Nejste přihlášen/a.
Taková sekaná svíčková, jak jí děláte?
Pečete sekanou na zelenině?
Nebo samostatně?
Napište, podělím se také, jak to dělám.
Viky
aha.
většinou jí teda dělám s masem. a až když zbyde omáčka a není maso, tak pak se to řeší sekanou.
nicméně: na trošce oleje rozpustím pokrájenou slaninu, osmahnu zlehka cibuli (stačí na hrubé kusy), přidám černé koření (sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list - všeho přiměřeně), pak nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev - všeho stejné množství) malinko orestuji, zasypu trochou cukru a zase chvilku restuji (cukr jakoby zkaramelizuje). zakápnu šťávou z půlky citronu a přidám lžíci hořčice (plnotučné). lehce podliji vývarem (když není tak vodu+masox) a pod poklicí, na mírném plameni, dusím. když je zelenina měkká, tak ji, do jiného hrnce, propasíruji přes cedník (nebo lze rozmixovat ponorným mixerem - to se ale musí nejdříve vybrat koření!). vývarem doředím na správnou konzistenci, dochutím - někdy cukrem, jindy citronem. sůl podle chuti. když je dost zeleniny, není třeba zahušťovat. nechám projít varem a zjemním smetanou (33% ke šlehání). jakmile "zabublá" tak vypínám plamen.
Sekaná svíčková
Svíčkovou nevařím, peču v troubě.
Lidičky moc jste mě potěšili.
Ještě vám dám na noc zákuseček.
To bylo trochu veselo a slavilo se.
Kam se hrabe svíčková, sekáná a pod.
Ochutnejte...
doplněno 22.02.12 23:35:To je pravý uheráček...mňamky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.