Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Živánská pečeně

Od: valsoraj* odpovědí: 1 změna:

Jak spravně připravit živanskou pečeni

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*
hodnocení

0x

Netuším zda je to tak správně ale napíši recept jak jí dělám já. Velká ohnivzdorná mísa, 1 vrstva hovězí maso nejlíp svíčková (při dnešních cenách dám falešnou), druhá vrstva cibule na plátky, česnek na drobno-ne mačkat, třetí vrstva vepřové-nejlíp panenka, a zase cibule, česnek, pak zase maso já dávám kuřecí nebo vykostěný králík a zase cibule a česnek, cibulí a česnekem nešetřím. Nechám den v lednici zaležet-pustí šťávu, pokud jí není dost trochu podleju vývarem nebo vodou a v zadělané míse dám do trouby. Maso samozřejmě solím někdy dávám i celer a mrkev na nudličky, papriku, rajčata (to nám chutná ještě víc). Příloha brambory, rýže-manžel má rád trochu brambor a trochu rýže. Masa nejsou velké kusy, tak aby každý dostal na talíř všechny druhy.

doplněno 24.05.11 11:03:

Vše naložené v míse ještě trochu poleju červeným vínem (asi 1-2 dcl), a mezi maso dám pár listků bobkového listu. Doufám, že už jsem to napsala vše.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]