Nejste přihlášen/a.
Jelení maso, už jste někdy jedli ptáčky z jelena?
doplněno 24.01.12 21:39:Recept na ptáčky z jelena.
Jelení maso,
debrecinský bok,
celer- může ho být více proužků
jemný malý párek - ne kořeněný- koupila jsem krabičku pochoutkových párečků v Lidlu
koření na divočinu, pepř
olej
červená cibule - velká 5 kusů
Nakrájí se maso na plátky a naklepe, okoření, pepř a olej - potře se, nechá se v lednici do večera, večer se dá debrecínka-bok,párek a proužky celeru, může jich být více, jsou mňamky, já dala tři. zabalit a nechat do dalšího dne v lednici. Párátka. Cibule červená se nakrájí na slabé kolečka, půl pečínky je cibule. Do pečínky olej, cibule,ptáčky, necháme na dvojku opékat. Opékáme tak dlouho, až cibule je rozpadlá a tmavá. Pak teprve podléváme vodou, ale jen malinko vody a poctivě obracíme ptáčky, teprve, když ptáčky jsou už krásné ze všech stram, můžeme dát více vody a teplotu na jedničku. Nakonec ptáčky vyndáme, štávu zahustíme moukou, povaříme a vrátíme zpět ještě chviličku povaříme.
Recept je můj vlastní, nejsem kuchařka, ale ráda krmím rodinu vlastní výrobou.
Hele viki,už ráno jsme tu s hejkalem slintali...
Zvěřina nemá konkurenci..Jen těch jelenů se nějak nedostává...![]()
A dost!Cpu se rybím salátem!![]()
" ahasver4", nemohu za to, že "Jaga,"nám udělala chutě na divočinu. Dnes byly ptáčky, byla to mňamka. Zbytek jeleního masa, to jsou ty odřezky, jsou naložené v cibulce a bude se dělat Štěpánská z jelena, ale to, až bude čas, ve čtvrtek. Toho bude už jen trocha. Maso nekupujeme, máme hodně známých a dostáváme vždy něco jiného, tak experimentuji. Jinak přeji dobrou chuť k salátu.
Týýýýjovka, začínám mít chuťohlad! ![]()
Vypadá to NÁDHERNĚ! Prosím o zveřejnění receptu. Kompletního, tedy včetně příručky na lov jelena... ![]()
...ale trošku vážně - o této pochutině jsem ještě neslyšel - nejste náhodou autorkou receptu? ![]()
Teda Viky, jestli jste nás chtěla nas*at, tak se Vám to asi docela podařilo! ![]()
![]()
![]()
...recept super. ještě tu příručku... ![]()
P.S.: zítra jdu cíleně na oběd do vzdálené restauračky, kde často mívají zvěřinové hody. Pro tu příručku, nebo rovnou pro jelena...![]()
"hop", já nechtěla nikoho naštvat, tady je to samá otázka a odpověď, proč by se člověk také nemohl odreagovat? Třeba recept někdo vyzkouší. Já recept poslala známým a moc se jim líbil. Když někde bude nějaký recept a bude se mě líbit, tak si ho také vyzkouším a jsem ráda. Zítra přeji, dobrou chuť na zvěřině. Viky
doplněno 24.01.12 22:01:Recepty vlastně vznikají tím, že někdo rád zkouší nové jídlo, jak ho nejlépe udělat, aby druhým chutnalo. Musí na to být čas a hlavně chuť, něco vymyslet.
Viky, asi jste pochopila, že to "naštvání" bylo s nadsázkou. Tu cestu pro jelena, avizovanou návštěvu známého kuchaře ve "zvěřinové hospodě" jsem myslel daleko vážněji! ![]()
Hope, vím ze zkušenosti, když dám někomu recept, bez fotek, tak jídlo nezkusí uvařit, ale jak má fotky, nebo ochutná hotové jídlo, tak už chce recept a vaří. Kdyby jen jeden človíček si udělal podobné ptáčky, tak budu mít radost. Viky
Díky, Viky, jsme asi naladěné obě na stejnou strunu. Udělám také, jen co potkám toho jelena. S vnoučaty jezdím tak 1 x ročně do žehušické obory podívat se na bílé jeleny, nemáme to daleko, ale tam je mají opravdu dobře spočítané!
Vaše obrázky jsou nádherné, nedivím se vůbec, že pánové slintají. /a dámy jistě taky/.
Jinak pro milovníky zvěřiny: kdo bydlíte blízko Pardubic, či přes ně míváte cestu, veškerou zvěřinu nakoupíte v prodejně u pana Šmidrkala, chlazenou i mraženou. Má prodejnu v Sakařově ulici /blízko kriminálu/, nyní prý otevřel novou prodejnu ve Sladkovského ulici, blízko Hlavní lékárny. Některé ceny jsou vyšší, jiné, vzhledem k tomu, že to je zvěřina, se mi zdají přijatelné. Koupí se tam bažanti, div. kachny, zajíci, srnčí, jelení, dančí, mufloní a kančí maso. Pěkně opracované, jen hodit na pekáč a do trouby. Kontakt na tu prodejnu najdete na netu, i ceník a sortiment zboží. Nedá se to kupovat pořád, ale jednou za čas je to velice vítaná změna.
Jaga.
Dobrý den Jago, děkuji, Váš odkaz na zvěřinu, je vynikající. Ceny jsou v Pardubicích levnější, než v Makru. Viky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.