 cm, houby nebo bez nich a i brambory. Koření je šípek + čili je to jeden pytlíček. Kuřecí prsa nebo ¨ty plátky z noh + brambory, vše na jeden plech a šup do trouby a mám čas sedět u PC a houpat nohama. Vše co jsem napsala je jednoduché a skoro bez práce a hlavně nenašpiníte spousty nádobí.
doplněno 27.02.12 21:15:I ty závitky peču společně s brambory na jednom plechu, trochu to podleju vodou a dám asi lžíci sádla.
Maso se mi hnusí, takže u mě to je spíš o tom, co ho udělá méně odporným :D Abych nebyl trapnej a nepsal něco, co je všeobecně známé, tak uvedu dvě méně obvyklé věci. Pirohy z listového těsta, ale kdo by se s ním patlal a hezky vykrajoval? Postačí kupované, čtverečky nechat trochu rozměknout, přeložit napůl, dovnitř nahňácat připravenou směs masa a natvrdo vařených vajec, obojí nakrájeno nadrobno a ochuceno trochu solí a pepřem. Maso nejlépe uzené, takový ten kousek v igelitu, co se už doma nemusí vařit. Nacpané těsto po okraji dobře spojit, aby to někde nevyběhlo, hodit na papír na plech a péct, na plynu tak 12 minut, barvu to bude mít trochu tmavší než pizza Zatepla jsou fajn, ale pro někoho to může být moc slané.
Druhou je maso v alobalu, vzít nějaké hezké hovězí, vepřové, plátky naklepat jako na řízky, přibrat slaninu nebo tenký špek, šunku, sýr, různé koření, pepř, kari, dijonskou hořčici, bobkový list, majoránku, možná i jiné dobrůtky. Vzít alobal, nejlépe dvojmo nebo trojmo, udělat vrstvu masa, na to koření, slaninu, hořčici a spol, vrstvu druhého masa, zas koření atd, další maso.. asi čtyři vrstvy, tak na tři a půl, čtyři centimetry. Celé to dobře zabalit do alobalu, umístit do pekáče a neustále podlévat. V troubě se to dělá dlouho, teď bych kecal jak, ale dlouho Pak se to rozbalí a krájí svisle na plátky jak dort, šťáva se použije na bramborovou kaši.
Jednoduchá mňamka.
Velké brambory, podle počtu osob x 3 kusy, ženy x 2 kusy.
Matino pokud chcete sklidit ovace tak můj muž hlásí, že máte udělat hovězí na divoko on ho chystá na čtvrtek, tak machruje. Hovězí maso nejlépe falešná svíčková (dnešní cena u nás 174kč/kg) ale stačí i zadní, prošpikovat špekem, posypat kořením co se koupí vše v jednom sáčku a jmenuje se DIVOČINA, přidat 2 bobkové listy, 1 cibuli, 1 mrkev, kousek celeru a nechat 1-2 dny naležet v lednici-pak to vše vysypu do tlakáče a uvařim do měkka, zeleninu + cibuli rozmixuju ponorákem, přidám 1 zakysanou smetanu a v troše mléka rozmíchám hl. mouku na zahuštění k tomu knedlík ale nekupuji ho v supermarketech z chlaďáku u nás vozí do masny 3x za týden knedle teplé. Nic na tom není, vaří to i dcera co má k vaření odpor. No a když na talíř přidáte lžičku brusinek, tak vás sežerou. Já dřív vařila hodně a tak jak se má ale dnes klidně i na svíčkovou použiju koření co koupím a tlakový hrnec.
