Nejste přihlášen/a.
250 g hladké mouky, 125 g cukru krupice, kypřící prášek, 125 g másla, 180 ml mléka, 2 vejce, drobenka se skořicovým cukrem, 5 řapíků rebarbory.
Postup:Z mouky, cukru, prášku, mléka, másla a vajec utřeme těsto. Předehřejeme si troubu na 180 °C, vymažeme a vysypeme plech, do kterého nalijeme těsto. Rebarboru oloupeme a nakrájíme. Na těsto naklademe kouskyrebarbory , čím víc tím líp a posypeme drobenkou.
Pečeme asi 30 - 40 minut a rebarborový koláč posypeme cukrem před vychladnutím.
Ještě se dá udělat z kynutého těsta nebo mřížkový, na mřížkový se rebarbora rozvaří.
Koláč je určitě už upečený a snězený. Ale všude, kde se dává ovoce, dá se dát i rebarbora. Jen je potřeba přidat cukr, v cukru kousky obalit. Třeba Hraběnčin koláč, který jistě všichni známe, je s rebarborou úžasný. Na kynuté těsto, bublaninu, křehký koláč, olejové těsto, máslové. Všude, kde se používá ovoce.
Skvělý, jako koláč, je: Posýpka, nejlépe z másla, protřepat jí s kousky rebarbory, nasypat do vymaštěné a vysypané zapékací misky a ještě posýpkou zasypat a do trouby.
toprecepty.cz/... A opačně, místo rebarbory jiné ovoce.
Tady je na ten kynutý, je to podobné:
250 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, vanilkový cukr, špetka soli, špetka zázvoru, 20 g droždí, 1 žloutek, skořicový cukr, 30 g másla, 150 ml mléka, drobenka (150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 70 g másla), 5 řapíků rebarbory.
Postup:Z třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, zázvoru, máslo, zbytek mléka a žloutek, vše promícháme a přidáme kvásek. Pořádně hněteme a necháme půl hodiny kynout.
Mezitím si připravíme drobenku, vymažeme a vysypeme plech. Poté, co vykyne těsto ho naneseme na plech, a dáme na něj kousky rebarbory. Posypeme drobenkou a skořicí.
Předehřejeme si troubu na 180 °C a pečeme 25 - 30 minut. Hotový rebarborový koláč posypeme cukrem.
Vejce smícháme cukrem a vanilinovým cukrem, postupně přidáme mléko, mouku a kypřící prášek.
Rebarboru oloupeme a umyjeme. Nakrájíme ji na kousky a promícháme ji s cukrem.
Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech, těsto posypeme rebarborou i s cukrem.
Vložíme do předehřáté trouby na 180°C, kde pečeme asi 25 minut.
Celou rebarborovou bublaninu posypeme cukrem a podáváme.
Další předpis nemá smysl dávat, ale doplním, že oloupanou a pokrájenou reveň je nutno spařit vařicí vodou ( v cedníku ). Odstraní se pro někoho nepříjemná pachuť. Patronka
doplněno 17.06.11 08:28:No, já to tak dělám už 50 let. Reveň snad obsahuje i nějakou kyselinu (šťavelovou?), která by se spařením měla eliminovat, našla jsem to i v Sandtnerce. Já spařuji i cibuli, když ji mám použít za syrova, třeba do salátu. Někdo to zřejmě nesnáší. Patronka
U nás je oblíbený kynutý,ale na těsto dáváme 250 gr tvarohu s 1 van.cukrem-1 vejce-když je hustý i trochu mléka.
Na něj příjde rebarbora,kterou strouháme na jemno na WS struhadle,dobře se potom sype na tvaroh a drobenku,je mňam mňam.S tvarohem se nějak ztrácí kyselost rebarbory.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.