Co si dát, když je vám špatně od žaludku?

Od: Datum: 13.02.12 03:42 odpovědí: 22 změna: 27.12.14 18:18
avatar

Někdy se člověk ráno probudí, nemá chuť vůbec na nic. Žaludek stávkuje, cítíme se pod psa. Tady je života budič.

Česnečka s bramborama.

Co je potřeba na množství polévky asi 4 litry.

Brambory - 6 velkých brambor - polovina hrnce, kde se vaří česnečka

Masox

Majoránka

Máslo

česnek - dost

sůl

Brambory nakrájíme na malé kousky, /// když je hodně brambor, je to mňamka,/// voda přesahuje brambory nejméně o 4 cm, trochu majoránky, jen špetku, masox a necháme brambory vařit do měkka. Uvařené brambory mačkátkem rozmačkáme, nebo mixerem trochu rozmixujeme. Pozor u mixeru, ať nemáme z brambor kaši. Musí nám zůstat malé kousky brambor. Přidáme ještě majoránku, kousek másla, podle chuti dosolíme a necháme krátce povařit. Odstavíme, přidáme rozmačkaný česnek. Necháme chvilku odstát. Pak podáváme na snídani.

Každý pokažený žaludek se vyléčí.

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: janaantonin*
Datum: 13.02.12 05:40

každému něco jiného, mě jako vředaři nejvíc pomůže napít se šlehačky, obalí mi žaludeční stěny a je mi dobře.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.02.12 08:10
avatar

Šťastný to člověk, který má ráno čas vařit polévku. *smich*

Mně se na zkažený žaludek osvědčil hamburger z mekáče. Tato inertní umělá hmota spolehlivě vymete vše. *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.02.12 08:30
avatar

A pak hurá do zaměstnání! Sice bych si pochutnala, ale kolegů by mi fakt bylo líto a ještě by mi pěkně vynadal žlučník. Takže bohužel *stop*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.02.12 08:35
avatar

Také ji dneska vařím, teď v těch mrazech opravdu zahřeje. *palec* Ale, jak píše Limetka, nesmí pak jít člověk do práce, ale "vonět" si doma jen sám sobě. Já mám česnek moc ráda, ale nesnáším, když ho na mě funí někdo jiný.*smich* Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: krkovicka*
Datum: 13.02.12 09:02
No nevím, mě po česnečce bolí žaludek ještě víc.Ale mému tátovi po pití alkoholu dáva matinka ráno: Uvařit vodu v rychl.konvici, zaleje na masox, hodně pepře, hodně česneku.Rychlý do 5minut.
Souhlasím s vypitim smetany, neboli slehacky.Pomáhá nejen lidem ale i zvířatům.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 13.02.12 10:13
avatar

Já jedině suchý rohlík, jinak je mi ještě hůř.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lidka*
Datum: 13.02.12 10:23

Já vím, že to zní drsně, ale nezapomenu na radu mé babičky, když mi bylo špatně. Slyším to jak dneska: "Lokni si rumu". A to se v naší rodině opravdu pilo zcela výjimečně - tedy mimo piva k obědu. Ale snad od té doby nad rumem neohrnuji nos a určitě dám přednost kvalitnímu rumu - tím myslím Božkov, než bych si připila nějakým sladkým - jak já říkám - lepidlem. :D A také mi manžel jedné mé kamarádky prozradil, že ona začíná ráno medicinou - slivovičkou s medem. A musím říct, že i před sedmdesátkou vypadá velice dobře a je stále aktivní. *hej*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.02.12 10:24
avatar

