Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moučník na deštivý víkend

Od: atrama® odpovědí: 11 změna:

Už tu dlouho nebylo nic k jídlu, tak se ptám. Co budete dobrého péct zítra ke kávě? Nějaké jednoduché a dobré moučníky hoďte do placu. Děkuji všem a jeden také dám:

Výborné řezy - 40dkg pol.mouky +20dkg cukru+3 vejce+1 hrnek oleje+1 hrnek mléka+1 vanilk.cukr+1pr.do.peč.

Upečeme buchtu na pečícím papíře a teplou propícháme vařečkou polijeme polevou z 15dkg másla-rozpušť.+5dkg kakaa+15dkgcukru+7lžic rumu

Potom na vychladlou buchtu dáme krém z 1 ušlehané šlehačky+ztužovače a 2 zakysané smetany + trochu cukru moučka.

Navrch onastruhat čokoládu a nechat v chladu ztuhnout. Je to rychlé a moc dobré. Jednou jsem na to místo krému, dala pařížskou ušlehanou z kelímku z Kauflandu, a bylo to také moc dobré.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rob*
hodnocení

0x

Ta vaše dobrota nevypadá špatně ;) nevím jestli nenahradím mramorovou bábovku ;)

remember
hodnocení

0x

Dávám do placu francouzskou dobrotu Tarte Tatin, které se taky říká obrácený koláč. Potřebujete jablka - oloupaná, zbavená jádřinců, rozkájená na osminy, 50g másla, 100g cukru, trochu skořice, 230g listového těsta. Máslo a cukr zahříváme až je z něj karamel, dělám to už ve formě, ve které se koláč bude péct. Pak přidám jablka a promíchám, aby se pěkně obalila v karamelu. Pak jablka rovnoměrně rozprostřu po dně formy a posypu skořicí. Směs přikryji těstem rozváleným asi tak na 0.5cm a takto se dá péct do trouby. Po upečení se doporučuje opatrně vyklopit asi 5 min. po vyndání z trouby. Nechá se vychladnout a podává se s vanilkovou zmrzlinou nebo kysanou smetanou. Úžasná dobrota, jablka můžete nahradit hruškami, nebo i banány, co máte rádi. Když dáte do vyhledavače tarte tatin, uvidíte, kolik je variací tohoto jednoduchého a dobrého koláče.

pu®

To zní moc dobře a asi to někdy vyzkouším... Zadala jsem do google, abych viděla vícero postupů, a výborně jsem se pobavila u tohoto: cuketka.cz/... , tak jen dávám do placu pro zasmání (ale i s jeho receptem ;) -který je ovšem totéž v bledě modrém co ten váš). Osobně jsem akorát nedávno dělala hrnkovou bábovku, ale to je asi nuda... Tak raději do práce *uf*

marenka*

Pů, děkuji za odkaz. Několikrát jsem narazila i na věty, které mě dohnaly až k vypsknutí smíchy. *smich* Parádní den.

hodnocení

Pu, tak jsem si to také přečetla a pobavila jsem se, ale myslím, že Tarte Tatin byste zvládla i Vy, ač vím, že moc nepečete. Ta moje buchta je také hrozně jednoduchá, vyzkoušejte. *palec*

lenap
hodnocení

0x

Nám chutná HRNKOVÝ KOLÁČ S BANÁNEM:

PIŠKOT:2 hrnky pol.mouky

1 hrnek cukru

1 prášek do pečiva

3 vejce(z bílků ušlehat sníh)

1 hrnek oleje

3/ hrnku mléka

KRÉM:1/4 l mléka + vanilk.pudink uvaříme.vyšleháme 200g másla se 130g cukru a zašleháme do vychladlého pudinku.

Na piškot poklademe na kolečka nakrájené banány,potřeme krémem a polijeme čokoládovou polevou.můžeme posypat kokosem,nebo sekanýmy ořechy

Nám chutná koláč vychlazený. když je někde ve špajzu,v komoře...ale není to podmínka

lenap

koukám tam mám chybičku.takže 3/4 hrnku mléka.

mamacita2*
hodnocení

0x

Tak u nás vede tiramisu - balík dlouhých piškotů z Penny(stačí 1/2) , namočit do rozpustné kávy s cukrem a rumem.

Ušlehat vrchovatou lžíci moučkového cukru s 1 pomazánkovým máslem a 1 šlehačkou. To vrstvit na sebe. V lednici nechat odležet.

lidus*
hodnocení

0x

Já nevím ženské, že pořád pečete, manžel na víkend ke kávičce koupil medovník, je vynikající, za 200 a mám to bez práce. No a kdyby nepršelo zajedu k mamince ale nejdřív zavolám a její první otázka bude co má upéct, dort Harlekýn, hraběnčiny řezy, věnečky z odpalovaného těsta nebo třenou bábovku, ona už ví co máme všichni rádi. Jen když řeknu brambůrky v marcipánu tak trochu protestuje, že je to šišmačka.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Tak jsem z té svojí prahistorické trouby vytáhla toto: ekucharka.net/... no a zatím lze říct, že to VONÍ dobře :-D (můj přítel by se do toho pustil hned, ale přece si nespálíme čumák, že!) :)

mil®
hodnocení

0x

Dneska je myslím dost deštivý den, tak si dám večer jako moučník vaječňák s griotkou(mozek). *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]