Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak rozmrazit kuře?

Od: hop® odpovědí: 17 změna:
avatar hop

Zdravím všechny! *slunce*

Před několika minutami jsem měl "odbornou" debatu o tom, jakým způsobem nejrychleji rozmrazit kuře, které má nyní tělesnou teplotu -18°C. *zed*

Pokud spěchám a mám hlad, vrznu zmrzlé maso do hrnce a postupně připouštím horkou vodu.

Můj kamarád (vyučený kuchař) ho chce udělat k večeři, tak ho také vrazil do hrnce (i s pytlíkem), ovšem napustil na něj ledovou vodu z kohoutku. Když jsem na něj koukal jak blázen, ohradil se, že prý mu to poradil nějaký šéfkuchař z Interkontinentálu, že je to prý nejrychlejší způsob. Pokud se prý kuře namočí do teplé vody, "zatáhnou se póry". Nebudu se s ním hádat, třeba bude alespoň čerstvá snídaně.

Ovšem z této situace vyplynuly dotazy:

Jak rozmrazujete maso vy, pokud spěcháte?

Víte něco o teorii "zatažení pórů", co je na tom pravdy, jaký to má význam pro zpracování či výslednou chuť masa?

Předem díky za názory a zkušenosti kulinářů amatérů i kuchařů profesionálů! *hej*

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
avatar inzinyrka

O zatažení pórů jsem nic neslyšela, ale manželova maminka (velké hospodářství, zahrada, hromady zemědělských přebytků) používala mražák, ještě když jsem nebyla na světě. A ta rozmrazuje vždycky ve studené vodě.

doplněno 24.01.12 17:11:

Našla jsem tohle - o teplé vodě tam není řeč:

agronavigator.cz/...

 

ahasver4*
hodnocení

0x

Co mikrovlnka?Neznám rychlejší způsob...:)

doplněno 24.01.12 17:14:

Každé maso,když použijete horkou vodu se,,zatáhne,,.Když maso prudce opečete,tak právě zabráníte úniku šťávy a ta zůstane uvnitř masa

doplněno 24.01.12 17:15:

Ale jsem amatér,názor profíků mě taky zajímá...:)

 

lidus*
hodnocení

0x

Mikrovlka ale není to ono. Maminka rozmrazuje pod mírně tekoucí studenou vodou, tchýně celé, zmrazené kuře povaří v troše vody v tlakovém hrci, naporcuje a peče-taky to není ono ale při její šetrnosti má i jakousi polévku.

 

hodnocení

0x
avatar viky

Zmrazené maso v sáčku, dám do dalšího igelitového sáčku, nebo tašky a dám do umyvadla se studenou vodou. Další sáček proto, aby voda nevnikala k masu. Vodu vyměňuji, jak se ochladí. Rozmrazení celého kuřete trvá tak 15 min. Pak se dá porcovat. V mikrovlnce nic nerozmrazuji, když se na to zapomene, maso se i uvaří, místo rozmrazí. Občas rozmrazuji maso pro psa, když jsem někdy zapomněla, vím, jak to dopadlo.
doplněno 24.01.12 18:01:

Rozmrazovat maso ve vřelé vodě, je špatné. I to jsem vyzkoušela, kdysi a zjistila jsem, že to není dobré pro maso.

 

hop®
hodnocení

avatar hop

Děkuji za veškeré dosud uveřejněné názory, ovšem zatím nejsem nijak přesvědčen.

Argument, že horká voda podporuje množení bakterií má určitě svoje opodstatnění. Ovšem asi ne v mém případě, kdy v horké vodě rozmražené kuře okamžitě "zatepla" naporcuji a přesouvám do připravené vyhřáté trouby.

Ani názor, že "to není dobré pro maso" mne nějak neuspokojil, rád bych věděl proč, co se tím na masu zkazí.

Budu rád za další reakce! *slunce*

Pro hopa, to je z netu, proč maso nerozmrazovat ve vřelé vodě.

