Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pohosteni pro vegetariany a vsezravce

Od: vegetarian odpovědí: 4 změna:

Ahoj všem. Potřebuji trochu nasměrovat. Budu mít návštěvu kamarádů (25let-30let) z nichz je jeden vegetarian ... chci udelat male pohosteni, chlebicky, pomazanky klasika... ale chtel bych udelat neco, co by bylo tak trochu zajimaveho, aby si ten vegetarian rekl, ze jsem si s tim dal trochu zalezet a neudelal jen cesnekacku a aby i ti zbyli kamaradi byli tak trochu "nakopnuti" ze se jidlo nepripravovalo jen pro ne ... chapete? Samozrejme muzu vygooglit stovky vegetarianskych jidel a sestavovat si menu, ale spis se ptam, zda uz nekdy nekdo neresil stejny problem jak pripravit pohosteni pro vegetariany s "vsezravcema" tak aby bylo necim zvlastni pro obe strany :)

Upozornuji, ze nechci delat zadna tezka (nemyslim tim ted narocna, to at klidne jsou, vareni me ba) jidla. Spis neco maleho na zub. Nejde tam o to jidlo, spise o pohosteni.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
avatar atrama

Z listového těsta vykrájím tvary, potřu žloutkem a posypu mákem a solí, sezamem, kmínem. Nebo dělám takové šneky z těsta - pomazat kečupem na to sýr, nebo šunku, posypat gril. kořením, zabalit jako závin a nakrájet a položit na pečící papír. Jsou to takoví šnečci po upečení a je to moc dobré, teplé i studené. Potom různé pomazánky, a plnit s nima vydlabaná rajčata, vařené vajíčko bez žloutku, avokádo...fantazii se meze nekladou. Nebo napíchat na špejle kousky ovoce - hrozny, meloun, nekterinky atd..pak vše napíchat třeba do rozpůleného žlutého melounu a postavit doprostřed stolu. Je to takový ovocný ježek. Může každý máčet v rozehřáté čokoládě, nebo i bez ní. Ten ježek jde i na slano - sýr, klobása, okurka, paprika, prostě aby to bylo efektní a dobré. Pro všežravce různé malé řízečky, vepřové, kuřecí, nebo i z lilku, cukety...Snad jsem Vám trochu poradila, myslím že na receptech na netu, byste našla hodně inspirace. Ještě máme rádi sangrii a do ní různé ovoce na kousky, hlavně meloun, hrozny, ananas, citron, trochu rumu a vanilk. cukr, nechat v míse rozležet a je to moc dobré a osvěžující. Podává se ve vysokých sklenicích se lžičkou a brčkem. Tak ať se oslava vydaří...

 

mrnousek*
hodnocení

0x

Uvařím vajíčka na tvrdo (ale ne hodně tvrdo). Rozpůlím je na výšku a vyndám žloutky. Žloutky rozmixuju (jen trochu). Přidám do nich majonézu, PLNOTUČNOU hořčici, špetku soli, jde i pepř (majolku podle konzistence, mělo by to být jako pomazánka, a hořčici, sůl, pepř podle chuti). Všecno to smíchám a dám do bílků. Na kopeček pomazánky dám kousek červené sladké papriky. Je to jako jednohubky.

 

hodnocení

0x
avatar kartaginec
Zapečené toasty s vejci0cm 0cm 0cm 0cm;background:white;margin-left:10.0pt;margin-right:0cm">padding:0cm;mso-padding-alt:0cm 0cm 0cm 0cm">font-family:"Verdana","sans-serif";color:black">Ingrediencemso-border-alt:solid #C6C6C6 1.0pt;padding:0cm;mso-padding-alt:0cm 0cm 0cm 0cm">4 krajíce toastového chleba, mléko, 2 dkg tuku, 4 vejce, sůl, mletý pepř, červená paprika.padding:0cm;mso-padding-alt:0cm 0cm 0cm 0cm">color:black">Přípravamso-border-alt:solid #C6C6C6 1.0pt;padding:0cm;mso-padding-alt:0cm 0cm 0cm 0cm">Krajíce toastového chleba opečeme na pánvičce dorůžova a rychle namočíme do mléka. Ohnivzdornou misku vymažeme tukem a chléb na ni položíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozetřeme na chléb. Na každém krajíci uděláme do sněhu důlek a vložíme do ní po jednom celém žloutku. Všechno osolíme, posypeme mletým pepřem, červenou paprikou a pečeme v teplé troubě, až žloutek ztuhne. Ihned podáváme ozdobené zelenou paprikou a rajčetem.

 

hodnocení

0x
avatar kartaginec
CIBULE PLNĚNÁ HLÍVOUSpotřeba: 8 velkých cibulí, 500ghlívy ústřičné, 3 PL strouhaného sýru, 2 PL másla, koření HOUBY VEGIPostup: Z cibulí odřežeme vršek a dusíme je 5 minut ve vodě, potom z nich lehce vybereme vnitřní vrstvy a připravíme cibulové misky. Vybranou cibuli najemno nakrájíme, zlehka osmahneme na másle, přidáme očištěnou a nakrájenou hlívu. Po 20 minutách tepelné úpravy směs ochutíme kořením HOUBY VEGI, naplníme cibulové misky, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme asi 10 minut v zapékací misce. Podáváme jako předkrm nebo jako přílohu k masu s rajčatovou omáčkou.doplněno 10.08.11 19:55: Více hlívy na ulozto.cz/... 11.08.11 10:41: Oživím odkaz: ulozto.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]