Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Medovina z vánočních trhů - recept

Od: tutuman odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, nevíte někdo recept na medovinu, která se prodává třeba na ván. trzích? :)

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

des*
hodnocení

0x

Víme samozřejmě #medovina

tutuman
hodnocení

hledání jsem použil už předtím, já tam ávod nevidím

des*

Tak máš něco s vočma.

Domácí výroba alk/...
4. srpen 2010 ... LITEVSKÁ MEDOVINA Pravděpodobně jediný prakticky využitelný recept. Na 1 l lihu odměříme 1 l medu, 2 kousky skořice, 0,5 g vanilky, 0,5 g ...
www.poradte.cz/volna.../3865-domaci-vyroba-alkoholu-recepty.html

 

vcelar
hodnocení

0x

Medovina z trhu má málo společného s opravdovou medovinou. Většinou jde o dobarvené, dochucené a dolihované výrobky. Dobrou medovinu připravíte z medu, vody a koření pomocí kvašení a zrání podobně jako víno. Celý proces kvšení a dozrávání trvá zhruba 4-6 měsíců. mrkněte zde: ovcsvpardubice.blog.cz/...

vcelar
tutuman
hodnocení

děkuji mnohokrát, tak to zřejmě nezvládnu připravit doma, holt budu muset utrácet na trzích*plac*

 

lidka*
hodnocení

0x

A tak to zkuste přes internet - např. zde: ceskamedovina.cz/... Pokud je to zveřejněný inzerát, tak se dá předpokládat, že to nebude nic pančovaného. Jak jsem zjišťovala, tak nabídek údajně od včelařů je hodně. Tak třeba ještě zde:

firmy.cz/..., kde si můžete vybrat z blízkého okolí. *tanec*

tutuman
hodnocení

mnohokrát všem děkuji

 

kocourluk*
hodnocení

0x
nebo www.ceskavcela.cz

 

jabraka*
hodnocení

0x

Včelař,to je správný odborník.

Jen na odkazu je to trochu složité.

V podstatě založíme kvas,podobně jako ovocné víno.Použijeme asi 30% roztok medu,nejlépe přímo od včelaře.K tomu ještě vinné kvasinky(v drogerii) a sůl na podporu kvašení.Tuto směs v dobře uzavřené nádobě s kvasnou zátkou(stačí i přes hrdlo ovázat PE sáčkem).Za 6 týdnů kvašení by měl kvas být hotov(Při teplotě 15 - 20 st C) .Stočíme do PET lahví po okraj a necháme kvasinky v chladnu usadit.Pokud je medovina málo sladká,přidáme podle vkusu med.Ale až po odstranění kvasinek.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]