Pečená vepřová žebírka s pivem - recept Omytá vepřové žebro nasekáme na menší kusy a dáme vařit do osolené vody spolu s novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem. Vaříme do poloměkka - asi půl až tři čtvrtě hodiny (podle velikosti žeber). Mezitím si připravíme marinádu z piva, Country koření, soli, mletého pepře a chilli. Uvařená žebra necháme zchladnout a pak je vložíme do připravené marinády nejméně na 2 hodiny (nebo i přes noc). Troubu si předehřejeme asi na 130° C a marinovaná žebra (i s marinádou) poklademe na pekáč a pečeme je asi 20 - 25 minut. Pokud je nepodáváme ihned, pak žebra těsně před podáváním 10 minut zprudka ohřejeme v troubě vyhřáté na 220° C. Pečená vepřová žebírka s pivem si dopřejeme s pečivem, zeleninovou oblohou a samozřejmě s dobře vychlazeným pivem. Dobrou chuť!
arakain77*
Luigi,máš to skvělé.Chceš bodíka?Dal bych ti i dva.
doplněno 07.02.11 15:21:
Ty jseš ale labužník.Skvělé,ba vyjímečné.Trošku jsem si to upravil dle své chutě,ale SUPER LABŮŽO.
Suroviny:2,5 kg vepřových žebírek.Marináda: 200 g medu, 250 ml kečupu, 50 ml oleje, 25 g soli, 1 l vody, sáček koření na Medová žebírka.Postup:Všechny přísady na marinádu promícháme v míse, nalijeme na žebírka a necháme 12 - 24 hodin odležet v chladnu. Pak vyjmeme z marinády a pečeme při teplotě 170 - 200°C. Lze i grilovat. Podáváme s čerstvým chlebem a sladkou chilli omáčkou.
Ingredience125 ml sladké čili omáčky (Thai sweet chilli sauce),60 ml brusinkového džemu,60 ml sojové omáčky,šťáva a nastrouhaná kůra z jedné mandarinky,šťáva a nastrouhaná kůra z jedné limetky,15 - 20 vepřových žebírekPostupSmíchejte včechny ingredience ve velkém plastikovém pytlíku, přidejte žebírka a nechte marinovat přes noc.Dejte marinovaná žebírka na pekáč, přikryjte Alobalem a pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi hodinu. Během pečení jednou obraťte.Odstraňte Alobal, zvyšte teplotu na 200°C a pečtě další půl hodiny.Doporučená příloha: salát a chleba
Trocha medu, 2 lžíce rajčatového protlaku, koření co mě napadne a třeba i od každého trochu, namačkat česnek asi 3 stroužky-průběžně to ochutnávám a koření přidám podle chuti-nevařim jen zamíchám, žebra pomažu a nechám den-2 v lednici pak upeču.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.