Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jídlo pro 15 lidí

Od: paprika* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den prosím vás o radu mám připravit oběd a věčeři pro 15 lidí nemáte někdo náky tip na levné a dobré jídlo. O cenu mě ani tak nejde, to se rozpočáta z ceny na každýho ale nesmí tam byt maso(kuřecí prsra, veprové) uzeniny salámy ano. A hlavně množtví. Děkuji předem za odpovědi.

doplněno 28.01.11 22:25:

Jěstě bych doplnil nejedná se rodinou sešlost ale spíš o vytvarné dilny kde se nás sejde víc a vaříme si tam.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

golda73*
hodnocení

3x

A co zkusit buřtguláš? My se takhle scházíme na chatě a má vždy úspěch. A k večeři pomazánky - rybičková, vajíčková, sýrová, ze surimi tyčinek, ať si každej vybere? Obložené mísy, kopec salátu, udělat to jako raut. Třeba i nějakou polívku hutnou k tomu, kdyby byla zima- bramboračka, čočkavá, fazolová? Ta stojí pár korun. Ještě mě napadají šunkafleky, z uzenin, to je taky rychlovka.

Tak přeju hodně úspěchů:)

doplněno 28.01.11 22:53:

Tak to je rozpočet docela nízký, a co zkusit špagety na různé způsoby? S tuňákem a taveným sýrem, nebo se špenátem smetanou a česnekem. Nebo s to naší českou variantou ala bolognese se salámem a protlakem?

lidus*
hodnocení

1x

Z jakého důvodu tam nesmí být maso? Tak udělejte zapečené těstoviny se žampiony nebo hlívou, opraženým salámem, posypané sýrem-vše se v pekáči zaleje šlehačkou a 2rozšlehaná vejce.

paprika*
hodnocení

No bude to znít jako blbost ale je to tak kuli higieně my tuto akci mamě ve škole sobota+ neděle. No bylo nám řečeno že přípravovvat maso víc jak pro 10 lidi to už si prej hrajen s nemocema zní to asi jako blbost já sem temu taky na povrvý nevěřil. Za 2 druhé ono pro 15a více lidí toje celem dost masa a navíc nakupujem v mystním obchodě kde nnic moc nemají jako mají tam maso to jo ale trošku draší než ve měste a navíc sme s vedením domluvení že částka za oběd nepřekrocí 25 KČ

lidus*

Rychlé, snadné, levné-zapečené těstoviny nebo brambory. Přidáte uzeninu, zeleninu co vás napadne (upřednostňuji brokolici), cibule, vejce místo šlehačky stačí mléko a trocha aidamu na posypání. Na talíř k nazdobení lístek salátu, kousek rajčete-okurku. V tomto případě bych houby vynechala. Ten buřt guláš je také dobrý nápad.

cyril*
hodnocení

0x

Šošovice s párkem.

paprika*
28.01.11 22:31
hodnocení

Šošovice?

cocinkamichalka*

šošovice = čočka

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Nudle s mákem :)

paprika*
hodnocení

jojo děkuji za překlad ;):D. S nudla máme blbé skušenosti když sme tam měli malé děti tak si tam uspořádaly velkou házenou a pak to ponich uklízet. Ale neni to špatný nápad pro nás dospělé a dětem neco jinšího

cocinkamichalka*

Dětem bych udělala párky v rohlíku a hotovo dvacet :) Myslím že se jim zavděčíte.

PS: Výborné uzeniny mají v Globusu.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

10 litrů zelňačky! Jednou s brambory a podruhé s chlebem. :) A hodně větrat! :)

re*

jeden chlap se rozhodl přejít na vegetariánskou výživu. Jedl samé fazole a když si šel lehnout tak se udusil svým plynem co vyprodukoval (myslím že to byl methan, ale nejsem si jistý, určitě za to mohly i jiné plyny).

pravdomluvny*

To se třeba mně nemůže stát, i když fazole taky můžu. My to máme totiž doma rozdělené. Já produkuju plyny a dusí se moje přítelkyně.:D

durancea*
hodnocení

0x

My na svačinu, když se peklo na svatby, dělávaly do pětilitrových sklenic vždy utopence a těstovinový salát (na výběr) ... výtvarná dílna je plná žen, vsadila bych na ten salát - uvařené těstoviny (vrtule ap.), sůl, pepř, do toho nakrájíte všemožnou zeleninu (paprika, rajče, salátová okurka), šunku či šunkový salám, třeba i z konzervy hrášek a kukuřici a do všeho zamícháte majonézu nebo bílý jogurt, příp. kysanou smetanu. Je to mňamka, současně lehké a dietní a může zbýt na další den.

paprika*
hodnocení

Ten salát to je dobrej nápad to mě ani nenapadlo tak děkuji ;)

drontyblog.txt.cz/... uděláce cokoli, přeji vám, ať se vám to povede a stolovníci dlouho vzpomínají!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]