absolutně jednoduchý recept a chutná strašně moc. Krůtí maso, medailonky, na guláš, v nejhorším nakrájet prsa, do kastrolu trochu, trošičku oleje, hodit tam to maso a nechat asi tak půl hodinu dusit až se začně připékat. Občas zamíchat, aby se to nepřipeklo Jo trošku posolit (může být i špetka pepře, není nutno). K tomu buď na závěr přidat mraženou zeleninu, směs nebo podávat s braborem a ledovým salátem nebo čínským zelím a místo omáčky trochu bílého jogurtu. Výborné, jedl bych to klidně 8x týdně. Podle typu jedlíka počítat tak 15-25 deka masa (v syrovém stavu) na osobu, 1-3 brambory, 3-5 listů salátu nebo zelí (to pokrájet na talíř), 1-2 lžíce jogurtu. Zastávám totiž názor většiny kuchařů - dobré suroviny a s nimi dělat co nejméně. Nebo stejk z lososa, taky výborné, recept příště
Tak přidám také jednoduchý recept. Jde to z krkovice, kýty, kotlety, kuřecího i krůtího masa. Nakrájím řízky, velmi jemně naklepu a osolím, opepřím - opatrně se solí, bude slaná zálivka. Obalím ve strouhance a potom ve vajíčku a rychle osmahnu na oleji. Mezitím si svařím asi 2 dcl vody s kostkou masoxu a rozpustím v tom půl másla. Množství je podle porcí, já to dělám tak na 5 porcí. To osmahnuté, obalené maso naskládám do pekáčku a zaliju tým svařeným nálevem. Přikryju a asi půl hodiny nechám v troubě podusit. Příloha - brambory, kaše, amer. brambory. Maso je takto hodně šťavnaté, nám to moc chutná a je to rychlovka. Jinak v těch pytlíkách dělám také často, je to také moc dobré na různé způsoby.
Marťo tak naprosto nejluxusnější recept - a navíc si zašpiníš jen 1 pekáč:
Brambory na kousky dáš do vymazaného pekáče, posypeš cibulí na měsíčky a bílou paprikou na kolečka, osolíš, posypeš grilovacím kořením. Navrch dáš krkovičku posypanou gril. kořením, celé zaleješ 33% smetanou. Peče se to v troubě, po půlce obrátíš maso a zase posypeš gril. kořením. Je to fakt žrádlo A pokud koupíš ostré grilovací koření, pochutnají si i chlapi
Tady mám ten recept na netu: recepty.vareni.cz/...
To záleží na tom, jaké máte v kuchyni vybavení a kolik jste ochotná za jídlo utratit. Pokud chcete opravdu potěšit na úrovni, tak navrhuji následující.
1) Masitý předkrm. Pokud si troufáte a umíte to, tak udělejte carpaccio z dobré hovězí svíčkové. Návod na přípravu najdete na internetu. Není to tak snadné, jak to možná vypadá. Hlavně k tomu mějte hodně dobrý panenský oliv.olej. Nelépe jemný. Pokud si netroufáte, tak udělejte pořádný tatarák. Melou ho jenom barbaři, tak si dejte záležet a raději ho naškrábejte. Smíchání ingrediencí už nechcte na strávnících.
2) Máte el.gril, nebo dobrou pánev? Tak biftek! Na omáčku se vykašlete, samotná šťáva bohatě stačí. Jen ty hezky vysoké špalíčky obalte do dobré (a libovější!) české slaninky, nebo italské panchetty, naházejte na to rozmarýn. Moc nesolte. Propéct podle přání (mírně krvavé je nej!) K tomu třeba fazolky se slaninou, nebo bramboru v alobalu
3) tečka, ta je hodně individuální. Já na sladké moc nejsem, tak by mi stačila variace lehčích sýrů. Nebo ovocná mísa.
Nezapomeňte vybrat dobré červené víno!
Chápu, že tohle vám bude asi k ničemu. Rozhodně to není na každý den, ale kdyby mi přítelkyně takhle navařila, tak jsem v sedmém nebi.
maso po indiánsku
Někde na prérii ulovíme nějaký větší kus nějakého masa, posypeme ho trochou nějakého koření, nějak ho posolíme, položíme do skleněné misky, polijeme nějakým kuchyňským (KUCHYŇSKÝM a ne motorovým či kompresorovým) olejem a strčíme do trouby rozehřáté na 150 stupňů. Necháme ho tam pár hodin, ať se peče. Máme čas, můžeme hrát karty. Když si na naše maso vzpomenem za půl hodiny, pak ho v misce obrátíme spodkem nahoru. Když si na něj vzpomenem až za hodinu, pak ho obrátíme za hodinu, protože se mu nic nestane. Při této teplotě se naše maso nespálí. Za nějaké tři hodiny je maso hotové, vyjmeme ho z trouby, nakrájíme na plátky silné jako palec a servírujeme začerstva na krajíci chleba.
Dobrou chuť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.