Nejste přihlášen/a.
Už tu dlouho nebylo nic k jídlu, tak se ptám. Co budete dobrého péct zítra ke kávě? Nějaké jednoduché a dobré moučníky hoďte do placu. Děkuji všem a jeden také dám:
Výborné řezy - 40dkg pol.mouky +20dkg cukru+3 vejce+1 hrnek oleje+1 hrnek mléka+1 vanilk.cukr+1pr.do.peč.
Upečeme buchtu na pečícím papíře a teplou propícháme vařečkou polijeme polevou z 15dkg másla-rozpušť.+5dkg kakaa+15dkgcukru+7lžic rumu
Potom na vychladlou buchtu dáme krém z 1 ušlehané šlehačky+ztužovače a 2 zakysané smetany + trochu cukru moučka.
Navrch onastruhat čokoládu a nechat v chladu ztuhnout. Je to rychlé a moc dobré. Jednou jsem na to místo krému, dala pařížskou ušlehanou z kelímku z Kauflandu, a bylo to také moc dobré.
Dávám do placu francouzskou dobrotu Tarte Tatin, které se taky říká obrácený koláč. Potřebujete jablka - oloupaná, zbavená jádřinců, rozkájená na osminy, 50g másla, 100g cukru, trochu skořice, 230g listového těsta. Máslo a cukr zahříváme až je z něj karamel, dělám to už ve formě, ve které se koláč bude péct. Pak přidám jablka a promíchám, aby se pěkně obalila v karamelu. Pak jablka rovnoměrně rozprostřu po dně formy a posypu skořicí. Směs přikryji těstem rozváleným asi tak na 0.5cm a takto se dá péct do trouby. Po upečení se doporučuje opatrně vyklopit asi 5 min. po vyndání z trouby. Nechá se vychladnout a podává se s vanilkovou zmrzlinou nebo kysanou smetanou. Úžasná dobrota, jablka můžete nahradit hruškami, nebo i banány, co máte rádi. Když dáte do vyhledavače tarte tatin, uvidíte, kolik je variací tohoto jednoduchého a dobrého koláče.
To zní moc dobře a asi to někdy vyzkouším... Zadala jsem do google, abych viděla vícero postupů, a výborně jsem se pobavila u tohoto: cuketka.cz/... , tak jen dávám do placu pro zasmání (ale i s jeho receptem -který je ovšem totéž v bledě modrém co ten váš). Osobně jsem akorát nedávno dělala hrnkovou bábovku, ale to je asi nuda... Tak raději do práce
Pů, děkuji za odkaz. Několikrát jsem narazila i na věty, které mě dohnaly až k vypsknutí smíchy. Parádní den.
Nám chutná HRNKOVÝ KOLÁČ S BANÁNEM:
PIŠKOT:2 hrnky pol.mouky
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva
3 vejce(z bílků ušlehat sníh)
1 hrnek oleje
3/ hrnku mléka
KRÉM:1/4 l mléka + vanilk.pudink uvaříme.vyšleháme 200g másla se 130g cukru a zašleháme do vychladlého pudinku.
Na piškot poklademe na kolečka nakrájené banány,potřeme krémem a polijeme čokoládovou polevou.můžeme posypat kokosem,nebo sekanýmy ořechy
Nám chutná koláč vychlazený. když je někde ve špajzu,v komoře...ale není to podmínka
Já nevím ženské, že pořád pečete, manžel na víkend ke kávičce koupil medovník, je vynikající, za 200 a mám to bez práce. No a kdyby nepršelo zajedu k mamince ale nejdřív zavolám a její první otázka bude co má upéct, dort Harlekýn, hraběnčiny řezy, věnečky z odpalovaného těsta nebo třenou bábovku, ona už ví co máme všichni rádi. Jen když řeknu brambůrky v marcipánu tak trochu protestuje, že je to šišmačka.
Tak jsem z té svojí prahistorické trouby vytáhla toto: ekucharka.net/... no a zatím lze říct, že to VONÍ dobře (můj přítel by se do toho pustil hned, ale přece si nespálíme čumák, že!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.