Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuličky - Vánoční pečivo

Od: lui* odpovědí: 14 změna:

Moc zdravím pekařinky. Kdysi jsem dělal na Vánoce takové kuličky, snad z čokolády a něčeho dalšího, a hlavně si pamatuju, že se na konci obalovaly v čistém kakau. Nemůžu ten recept najít a nepamatuju si, co tam patřilo. Neznáte to někdo?: Co do toho vše přijde? To kakao navrchu bylo hrozně dobré, a zároveň to nebylo tak sladké.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

3x

Tuk,kakao,sušenky,cukr ,smíchat,udělat kuličky.Jde to dělat ze všeho,třeba z polámaného cukroví.

hodnocení

2x

Já dělám tyto: 125 g tuku (Hera, Stela apod.), 100 g cukru, 1 lžíce kakaa,150 g čokolády na vaření,1-2 lžíce koňaku, kakao na obalení.
Změklý tuk utřít s cukrem a kakaem do pěny, přimíchat jemně nastrouhanou čokoládu a koňak. Lžičkou nabírar kousky směsi, vytvarovat kuličky, obalit v kakau a uložit do chladna ztuhnout.

hodnocení

2x

Výtečné kuličky:15dkg hrozinek nakrájet na drobno,zalít dvěma deci rumu,dát do sklenice na 24hod.Druhý den nastrouhat 15dkg hořké čokolády,10dkg piškotů,10dkg moučkového cukru,,15dkg mletých oříšků.Vše smíchat,posléze obalovat v holandském kakau.:-P

lui*
hodnocení

Nechybí tady nějaký tuk?

No právě,v tom jsou výjimečné,tuk tam nepatří,tu hmotu prakticky spojí ty hrozinky v rumu,dělávám je každoročně,a všichni se mohou po nich utlouci:-P

lui*
hodnocení

Že ty tam ten rum necháváš. Já ho slil a možná proto jsem to měl stále sypký. Tal jsem dal asi tak 3 dkg rozehřátého tuku. pak už to šlo.

Samozřejmě,že ho tam nechávám,už jsi někdy viděl,jen tak zbůhdarma vylévat rum?*smich*

lui*
hodnocení

Noooooo, jak bych to řekl...Já ho sice vylil...ale ne do odpadu. *smich*. Mělo to docela příjemnou chuť.

Aha,chápu*smich*Nicméně rum s hroznem přece musí chutnat skvěle,že?:-P

lui*
hodnocení

Tak za tyhle kuličky mě rodina nejvíc chválí. Příště tam ten rum nechám, a dám víz rozinek a budou ještě lepší.

Druhý místo získaly ty od DES. já je jen trochu vylepšil tím, že jsem do toho nedal sušenky ani cukroví ale Vafle. takže ty nahrubo nadrcené vafle, z toho udělaly takovou křehkou jemně křupavou konzistenci. Obalil jsem je ale v cokoládě. To kakao navrch mi na to nesedělo.

Ty třetí od kapky, zase nejvíc chytnají mě. Nechal jsem tu hmotu hodně ztuhnout v lednici, a potom jsem z ní lámal lžičkou takové nepravidelné tvary, a obalil v kakau.

Díky moc všem a fotku pošlu.

doplněno 25.12.11 16:26:

Tak tady je foto, jak jsem slíbil.

Kuličky - Vánoční pečivo

"Lui, jste šikula a hlavně, že chutnalo...*pusa*

dery*
hodnocení

0x

Takovych kulicek je spousta. Muzou byt takove, jako je uvedeno v prvni odpovedi, a pak treba takove, jake delam ja :) V nazvu maji ´rozplyvajici se na jazyku´a je to pravda. Nejsou ´pecivove´, jsou z cokolady a smetany a jsou uzasne. Pouze prace je s nimi horsi - pokud spatne ztuhnou, hodne se pri obalovani v kakau paplaji :)
Jakmile prijdu domu, mrknu do svych receptu a napisu vam ho :)

lidka*
hodnocení

0x

Nepečené kuličky - namleté piškoty, kokos, rum, kakao, máslo, mleté ořechy, vanilkový cukr, drobečky a zbytek moučkového cukru z obalování - jinak není potřeba sladit - stačí sladké piškoty. Obaluji v kokosu, nebo mletých oříškách a nebo i v kakau. Kuličky jsou u nás spolu s vanilkovými rohlíčky na první příčce vánočního cukroví. *palec*

doplněno 20.12.11 15:22:

Jinak také tady: poradte.cz/...

polinek*

já je ještě plním marcipánem ,nebo bonbonem z bonboniéry. Ale bonbon na půl. A pak je je obalím v rozehřáté čokoládě kde přidám pokrmový tuk a Holandské kakao. V parní lázni!A vkládám do košíčků. Nahoru také dám buď ořech ,nebo ještě marcipán (koupíš) nebo lentilku,,,je toho moc.

Heru nedávám ,,dávám máslo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]