Zmrzlé maso vyjmeme z ledničky několik hodin před jeho přípravou, aby nám rozmrzlo. Rozmrazujeme jej pozvolna při teplotě 1 - 5 °C, protože při rychlém rozmrazování uniká z masa mnoho vody a živin a maso je pak po úpravě suché a tvrdé.

receptyonline.cz/...

hop®
hodnocení

Viky, odkaz mi nefunguje, nicméně pokud se teoreticky horkou vodou uzavřou póry, cokoliv uniká hůře...

Kam to všechno uniká? ;)

receptyonline.cz/...

doplněno 24.01.12 23:25:

Od tipy dál to vymažte.

doplněno 24.01.12 23:29:

search.seznam.cz/...

Odkaz je z netu. Když to na Google, tak se otevře

Vše o masu, rady a tipy, ach, jó, ach jó, já nevím, dělám to tak léta, možná je to i špatně, už váhám. Domnívám se, jen můj názor, že maso, které se rozmrazuje ve studené vodě, zůstane vlastně stejné, jako by se nemrazilo. A jsme zase u otázky, proč?

hop®
hodnocení

Viky, asi mne začínáte trošku chápat. Většinou si hledám logické zdůvodnění každého tvrzení, to základní PROČ cokoli nějak dělat či nedělat. A pokud to já úspěšně dělám určitým způsobem a kdokoli jiný mi tvrdí že je to špatně - a neumí zdůvodnit a obhájit - tak prostě používám rčení "...a komu se to nelíbí, ať mi pr... políbí..."! A úspěšně a v klidu to dál dělám po svém...

Pro případnou cenzuru: samozřejmě jsem myslel prsty...:D

majsterjoe*

Ano, presne tohle jsem psal v 19,32. *klik*

Co se tyce toho opaku v te horke vode, ztraceji se veskere ziviny...

 

majsterjoe*
hodnocení

0x

Pokud mate hluboce zmrazene maso (a to uz pri -18°C je), pak pro nejlepsi efektivitu, chut a veskere latky by se melo rozmrazovat pomaloucku, nejlepe v chladnu.

Tedy. Vytahnu maso z mrazaku, dam ho do lednice. Tram ho necham rozmrazit.

Pochopitelne v lete na grulu se nekolikrat stalo, ze i sotva maso vytahnute z mrazaku se davalo na gril. Co nadelate. Hlad je s***e. *zed*

 

krkovicka*
hodnocení

0x
Sice to není kuře ale od včerejška od 17 hodin mám v lednici zmrzlou kachnu a už jsem ji musela dat do vody, jinak nebude ani k večeři ;) je naprosto zmrzla...

 

 

hop®
hodnocení

avatar hop

Tak polemika nad kuřetem pokračovala i dnes, kuře je zatím v lednici, k večeři byla čína. Třeba dnes vyjde druhý pokus... :)

Pokud je to kuře v lednici tak už postup rozmrazování není na pořadu dne.*smich*

majsterjoe*
majsterjoe®
Datum: vcera 19:32
Předmět: RE: Jak rozmrazit kuře?
doplnit odpověď | odpovědět [nahlásit]
Pokud mate hluboce zmrazene maso (a to uz pri -18°C je), pak pro nejlepsi efektivitu, chut a veskere latky by se melo rozmrazovat pomaloucku, nejlepe v chladnu.
Tedy. Vytahnu maso z mrazaku, dam ho do lednice. Tram ho necham rozmrazit.
Pochopitelne v lete na grulu se nekolikrat stalo, ze i sotva maso vytahnute z mrazaku se davalo na gril. Co nadelate. Hlad je s***e.

 

fidonet*
hodnocení

0x

HOPe , o rozmražování psát nebudu ( já ho dávám taky do vlažné vody )

Mě ale pobavilo, že jak jsem to zrychleně četl , ty nadpisy tak jsem četl Tvůj dotaz jako

Jak rozmazlit kuře a říkal jsem si, co ti lidi už neřeší za problémy :) *haha*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]