Nejste přihlášen/a.
Jistě všichni známe z Večerníčků šikovnou Anču, která vařila svému Kubíčkovi kyselo. Získala jsem recept na pravé krkonošské kyselo a chtěla bych to zkusit. Mám všechny ingredience až na jednu. V receptu je uvedeno:
1 balení chlebového kvásku /120 g/. Kdysi, jako dítě, jsem vídala na tabulích před vrchlabskými prodejnami potravin nápisy: KVÁSEK nebo CHLEBOVÝ KVAS. Vím, že hospodyňky si na to nosily nádoby a do nich jim to prodavačky lily /bylo to husté, tekuté/.
Jenže ty roky už jsou pryč, do Vrchlabí už dávno nejezdím a nikde ve svém okolí /Pardubicko/ jsem nikdy neviděla, že by to někde v prodejnách měli.
Poradíte mi někdo, kde seženu chlebový kvas na kyselo, aniž bych pro něj musela do Krkonoš?
Děkuji. Jaga.
A všem vám přeji hezké a klidné prožití vánočních svátků a hlavně hodně, hodně zdraví do dalšího roku. Ať je lepší, než ten minulý, po všech stránkách.
Dobrý den, jsemtaky z Krkonoš - Jilemnice a bydlím teď na svitavsku a tady si ho objednávám v pekárně den předem a oni mi ho druhý den přivezou do prodejny v kelímku.Jednou jsem kyselo zkoušela z kvásku,který jsem si vyrobila doma podle receptu na žitný chleba a taky to šlo. Když jedu do Krkonmoš,koupím si ho víc a doma rozdělím asi do 100g dávek a dám do mrazáku a po rozmražení je perfektně použitelný.Zkusila bych to i ze směsi na domácí chleba co prodávají v sáčcích v obchodech,asi by to také šlo.Zdravím a přeji hezké vánoce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.