Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s mrkví v kuchyni

Od: mahulena odpovědí: 11 změna:

Chtěla bych se zeptat jestli znáte nějaký chutný recept s mrkví a zda se dá nějak zpracovat i nať.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahojky, nebudu Ti dávat recepty na jídla z mrkve, to víš dobře sama. Ale s tou natí, to ano. Můžeš ji přidávat do polévek, to je asi tak vše. Dělám to tak a je to velice voňavé a zdravé. Zkus ji třeba nasušit na zimu. To mě napadlo v tomto momentě, a sama to zkusím. Ahoj Suzy. :)

hodnocení

0x

Nať se nejí*smich*Jinak dělávám mrkev dušenou,je to taková klasika a zároveň mňamka,na zpěněnou cibulku dáte na kolečka nakrájenou mrkev,kolik,to záleží na počtu strávníků,přidáte sůl,špetku muškátového květu,bobkový list,nové koření,zalijete vodou,a necháte dusit,když změkne,cca půl hodiny,přidáte máslovou jíšku a podáváte s bramborem,pokud máte doma masožrouty,můžete jim k tomu osmahnout na pánvi buřtík nebo sekanou,je to opravdu rychlé a výborné.Zkuste:-P

Mýlíš se, nať z mrkve se opravdu přidává do polévek, a nejenom z ní, ale i listy z kedlubů a tak dále. Už nemohu sloužit článkem, ve kterém jsem to vyčetla, ale od té doby to tak dělám, a polévka voní, a je chutná. Právě v zelených natích je nejvíce vitamínů. Nemluvím o mrkvi postřikované chemikáliemi. Rozuměla jsem tomu tak, že tazatelka má mrkev doma, na zahrádce. S těmi buřtíky a máslovou jíškou, to bych si rozmyslela zase já. Ale ono je to o tom, jak to každý vnímá. Co tělu dáváš, tak ti také odpovídá. Hádat se nebudu. Mám kolem sebe kamarádky, mladší než jsem já, o hodně let, a brečí jak jsou tlusté a říkají, "Ty se máš, ty nikdy neztloustneš", jenomže já nejím to, co jedí ony. A to si nemyslete, že by mi nechutnaly topinky smažené na oleji a natřené nějakou hutnou, chutnou pomazánkou, že by mi nechutnaly knedle polité smetanovou omáčkou, že by mi nechutnalo vepřo-knedlo-zélo, to vše by mi nesmírně chutnalo, ale byla bych jako bečka. Také hřeším, mám ráda domácí koláče a tak dále, a dokonce je i ráda peču. Pak je dám na tác, a zatímco já si vezmu jeden, holky si dají tři i více, dokud to holt nezmizí. V tom to všechno vězí. I já bych zblajzla čtyři, ale ráno vlezu na váhu, a mám kilo nahoře.Takže se snažím jíst chutně, ale střídmě.A vybírám si potraviny.

ladicek*
hodnocení

0x

Recept? Když nevíš co s mrkví a děti už ji nechtějí,atˇ už s jablky a citronem,natož ani štˇávu z této zeleniny, je třeba ji očistit a společně třeba s petrželí a celerem pomlet na mlýnku na maso,promýchat,uplácat do tvaru cihle a dát zmrazit. V zimě po ulomení části cihličky dost dobrá vzpomínka na příchutˇ léta v domácích polévkách. To samé se dá použít i s natí, např. do polévek,na posip brambor a různých pokrmů. Další recept na přebytek mrkve je vždy maso v mrkvi, taktež i na pozdější dobu

greenbull*
hodnocení

0x

Mrkvový koláč, dělal jsem ho nedávno a byl super. Sice nať se tam nedává :) ale snad je to alespoň trochu inspirace

prima.stream.cz/...

začíná ho vařit asi tak ve 22 minutě.

jakubdeda*
hodnocení

0x

Ted jsem tady babi vyštoural recepty co ona peče s mrkví.Jmenuje se to mrkváčky a má dokonce u toho připsáno "0mg cholesterolu".Takže:30dg jemně nastrouhané mrkve,30dg poloh.mouky,30dg rostlinného tuku Flora,1lžíčka prdopeč,džem,cukr prášek.Z jemně nastrouhané mrkve,mouky,prdopeču a tuku vypracovat těsto.Dát mu půl hodiny klidu v ledničce.Vyválet placku půl cm vysokou a rozkrájet na 7x7cm čverce.Do středu lžící dát marmeládu,přeložit jako šáteček a kraje dobře přitlačit,stisknout.Pečeme v troubě ve středně teplé.Tak,můžu říct ,že jsou opravdu dobré.Má tady toho víc,ale to bych asi nešel spát.Snad ještě tohle.Mrkev,cibuli,listy líbečku,listy celeru,listy kerblíku,usušit ,pak rozemlít.Dát do sklenice a máte koření na maso,omáček,polévek na celou zimu.Ještě babička celou mrkev lehce ovaří pak jí rozpůlí a obalí jako řízek a k tomu máme nejraději bramborovou kaši a kompot. Jakub

do těch mrkváčků opravdu nepřijde žádné vejce jen tohleto co jsem napsal.

lidus*

Jakube vzhledem k tomu, že miluju smažený celer jdu hned vyzkoušet tu smaženou mrkev, slyším to prvně.

doplněno 08.08.11 12:49:

Konstatuji, že nic moc a to nechtějte slyšet co na to říkal manžel.

jakubdeda*

*smich*Děda vždycky říkal,že obalovaná mrkev mu chutná,jako když kouše mrtvému nos.Ale nám děckám to moc chutná.Jasně každý má jinou chut.:)

lidus*
hodnocení

0x

Jednou byl v TV pořad ve kterém se jeden cizinec někde z Afriky pohoršoval nad tím, že u nás se plýtvá a vyhazuje se vše co u nich dojde k užitku. Tak v rámci špatného svědomí, že polovina světa strádá hlady dělal manžel salát z natě mrkvové - jednou a nikdy více, nejsem králík. Miluji dušenou mrkev z hráškem, salát na sladko i na kyselo, vařenou mrkev jako přílohu, mrkvový štrůdl z listového těsta.

kosak*
hodnocení

0x

Já se chci jen zeptat, nedávno si tu někdo vybíral odšťavňovač, já ho kdysi taky na půl roku měl doma a vždycky když jsem to po 10 minutách vymačkal a vypil (nebudu rozebírat to jak jsem to dalších několik minut musel mejt, aby to nezaschlo), tak mi zbyl takový jako ovocný zbytek na vyhození, kterýho mi vždycky přišla taknějak škoda. Co vy s tím děláte, má tu někdo taky odšťavňovač?

marenka*

Podle toho z čeho je ten zbytek. Z ovoce přidat cukr, citronovou šťávu třeba a namrazit jako dřeň. Nebo s trochou vody zavařit a je z toho přesnídávka. Zeleninové zbytky zamrazit do omáček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]