Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradte mi prosím nějaký dobrý, rychlí, levný dezert (ze surovin který obvikle máte doma)
Koláč třeba?
3 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 18dkg másla, 3 vejce, mléko, prášek do pečiva
Mouka+cukr+máslo => uděláte drobenku.
Odeberete hrnek.
Do zbytku přidáte celá vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vlahé mléko... cca půl hrnku. Těsto by němelo být příliš tuhé ani příliš řídké. Těsto dáte na vymazaný a vysypaný plech. Nakladete ovoce... jakékoliv - dobrá jsou např. jablka, meruňky, broskve... i rebarbora. Posypete drobenkou, kterou jste předem odebrala a dáte do trouby na cca 160 - 180°C a pečete, dokud nebude špejle "čistá".
doplněno 28.09.11 13:55:Můžete udělat palačinky i lívance... jako dezert.
Já dost dělám z ovesných vloček. Nasypu do mísy, přihodím trochu mouky, zaliju mlékem. Přidám vejce, trošku soli a udělám lívancové těsto. Pak smažím na teflonové pánvi bez tuku. Je to rychlé, zdravější díky vločkám a s džemem prostě mňam.
3-4celá vejce, bílý jogurt nebo zakysaná smetana, 1 čokoládový puding, 1 prášek do pečiva, deci oleje nebo rozpuštěného másla-hery...cukr asi 4 lžíce, vyše vyšlehám, pokud je to husté kapnu mléka, pokud řídké dám polohrubé mouky, někdy do těsta nastrouhám jablko nebo kousek cukety, peču ve vysypané dortové formě. Po vychladnutí navrstvým rozmíchaný a oslazený tvaroh, nebo když nemám tak hustý puding a pocákám rozpuštěnou čokoládou nebo jen posypu grankem.
Rychlý, chutný, levný = jablečná buchta. A navíc lehká - žádný tuk!
4 celá vejce, 37 dkg cukru moučky, 45 dkg polohrubé mouky /přesát/, 45 dkg jablek /oloupaná, nahrubo nastrouhaná/, 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč. Vše dobře promíchat, nalít na vymazaný a moukou vysypaný plech, péci v předehřáté troubě. Vyklopit na tác, nechat zchladnout, potom potřít polevou z čokolády na vaření /100 g/ a kousku másla. Krájet na čtverečky. Je to moc dobrá a rychlá buchta. A jablek je teď všude plno.
A mezitím, než se Vám buchta upeče, koukněte se na chvíli do Pravidel českého pravopisu. Ty Vaše hrubky jsou FUJ. Jaga.
Pokud se těsto před litím na plech zdá příliš husté, je možné přidat trošku mléka.
babčo. Místo jablek jde nastrouhat mrkeF , tvrdší ale sladké hrušky, dýně, tykve ... Jo a pochopitelně jde přidat prášek do perníku a pár namletých ořechů, nebo místo části mouky dát vločky. Nebo dát pro změnu kakao. Miluji tyhle recepty, kdy je jeden základ a jen se mění některé přísady. . A vzhledem k tomu, že peču od oka, tak si rodinka kolikrát pochutnává na jedný buchtě s různými obměnami několikrát za sebou a pokaždé se olizují, protože mi pokaždé vyjde trošku jinak
Zakysana smetana plus mandarinky nebo ovoce dle vyberu ale jsou nejvhodnejsi plus piskoty...Klade se ve vrstvach piskoty mandarinky zaleje se smetanou vse se dela podle potreby od oka a do smetany se da dat cukr podle toho co ma clovek rad jestli sladky nebo ne...Je to osvedceny recept ktery delame dost casto pak se da do lednicky aby to stuhlo...
Tohle mi něco připomnělo, mandarinky nebo zavařované broskve, na malé kousky, spolu se svou šťávou a smetanou na šlehání do vhodné uzavíratelné nádoby, pár minut s tím míchat, klepat a bouchat, vznikne taková tuhá ovocno-šlehačková hmota, která se dá namatlat například na piškotový korpus ze supermarketu. Sladit taky není třeba.
,,3 vejce celá zvážíme
kolik váží vejce,tolik cukru moučky a pol.mouky
z bílků uděláme sníh. smícháme a pomalu pečeme.
Může to být i jako bábovka i s kakaem ,které přidáme ..a uděláme mramor.
nebo srnčí hřbet ,,který až vychladne rozkrájíme a ozdobíme šlehačkou a dáme nahoru třešni nebo jiný kousek ovoce/Jako na nakrájený chleba/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.