Nejste přihlášen/a.
Ahoj kuchařinky a kuchaři.
Nikdo není doma a tak se znovu ptám,co vaříte k obědu? Já vařím ŠUMAJSTR.Velmi dobrá mňamka.Pošlu i foto...
A přeju předem DOBROU CHUŤ.
Zdravím arakaine. Tak jsme na tom dneska stejně a pravě teď hledám nějakou inspiraci co si uvařit. Můžete mi špitnout co to vaříte za zázrak?
doplněno 27.01.11 10:09:měl jsem v plánu smažené bramborové placičky s klobáskou, ale můžu to změnit...
doplněno 27.01.11 10:30:díky ale bohužel nemám namočené fazole, škvarky by se našly a kroupy také, tak příště ...
Já můžu napsat celý náš týden, třeba si vyberete. Neděle - řízek, kaše. Pondělí - kuře, rýže (peču celé, sníme stehna). Úterý - ty horní čtvrtky kuřete + čínské nudle se zeleninou. Středa - francouzské brambory s uzeným a sýrem. Čtvrtek - plátky krkovičky na zeleném pepři, rýže. Pátek - obalované filé, brambor. Sobota - krůtí stehna, zelí, knedlík.
A to vaříte každý týden stejně?Nebo v neděli večer píšete s rodinou jídelníček?Ale je to vynikající.Jen čínské nudle ,,nežeru"jako Bohuš želvy.
...no já nevím, čínské nudle, rýže, rýže... měl bych strach ať mi nenarostou šikmé očí ..hi,hi
Stafane, to je z čiré zoufalosti. U nás teď stojí kilo brambor pomalu 20,- Kč a ještě bývají nepoživatelné. Jen až budou nové, za příznivou cenu, to bude rýže či nudle zas tak 2* do měsíce.
A co řízek naruby? Pěkně s bramborem a špekem.
) To my taky nemusíme suchou rýži. Když je se šťávou z kuřete, tak je tak zalitá, že se následné ráno všichni v oné místnosti pěkně pročistíme
) (nemůžu kvůli celiakii zahušťovat moc moukou, to je taky na nic)
Já vím mařenko, já jen tak aby řeč nestála, my máme svoje brambory a také nevím jestli vystačíme do nových. Vloni to byla bída. A rozotko, hodně šťávy to já rád. Nemám rád rýži suchou, když dusí.
Arakaine, zlatá nabídka. Díky moc.
Jo a zase smůla, musím odmítnout. Nemáme sklep, ani půdu. Mám vyzkoušené že víc jak 5 kilo doma v teple nevydrží.
Arakaine, nevařím každý týden stejně, ale jídelníček píšu na celý týden v neděli, to je pravda. Sic sama, ale občas se zeptám, nač mají ostatní chuť. Dělám to kvůli nákupu. Podívám se, co mi chybí, co musím dokoupit a pak vím, že celý týden mám z čeho vařit a nemusím už do obchodu.
Ono pak letět jenom třeba pro zeleninu do omáčky je dost ošemetné, co si budem povídat. Zeleninka stojí do 100,- Kč, ale tu vidíte to, vedle něco jiného a odcházíte o pár stovek lehčí.
Ježkovy oči, takový téma pro někoho, kdo má čas uklohnit akorát něco z pytlíku... (a nekamenovat, já vím, že je to koncentrované éčko zalité chemií, ale vaření mi nic neříká a není, kdo by nám tu vyvařoval, takže tak... zalepit žaludek a pracuju dál
). Ale náhodou jsem včera udělala aspoň snídaňový nepečený dort z obyčejných dětských piškotů a zakysané smetany...no na to se neptáte, ale stejně
A někdy, někdy, když je více času (ne dnes...) děláme narychlo na pánvi opražené kousky masa (jaké je po ruce - vepřové, kuřecí) s hodně kořením a smícháme to do salátu (čínské zelí/ledový salát, rajče, paprika) a posypeme sýrem. Ale teď není hezká zelenina, tak nic. Dobrou chuť
Pu, když si na ty pytlíky Zkus si jednou koupit takovéto koření i s pečícím sáčkem. Do sáčku hodíš maso, brambory na 1/4, nasypeš to koření, propícháš trošku ten pytlík, zaděláš a šup do trouby. Nádobí není, práce taky ne, starat se o to v troubě taky nemusíš. A je to dobré.
Pu jmenuje se to Maggi nápady. Opravdu je to tak jednoduché. Syrový plátek krkovice, syrové oloupané brambory, třeba cibule na kolečka, zasypeš kořením a dáš péct v tom pytlíku. Díky tomu pytlíku nemusíš nic podlévat, ani hlídat, jestli se to navrchu nepřipaluje. Je toho hodně druhů. Já mám třeba tyhle.
Šmankote Máří, to je ale vychytávka, co to jééé? Sím sím, víc informací, vůbec netuším, o čem to mluvíš, nikdy jsem si ničeho takového nevšimla.. Arakain snad promine, že se téma ubírá trochu jiným směrem, ale možná pro další taky dobrý tip na rychlé jídlo... Jako maso tam hodím zasyrova? Hned s bramborama? Jaké koření? Týjo, díky díky a jsem žhavá na další podrobnosti!
Máří, to je geniální! Není to sice to pravé vaření, ale pro nás dva...jak dělané! DĚKUJU!
Dneska jsem dělala karbanátky a br.kaši. A protože bylo masa víc než jindy, budou ještě k večeři, zítra k obědu a pro otrlejší možná zbyde i na sobotu ...
Kurna to tu nikdo pres den nepracujete nebo co, ze mate cas i v tydnu na domaci obedy?
To je moralka tohleto...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.