Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pálivá omáčka z chilli papriček - recept

Od: naspatricek® odpovědí: 4 změna:
avatar naspatricek
Dobrý den. Nemáte někdo dobrý recept na hodně pálivou omáčku z chilli papriček, která by se hodila k masu a dala se případně určitou dobu uchovat ve skleničce ať už sterilováním nebo uložením v ledničce? Jde mi o to že rád pěstuji rostlinky chilli a do teď jsem je uchovával sušením a pak je přidával do jídel (omáček, gulášů apod). Chtěl bych letos udělat jakousi suprpálivou pastu nebo omáčku která by se hodila místo hořčice třeba k masu nebo uzeninám.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ahasver4*
hodnocení

2x

Když už si chci připravit pálivou bombu,tak si vyrobím domácí kečup a při tom v něm rozvařím i ty chilli papričky.Udělám ho hodně hustý,dá se bez problému zavařit,dlouho vydrží i otevřený a je to ,,červená smrt,,...Jednou jsem ho omylem dal vnukovi k hranolkám a dlouho jsem pak musel zápasit o jeho důvěru...:)

doplněno 22.01.12 11:06:

Mixovat až na konec.Dávám rajčata,cibuli,rozkrájený na kolečka,sůl ocet,pár hřebíčků,nový koření,pepř a tak na dvě kila rajčat 15 až dvcet deka cukru.vařím to tak asi dvě hoďky.A nakonec se to právě ještě šoupne do mixeru.Ta doba varu se řídí tím jak hustý ho chci.Stejně tak s kořením,musíte množství odhadnout podle své chuti..

hodnocení

A to do hrnce dáte co všechno? A pak se to nějak rozmixuje a uvaří? Omlouvám se ale jsem v tomto laik.
ahasver4*

Dám to znovu,jak se sluší...Mixovat až na konec.Dávám rajčata,cibuli,rozkrájený na kolečka,sůl ocet,pár hřebíčků,nový koření,pepř a tak na dvě kila rajčat 15 až dvcet deka cukru.vařím to tak asi dvě hoďky.A nakonec se to právě ještě šoupne do mixeru.Ta doba varu se řídí tím jak hustý ho chci.Stejně tak s kořením,musíte množství odhadnout podle své chuti..Stejně i množství těch chilli papriček..Někdo prý dává i jablko ale to jsem nezkoušel...

 

lidka*
hodnocení

2x

Zde snad máte vše nejen o způsobu uchování chilli papriček: domacipivovar.webnode.cz/...

ale i několik druhů pálivých omáček: domacipivovar.webnode.cz/...

Já osobně jsem měla ráda Harissu - dneska už si spíš dám jenom kozí rohy. Ty se dají konzumovat bez větších následků.:D

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]