Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych zkusit upéci cheesecake.Z čeho děláte krém?Nějak si nemohu na internetu vybrat.Děkuji Cesmína
Pravidelně dělám tento. Dnes se za cheesecake považuje kdejaký nepečený dort, ale tohle je skutečně cheesecake. Moc dobrý a pokaždé se povedl
100 g másla
340 g Lučiny
120 g cukru krupice
3 ks vejce
1 lžička citronové šťávy
225 g zakysané smetany
2 lžíce cukru
skořice
200 g sušenek (např. obyč Be-Be nebo nějaké máslové)
Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí vyložíme dno formy. Lučinu důkladně rozmixujeme s cukrem, citronovou šťávou, vejci a vlejeme na připravené dno. Dáme péct na 20 minut. Poté lehce poprášíme skořicí a necháme vychladnout. Povrch přelijeme zakysanou smetanou rozmíchanou se 2 lžičkami cukru a vrátíme na 5 minut do trouby.
doplněno 07.11.11 20:54:
Pokud chcete méně tvarohový a více krémový, dejte místo Lučiny mascarpone. Nám ale chutná víc takto, navíc lučina je podle mě tužší a lépe drží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.