Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pusinky - recept

Od: jarahosek* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

na internetu jsem naleznul tento recept tipy-vanocni-darky.cz/... na pusinky. Přijde mi divné, že se to nepeče. Myslíte, že to je chyba nebo se to fakt nepeče. Jsem přece jen chlap a v pečení se moc nevyznám...

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Není třeba to péci! Udělejte to přesně podle návodu, zklamaný nebudete. Ten sníh, přelitý nakonec čokoládou, bude vevnitř měkoučký a nadýchaný. Taková jako sněhová pěna. nezapomenout na tu marmeládu, je důležitá pro pikantní chuť. Hodně zdaru! Pamatujete na "Indiánky"? Byla to pěna z bílků na piškotovém kolečku, obarvená a ochucená pikantní mermeládou narůžovo a nakonec to bylo přelité čokoládou. Ani se to dnes už asi nedá koupit.

lidka*
hodnocení

0x

Já jsem sice takovéto pusinky nikdy nedělala. Ale jak jsem si přečetla recept, tak se opravdu nic nepeče. Na spodu košíčku je čokoláda (poleva), trochu marmelády, dále ušlehaný sníh z bílků - je to podobný sníh, co se dává do kremrolí a navrchu bílá čokoláda (poleva). Nakonec se mohou košíčky ještě něčím ozdobit - sypání z tmavé čokolády, barevné cukrové sypání apod. Je to zajímavý recept. *tuc* Tak ať se vám to povede! *placni*

jarahosek*
hodnocení

Není to divné bílky tepelně neopracované? A bude to držet dohromady? :)

Díky za rychlou odpověď, nějak se mi otázka šoupla do volné diskuze místo do vaření:(

lidka*

Tam opravdu není co péct. Snad jenom můžete sníh ušlehat ve vodní lázni, jak se často v receptech objevuje. Já osobně sněhové cukroví také nemusím. I když jsem se včera probírala recepty s cukrovím z bílků, protože mi zbylo 9 bílků a hledala jsem uplatnění. Docela se mi líbil tento recept, kde se jedná o pusinky, které se skutečně pečou - resp. vlastně víceméně suší. Zkusím to najít:

prozeny.cz/...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Co bys na tom chtěl péct? Čokoládu nebo cukr? Peče se těsto a tam žádné nemáš. Když slyším pusinky, tak se otřesu a vzpomenu si, jak skřípal cukr mezi zuby. Brrr.

jarahosek*
hodnocení

No já teda nevím, ale vaše kuchařské umění bude ještě horší než to moje. Normálně třeba sněhové pusinky se pečou...to teda vím naprosto přesně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]