Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem kečup a nedaří se mi ho z lahve vytřepat. Postavil jsem ho na dva dny hrdlem dolů v domnění, že slehne, ale ta hmota se drží. Lžíci dovnitř nestrčím, že bych ho vyšťoural, hrdlo je příliš úzké. Tak zkouším znovu třepat, bouchat o dno vařečkou a nic. Drží, mrcha jedna.
Co s tím?
My kupujeme kečup v plastových obalech a ihned po otevření ho skladujeme postavený na víčku. Bez ohledu na množství kečupu v lahvi. Když jsme kdysi ještě kupovali kečup ve skleněných lahvích, tak jsme používali takovou dlouhou lžici. Mají ji v každém hypermarketu plastové i nerezové. Plastová stojí tak 15 Kč. Vypadá nějak takto:
Nemáte ten kečup už nějaký starý a vyschlý? Je to divné, kečup ať už kupovaný nebo můj domácí jsem pokaždé vylila bez problémů. Tolik hustý by být určitě neměl. Možná by bylo lepší ho vyhodit a používat nový. Jedna sklenička za nějaký břichabol přece nestojí.
Jestli se s ním nechcete za žádnou cenu rozloučit, namočte dobře uzavřenou láhev asi na hodinu do hodně teplé /až horké/ vody, možná, že povolí. Jaga.
Pamatovala jsem si jednu radu - pomůže obyčejné brčko. A zde jsem si ověřila, že mi ještě paměť slouží:
27.Jak na kečup v láhvi
Pokud nemůžeme dostat kečup z láhve ani třepáním či klepáním, stačí, když do ní zastrčíme až ke dnu brčko. Tím se do láhve dostane vzduch a kečup vyteče.
zdroj: opavacka.webzdarma.cz/...
Chytré, Lidko, velice chytré, já bych do brčka jěště i foukla. Jinak si myslím, že tady máme právě ten nejlepší důkaz toho, kolik je v tom kupovaném kečupu asi nacpáno škrobů, a bůhví, (ale ani ten to vědět nebude), čeho ještě jiného, aby to ani nešlo vytřepat. Nojo, máme to blbé, Ještěže máme ty zahrádky, a můžeme si hodně vyrobit sami. Omlouvám se samozřejmě těm, kteří tu možnost nemají a lituji je, že jsou odkázáni jenom na všechno kupované. Jinak bych asi také použila opačný konec lžičky, a zakvrerlala, když vidím, že se mi tam normální cestou nevejde. Ale věřím na to brčko.
Já jsem někde slyšela nebo četla a sama vyzkoušela, že se kečupem vždycky před otevřením (a to je myšleno u už otevřeného a při každém dalším použití) má silně zatřepat nahoru a dolů. Opravdu to funguje. Dělám to tak mnoho let. Vždycky lahví zahrkám a zakvedlám, než ji otevřu. Kečup zkapalní. Ale do dalšího použití znovu ztuhne, změní skupenství.
Napište, prosím, jestli vám to také tak funguje
Kečup jsem kupoval v drogerii DM, značka Alnatura, datum spotřeby 28.12.2012, prošlý by tedy být neměl. Je opravdu hodně hutný. No včera dorazila přítelkyně, vzala dlouhý nůž a rozkvedlala ho, pak pomalu začal vytékat. Já se dovnitř snažil vrazit lžíci, která však hrdlem neprolezla, nenapadlo mě tam zasunout nůž, který je užší.
Trik s brčkem jsme nevyzkoušeli, ale protože mi tento kečup z DM chutnal, koupím ho příště i s brčkem a vyzkouším. Každopádně děkuji!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.