Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jogurtový koláč se nepovedl?

Od: aloisb® odpovědí: 6 změna:

Manželka upekla koláč s drobenkou a se švestkami (navrchu) údajně z jogurtového těsta. Koláč se jíst dá, ale to těsto zůstalo i po upečení takové kompaktní (měkčí brousek :)), trochu mazlavé, není vůbec pórézní nebo nakynuté. Je to tak správně nebo i jogurtové těsto má být po upečení kypré?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

0x

Koláč by měl být pěkně kyprý, ale už se mi to také stalo, důvodem byl špatný prášek do pečiva, asi byl nějak vyvětralý.

patronka*
hodnocení

0x

Nejlépe když dám pro srovnání vlastní mnohokrát vyzkoušený předpis: 1 jogurt (zakysaná smetana) + 2 celá vejce + 1 kelímek cukru krupice + 1a1/2 kelímku polohrubé mouky prosáté s 1/2 pr.do peč., případně ještě maličko mléka. Kelímek od jogurtu používám jako odměrku. Všechno důhladně zamíchám a naliji do vymazané nebo silikonové formy + ovoce + drobenka. V troubě peču na cca 200°C, těsto se zkouší špejlí - musí zůstat suchá. V remosce se musí péct déle, až je drobenka zlatavá.

Obdobný koláč bez jogurtu do dortové formy : 1 hrnek polohr.mouky + 1/2 pr.do peč. + 1/2 hrnku cukru + necelý 1/2 hrnku oleje + 1 vejce + trochu mléka. Další postup viz nahoře. Z dvojnásobné dávky je bábovka, do části těsta přidat kakao. Patronka

hodnocení

Takže se jí ten koláč zdrcnul:)) Díky, patronko, za recepty, vyzkoušíme!

patronka*

Abych si pochvalu zasloužila přidám ještě jednu vychytávku k tomu druhému koláči do dortové formy. Upeče se jen těsto bez ovoce a drobenky a nechá se vychladnout. Ušlehat 1 obyčejný měkký tvaroh + 100g másla + 100g cukru + 2-3 lžíce pikantní marmelády (rybízová). Natře se na piškot a navrch se pokape kouskem čokolády ( 1/4 tabulky) rozpuštěné v MW se lžící másla. na 1x stisk. Kdyby se to natřelo na celé, při krájení se láme. Pojmenovala jsem to "růžový dalmatin". Dobrou chuť. Patronka

lui*
hodnocení

0x

Manželce do toho nekecat. Chválit. příště bude lepší, nadýchanější. Hi.

fialovamaska
hodnocení

0x

Mám špatné svědomí, v normální troubě se peče na 180°C. Já už mám nějakou sešlou troubu. Ahoj. Patronka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]