Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Test kečupů, co vy na to?

Od: bizon* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer všem, není to tak dlouho, kdy byl poměrně rozsáhlý test kečupů s velmi zajímavým výsledkem, podotýkám, že nejsem milovníkem tohoto sortimentu zboží, ale dost mě překvapilo, že jeden z nejdražších a nejznámějších skončil na výsledku špatný a naopak jeden z vůbec nejlevnějších neřkuli nejlevnější na místě prvním..

To, že nám západ cpe své výrobky v horší kvalitě je známo, ale že i ten největší pomyslný šunt bude lepší, to mě překvapilo a pak kde chcete koupit "kvalitu".. A hlavně, kde je záruka opravdu kvalitních potravin.. Bizon

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

já na to jen tolik, že mě to vůbec nepřekvapuje. stejně na tom jsme i s ostatními potravinami, drogerií, naftou, benzínem atd...

ještě, že to mám jen kousek do endéer. tam jsou špekáčky s obsahem masa 90%... kotleta bez kosti za 4éčka atd...

dzordz*
30.10.11 20:43
hodnocení

0x

Ňam ňam.

jendax

Mužu na to odpovědět poukazem: za komanču byli nějake normy čsn ,ktere určovali složení ,technologii ,hmotnosti.Samozřejmě se zrušili v ramci konkurence.Ale nikdo přece nebranil těm korporacím vyrabět ty mizerné šmejdy.Takže si mužeme sami za to!

Když jsem se nedavno zajímal o krbovky ,tak jsem zjistil že u nás není žadná nezavislá statní zkušebna co by garantovala jejich emise.A světe div se v americe testují krbovky na rychlost hoření.Testují je ve statní zkušebně na 4 rychlosti hoření.Minimum (0,8 kg/h) až po maximum.U nás nic neexistuje - co si vyrobce naměří - zaplatí - nic nemusí dodržovat.A tak jsme se ocitly v rukách trhu *smich*

Spotřebitel je krasně ovladan reklamou a marketingem jak ukazali poslední volby.A nevidím světla z tunelu.

pt®
hodnocení

0x

Nejjistěší je, udělat si kečup doma sám z rajčátek a zavařit do sklenic. Je trochu práce, ale zase je jistota, že mám domácí kvalitní kečup. - stařenka

lui*
hodnocení

0x

No co. Jen že je těch testů málo, a pokuty taky jsou malý. Ti obchodníci se tak nemají čeho bát.

měli by se bát zákazníka. ne pokuty.

31.10.11 10:36

*palec**palec**palec*

hodnocení

0x

Věřte, bizone, také mě to překvapilo. Drahý a známý, myslím Heinz, nedopadl vůbec dobře, zato ten nejlevnější ze supermarketu byl oslavován. Já jsem měla pokaždé ráda kečupy Kand /sladký, pálivý, s česnekem/ ve skleněných lahvích. Myslím, že jsou dobré dodnes. Jinak v naší republice se prodá kdejaký šunt, který jinde nechtějí a expedují ho k nám. Zničili jsme si zemědělství, nejsme v ničem soběstační, jako dřív, zbořili jsme si cukrovary /nedaleko od nás jeden předělali na lihovar - cukr nepotřebujeme, ale zato můžeme chlastat!*bzum*/, slavná Unie nám strká nos do toho, kolik smíme chovat vepřů, kolik smíme pěstovat brambor aj. A pak mají odbytiště pro ty své srágory!*bzum*

Jinak - já si už několik let vařím bezvadný kečup doma. Z vlastních nepráškovaných rajčat a tolik dávek, že kromě sebe zásobuji i rodiny dcery a syna. Žádná éčka, přesto je krásně tmavě červený. Víte proč? Protože do něho místo chemie přidávám vařit červenou čepu. Ta obarví, chutná a je zdravá.

Jen je škoda, že nemohu být soběstačná i v ostatních věcech. Třeba takovou vepřovou krkovičku nevypěstuji ani za nic. Ale kompoty, saláty, marmelády, kečupy, zeleniny - všechno sama a vím, že 1/ bude to zdravější, než z obchodu, 2/ bude to chutnější, 3/ ušetřím. I když musím započítat energii, nikdo mi ale už neúčtuje dopravu, obaly a práci. ;) Jaga.

doplněno 31.10.11 07:45:

Pardon - ČERVENOU ŘEPU - omlouvám se za překlep.

lidus*
hodnocení

0x

Kečup, majonéza a sirup se uvaří podle receptůry, pak příjde někdo z obchodu pro který se vaří a v laboratoři se z té dobré věci vyrábí věc ještě poživatelná a podstatně levnější. LOMEE-je podle mého synovce co v takové laboratoři pracuje jeden z velmi dobrých kečupů, vyrábí se z rajčatového pyré, prodává ho Lídl, také jeho testy na plísně a td. prý byly výborné.

hodnocení

0x

Teď nedávno museli stáhnout kečupy CLEVER z Billy!.!.!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]