Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na čem jste si opravdu pochutnaly?

Od: amala odpovědí: 11 změna:

Vaš recept na dobré/rychlé pokud to půjde i levné jídlo od sladkého po slané děkuji za typy

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kuře Albedo

Doba přípravy: cca 45 minut (se vším všudy)

Příprava: Do hrnce dát 200 ml octa, 200 ml sójové omáčky, 400 ml vody, bobkový list, pepř (celý), 4 stroužky česneku (na plátky) a kuře (já kupuji kuřecí prsa a dávám je tam celá (bez krájení nebo naklepávání). Zadělat pokličkou a dát rychle zahřát (na vysoký stupeň), až to začne vřít, tak ztlumit a nechat 30 minut (než kuře změkne).

Mezitím připravit rýži (jako obvykle + do ní někdy dávám trochu tymiánu).

Až bude kuře hotové, tak ho vyděláme (na talířek) a přes sítko do misky scedíme omáčku. Zahustíme ji (moukou s vodou nebo solamylem).

Kuře se podává s rýží a polité/pokapané omáčkou.

Je to trochu pikantnější, ale je to opravdu rychlé, levné a hlavně - výborné!

pt®
hodnocení

0x

Tak "amala", když chci něco levně i rychle a honí mně mlsná, tak ohřeji párek, za tři minutky čínskou polévku bez vody, jen nudle a kečup, je to pro mně úplná mňamka. :-P - stařenka

marenka*
hodnocení

0x

Nevím co berete jako levné jídlo, každý máte představu někde jinde. Ale já jako levné a rychlé dělám třeba tohle. Dám do pekáčku sterilované zelí (nebo kysané), na to plátky masa (koření pepř, sůl), na to na 1/4 nakrájené syrové brambory, přiklopím a hodinu peču. Nepodlévám, neotáčím, prostě hodinu si třeba surfuji po netu. *smich* Je to dobrota.

Druhé jídlo. Plátky masa, osolit, opepřit, otočit na oleji (zatáhnout), dát do pekáčku, zalít sterilovaným lečem (400 ml sklenice, 20 Kč) a upéct.

doplněno 29.07.11 21:44:

Liduš, díky za tip. Já kupuju a vařím podle akcí. *ee* Prostě které maso je v akci (rozdíl i o 50 Kč na kile), tak to beru a pak doma přemýšlím, co s tím. Napíšu si ten mletý bůček na lednici. *palec*

lidus*

Mařenko a s mletým bokem je to také mňamka.

Já dělala tento týden hovězí na divoko asi po 20 letech neb můj muž vzpomínaljak jedl hovězí na divoko z konzervy a jak to bylo výborné, pravda původně šel pro tu konzervu ale když zjistil že 350gr stojí 40KČ tak koupil půl kg falešné svíčkové.

juldab*
hodnocení

0x

Já si upeču domácí chleba když je mouka v akci tak kilo za bůra kvásek mám. Namažu máslem 82% když je v akci tak 20Kč za250g a posipu cibulí když je v akci tak bura za kilo. Jo a osolím sůl kupuju i mimo akce.

doplněno 29.07.11 22:08:

samozřejmě posypu

jabraka*
hodnocení

0x

Takové teplé škvarky!Já to nesmím,ale dnes jsem je vyškvařil a pochutnal si na pár kouscích.Vyškvařuji je v mikrovlnce.

Dají se do skleněné mísy s víkem.Víko musí být podloženo dřevěnou tyčinkou asi 5 mm, aby páry mohly unikat..

Škvaří se asi 12 minut podle dávky a podle stavu.

JABRAKA

hodnocení

0x

Nejoblíbenější jsou u nás speciální FRBR /zkratka: francouzské brambory./ Ohnivzdornou mísu silně vytřít máslem. Oloupat si několik syrových velkých brambor, nahrubo nastrouhat sýr cihlu a měkký salám /nebo špekáčky, liberáky.../ Do mísy vrstva brambor, nakrájených na slaboučké plátky, posolit, sýr, salám, zase ty brambory, posolit, sýr, salám. Ukončit to vrstvou brambor, posolit a opepřit, navrch několik kousků másla. Dát do trouby péct přikryté víkem. Když je to upečené tak napůl, zalít mlékem s rozšlehanými vajíčky /asi 2/ a nechat dopéci bez víka, aby to zčervenalo. Je to daleko lepší, než klasické fr. brambory z vařených brambor, rychlé, levné a pokud přidáte jakýkoliv zeleninový salát, nemá to chybu už vůbec. :-PDělám toho strašně moc, protože když něco zbyde, volám synovi, přijede a odveze všechno. Dobrou chuť. Jaga.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Opravdu mňamka? Sušené švestky, dovnitř hezky mandličku, obalené v anglické slanině a usmažené ve friťáku... Hm... *palec*

hodnocení

0x

Já, jen co to dopíšu, půjdu nastrouhat brambory na placek. Bramborák, cmudu, chcete-li. Dám si dnes více česneku a kmínu. Těším se už od včerka. A v ledničce se už chladí lehký Bráník. :D Mám bezva pánev, tak to bude radost!

amala
hodnocení

OPravuji nemusí to být zase hodně levné jídlo,ale aby to fakt byla mňamka,každop.děkuji a určitě co neznám vyzkouším jde o to pochutnání:-P:-P:-P:-P:-P/dík za celou rodinu

hodnocení

0x

Vidím, že Vás ještě pořád honí mlsná, tedy přidávám: PIKANTNÍ RAŽNIČI. Není to ale ani levné, ani rychlé. Plátky vepřové kýty naklepat, osolit, opepřit, dobře z obou stran potřít kašičkou z: prolisovaného česneku, sladké a pálivé papriky, sojové omáčky. Ingrediencemi nešetřit. Složit do mísy, přikrýt a nechat do druhého dne uležet v chladu. Potom nakrájet na kousky, napichovat na špejle střídavě s kolečky cibule, kolečky točeňáku nebo špekáčků /oloupané/, a kousky uzeného bůčku nebo uzené krkovice. V troubě v pekáči rozpálit vepřové sádlo, narovnat tam špejle a ze všech stran opéci. Pak zalít pikantním kečupem /hodně/, osolit a za občasného obracení a podlévání horkou vodou pod poklicí upéci doměkka. Ke konci trochu podprášit polohr. moukou, aby se šťáva kapku zahustila a zapéci. Nejlepší je to jen s vařenými bramborami, protože hranolky, krokety či opečené brambory ten prima sosík do sebe nenatáhnou tak, jako ty vařené.

Jo a pokud mi už dojde při napichování maso, ale zbyde mi cibule a točeňák, nakrájím to na menší kousky a do toho pekáče přidám a dusím společně s ostatním. Je to moc moc dobré. Recept mám už 30 let od mojí mamky a i když už jsem ochutnala různá ražniči, takovéhle nikdo jiný nedělal. Tak dobrou chuť a povolte si opasek! ;) Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]