Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na naložení ryb či masa?

Od: milenna odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

neznáte někdo recept pro naložení ryb nebo masa na grilování?

Děkuji moc, Milenna

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já do ohřáteho oleje prolisuji česnek, grilovací koření o Vitany, trochu sojovky, trochu medu a sůl dle chuti. Poměr je podle množství a chuti. Toho medu jen malinko, ten je jen na kůrčičku, jinak by to bylo sladké. Vše smíchám a do masa dobře vetřu, nechám do druhého dne proležet. Nejlepší je vepř.krkovice. Druhý den nechám okapat těsně před grilováním olej, aby neskapával do dřev.uhlí. Na ryby používám směs - koření na ryby, místo grilovacího. Ještě mezi maso hodím libeček, či tymiánové snítky. Velké kusy, ty pak před grilováním vyhodím. Někdy při nakládání dám plátky cibule, papriky, cuketu, lilek, vše mezi maso, aby to bylo také pomazané a okořeněné. Pak grilujem chvíli maso, chvíli zeleninu...je to mňam.

milenna
hodnocení

Takže naložit všechno podle instrukcí do ohřátého oleje a poté do ledničky na pár dní?

Chápu to dobře?

Já to nechávám ve špajzu a jen do druhého dne, večer vmasíruju směs do masa, a druhý den navečer grilujeme. V lednici to hodně ztuhne, kdyžtak aspoň vyndat pár hodin před grilováním. Já mám ve špajzu 8 - 10 stupňů, je to jak ve sklepě. A hlavně pak nechat okapat ten olej.

milenna
hodnocení

Děkuji, zkusím to ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma naložené maso

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]