Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlovka na oběd co dům dá

Od: dcspeedi* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli nevíte nějakou rychlovku na oběd. Jsem na nemocenské takže nemůžu jít si nakoupit (bohužel). Takže bych potřeboval nějaký tip na rychlovku "co dům dá"... Díky předem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

2x

CO máte doma?

doplněno 16.09.11 12:32:

Brambory a volské oko; míchaná vajíčka + chléb s máslem; brambory pečené v troubě přelité česnekem osmaženým v sádle + mléko na zapití; fazole v tomatě a brambory; špagety; knedlík s vajíčkem... cokoliv. Záleží na tom, co máte doma.*klik*

hodnocení

1x

Orestněte cibulku nejlépe na sádle, ale může být i olej, na to když je kousek uzeného, nebo salámu, nemusí být. Na to nakrájené zelí hlávkové na nudle a opepřit a osolit. Rychla vše restujeme, nesmí se připálit, stále mícháme. Potom odstavíme a zamícháme vařené těstoviny, jakékoliv. Vše prohřejeme, když chcete, můžete ještě přidat zbytky sýra z lednice - eidam, hermelín. Na talíři sypat pórkem, ale nemusí být.Přikusujte kyselou okurku. Já toto jídlo dělám, když zbydou těstoviny, nebo jen tak, jako rychlovku. Já to můžu jen se zelím, ale manžel má rád, když to trochu zavoní masem. Můžou se nakonec zamíchat vajíčka a nechat srazit. Fantazii se meze nekladou.

hodnocení

1x

Když není čas na vaření, udělám brambory na paprice /buřtguláš/, to už tady zaznělo a nemá to chybu. S kusem chleba se zasytí každý. Nebo česnečku, taky jen voda a pár brambor, kousek sádla, koření, česnek. Navíc je moc zdravá při nachlazení. Další moje rychlovka jsou bramboráky /brambory, olej, vajíčko koření, česnek, mouka/, či palačinky /mouka, mléko, vajíčko, marmeláda, olej/. A protože jsem vášnivý houbař, pokaždé mám v mrazáku nějaké ty úlovky. Osmažit na oleji cibulku, podusit houby, kmín, sůl, pepř a do toho vajíčka. No a kus chleba a smaženice z hub je výborná věc. Pokud je doma zakysaná smetana, je rychle hotová i houbová omáčka na kyselo, nebo koprovka s vajíčkem a bramborou.

Nejlepší je mít doma "železnou zásobu", nějakou konzervu a polívku v pytlíku, kdyby to jinak nešlo a nic doma nebylo. A nebo poprosit sousedku, aby Vám něco nakoupila, až sama půjde na nákup. Jaga.

krkovicka*
Babojago,tak buřtguláš jsem dnes udělala k večeři.Jsme dva a půl strávnici a je po gulášku.Tak nám chutnal :D

jakubdeda*
hodnocení

1x

Křapáče, nebo obalované cibulové kolečka a brambory nebo kaše.Žemlovku, rizoto,kotel česnečky, nebo obalovyný sýr, francouzké brambory a kvašený okurek.Jen tak uvařit nějaké maso a kyselé okurky a chleba, nebo to maso upéci a jíst studený.

222hel*
hodnocení

1x

Záleží co máte doma.

1/ chleba a vajíčka = plátek chleba se namočí v rozšlehaném vajíčku a osmaží se na pánvičce, sůl. pepř

2/ Když máme Aidam, trochu nastrouháme na jednu stranu, než se druhá opeče

3/ Sýr - Aidam nebo Hermelín - doprostřed se vloží plátek salámu - obalí se a osmaží

4/ Brambory - pustí se trouba - brambory se umyjí, rozkrájí i se slupkou na čtvrtky a dají se do trouby na mřížku,

upečené jsou za chvilku: s čím se dají jíst?

4-1 Upečené brambory dáme na alobal vrátíme do trouby a dáme nahoru na ně sýr Aidam

4-2 jen s máslem

5/ Polévku s pytlíku- nejraději slepičí od Knora

Většinou najdu v mrazáku něco hotového a ohřeji si to.

krkovicka*
hodnocení

0x

mouka,vejce,mléko,marmeláda,cukr,tuk-Palačinky

Vejce,chleba,tuk-chleba ve vajíčku

Buřt guláš a Bramboračka

dzordz*
hodnocení

0x

Jakékoli těstoviny s čímkoli (cukr, mák, kakao, kečup, mleté maso ..), krupičná nebo ovesná kaše nebo obdobný výtvor, rýže míchaná se zeleninou (jestli teda máte nějakou vhodnou..), zapékaná rýže s mlékem a ovocem (jablka, broskve nebo i jiné).

hodnocení

0x

Všichni už skoro všechno napsali. Já dodám kaše z rýže. Do papiňáku malý hrneček rýže, 2 hrnečky mlíka, 2 hrnečky vody, špetku soli. 10 minut nechat posyčet, nechat 5 minut postát, otevřít a kvedlačkou rozmíchat, podle potřeby doředit mlíkem. Na talíř, nahoru kousek másla, cukr, kakao nebo skořici. ;)

doplněno 20.09.11 11:57:

Na rozpálenou pánev s kapkou oleje rozprostřít na hrubém struhadle nastrouhanou větší bramboru, posolit, špetku kmínu. Otočit, posmažit a zalít rozkvedlaným, osoleným vejcem. Na pánvi vařečkou rozříznout, položit na dva krajíce, obložit kyselým okurkem, rajčetem, paprikou. *jasne*

krkovicka*
hodnocení

0x
Vzpoměla jsem si jak moje babička nám jako dětem dělala mňamku.Rozřízla rohlíky podélně,pocukrovala a dala je na pekáč s málem tou rovnou stranou.5min,máslo s cukrem se vsáklo,oprahlo(tenkrát nebyly bagetky) a chutnalo to jako vánočka,nebo tak něco.Podobně chystala z rozkrájený housek mini tousty.Dala housku se šunkou,rajčetem a sýrem do trouby a zapekla.Co může mít ale každý doma je vejce a uzenina-Hemenex s bramborem.Zkoušeli jste obalit párek v trojobalu?Taky dobrý,nebo mě máma chystala bavorské jídlo-čočku s raj.protlakem a na to upečenou klobásu.Zapekaný květák se sýrem a vejcem,taky výborná záležitost! ;)
doplněno 18.09.11 21:29: Teda ty rohlíky pocukrovala až před expedicí.

hodnocení

0x

A co dům má?

Já jsem si dělával housky s míchaným vejcem. Housky (ne ztvrdlé, ae nemusí být čerstvé) nakrájet na koztičky, osmažit s kménem (trochu) a na to vejce (množství obého podle možnosti a chuti) a zamíchat jako míchané vejce.+-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]