Můj prastrýc, kterému jsme všichni říkali stařyk (dědeček) robil celý život na šachtě Zarubek. Byl to takový malý, šlachovitý človíček, který uměl vzít za práci až tak, že dostal čtvrťdomek na Františku, pod vozíkovou lanovkou.:) Ten stařyk celý svůj život před šichtou snídal česnečku. Teta mu do velikého hrnku dala naškrábaný česnek, lžíci sádla, sůl a pepř. Zalila vařící vodou a dala k tomu krajíc chleba, který si stařyk do hrnku nadrobil. ;) A do práce mu dala proužek uzeného špeku, silný krajíc chleba a do bandasky černé kafe, žitovku. On na šachtě nadrobil kousek chleba se špekem a ulil trošku kafe na zem, pro permoníky,. Normálně je zkorumpoval, aby nerobili závaly. Dožil se 75ti let.;) Občas, když jsem nějaká nazmrzaná, si tuto česnečku takhle udělám. Ale na talíř. Jinak vařím takovou, jak píše Viky. Jen ještě než začnu vařit, dám na starou, suchou pánev na kostičky nakrájený chléb a postavím na největší hořák, který úplně ztlumím. Občas prohrábnu. Brambory nedávám. Ale na kostičky nakrájený a vyškvařený špeček ano. Bez špeku, ikdyž vím, že je to prudký jed, neumím žít. :D

Ohodnoceno: 0x
 
Od: viky®
Datum: 14.02.12 14:15
avatar

"Babkazov" děkuji za velmi pěkný příspěvek. Viky

Datum: 13.02.12 10:30
avatar

Pokud žaludek stávkuje po náročném společenském večeru, česnečka je vynikající. Pokud však bolí od špatného jídla či dlouhé pauzy mezi jídly, česnek ho akorát podráždí. Pak je účinné teplé mléko, mátový čaj a ledová cocacola.:)

Z vlastní zkušenosti, se žaludkem válčím roky:)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bmbx®
Datum: 13.02.12 10:46

někdy dobře zabere cukr pokapaný francovkou - takový velký tic-tac se špetkou alkoholu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.02.12 14:17
avatar

To jsem ještě neslyšela:D

Ohodnoceno: 0x
 
Od: viky®
Datum: 14.02.12 14:19
avatar

"bmbx," Cukr pokapaný francovkou. Ano, to je naše tetička, fancovku má na všechno.

Od: bmbx®
Datum: 14.02.12 15:31

No já jsem z toho měl taky legraci, že "francovka je na všechno", ale ono to funguje. Ona ta francovka opravdu bude na všechno :D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.02.12 17:56
avatar

To byl oblíbený všelék mojí babičky, kostka cukru pokapaná Alpou. Bylo to příšerné, ale zřejmě to fungovalo - jinak by to do mě celé moje dětství tak vehementně necpala, když mi bylo šoufl. Jo, tenkrát se cukr pod Alpou nerozpadal...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lidka*
Datum: 14.02.12 18:20

No ano, na rum jsem vzpomněla, ale na francovku ne. Ani si nevzpomínám, že to bylo tak příšerné. Zuzanko, babička asi Alpou nešetřila. :D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.02.12 18:36
avatar

*andel* Babička na mně ničím nešetřila :D byl to můj miláček největší.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lidka*
Datum: 14.02.12 19:12

Tak to jsme na tom stejně. *placni* Dělám všechno pro to, aby ta moje vnoučata také tak na mne vzpomínala. Protože babičce už to občasné držkování nemohu vynahradit. *tuc*

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 13.02.12 11:19

Obyčejný bílý jogurt to taky vyřeší. Ale musí to být poctivý hustý jogurt, žádná podivná vodička co nám předvádí v reklamách.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.02.12 18:04
avatar

Dobrý den u nás se léčí břichabol slivovicí s pepřem.Bud to půjde vrchem nebo spodem,tak či tak se vám uleví.Pokud je to ale po bujarém večeru,tak jedině silná slepičí polévka.Ale tu jsem už dloooouho neměl.Jaksi nemám čas bujařit.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.12.14 11:10

Stres a smažené - to jsou moji největší nepřátelé :( když už mě žaludek chytne, protože jsem zase jedla honem honem, tak si beru nejraději Pangrol - doplňuje trávicí enzymy a pomáhá trávit. A pak si zas dávám pozor a raději si udělám na jídlo čas.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.12.14 18:18

Ta Alpa je jistá Já si jí utíkal koupit na štědrý den.ale Já si dávám za korunu,když si mohu dát silnou slivovici tak je to stejný.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.