Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klasicky jidelnovy spenat

Od: dawe* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, hrozne mi chutna takovy ten klasicky spenat ze skolni jidelny, ktery spouste lidem nechutna. Nevite jak na to? :) . nikde sem nenasel recept a pritom chut je jina, nez kdyz koupim obyc protlak.

diky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Podle mě je ten školní hodně naředěný vodou a rozmixovaný. Skoro žádné koření, jen sůl. Rozklepnout vajíčko a zamíchat.

Když si dělám špenát já, navalím tam hromadu česneku, smetanu, vájo... no to je žůžo labůžo :)

dawe*
hodnocení

ja prave nemam moc rad, kdyz je tam moc cesneku. Ale kdyby tam dali tu vodu, tak je to tekuta brecka, coz nebyva :)

dawe, já do špenátu nedávám česnek, ale trochu bešamelu na zahuštění, sůl, špetku pepře a muškátového květu. Je to trochu jiné, ale velmi dobré (řekly to i moje děti *uf*). Není jako z jídelny, ale za zkoušku stojí - ten muškát v něm je úžasný. *palec*

doplněno 15.11.10 17:51:

Cibulku nedávám.

karina*
hodnocení

0x

dawe, dělají ho z obyčejného špenátového protlaku a nastavují ho moukou. Když nemáte rád česnek, určitě si do něj přidejte trochu mlíka ( to je tam nezbytné kvůli kyselině šťavelové , kterou špenát obsahuje) a trochu majoránky, která vylepší chuť.Karina

sasdax*
hodnocení

0x

No já nechám zesklovatět cibulku na oleji, zapráším moukou (tak lžíce na jednu kostku špenátu), nechám ji pořádně zarestovat, pak tam přihodím onu rozmrzlou kostku, pořád míchám dokud se špenát neprohřeje (jinak by se mohl připálit) a pak už jenom sůl, pepř a trošku česneku.

Na rozdíl od jiných nedávám ani mléko, ani smetanu a ani vajíčko (nechutná mi v tom - raději volské oko k tomu). Ale způsobů přípravy špenátu je mnoho. Chce to zkoušet, nebo se rovnou poptejte v nějaké školní jídelně.

re*
hodnocení

0x

Kup si ochucený špenát (např špenát se smetanou)

pb®
hodnocení

0x

A zeptat se v nejake skolni jidelne? Ja spenat povarim v mlece, na oleji osmahnu cibulku, zaprasim moukou a tim spenat zhustim, pridam sul, cesnek cele vejce, povarim.

hodnocení

0x

Družinový špenát? Do jednoho kastrůlku, cca 1l-1,5l, nerozmrazený špenátový protlak s 1 dcl vody vařit a zmrzlou hmotu po chvílích otáčet. V druhém malém kastrůlku na oleji nebo sádle 2 lžíce hladké mouky, usmažit zásmažku(jíšku) dozlatova. Do uvařeného špenátového protlaku dolít cca 1,5 dcl mléka a ihned zásmažku. Kvedlačkou rozkvedlat všecko společně. Osolit, přivést k varu, naředit do požadované hustoty vodou, povařit cca 5 min, odstavit z ohně a podle potřeby vmíchat rozkvedlané vejce a stroužek, na sýrovém struhadle nastouhaného česneku.:D A návrat do školních let jako živý.

dawe*
hodnocení

Tak jsem zkusil tvuj recept a super, ten mi chutna :) diky

dawe*
hodnocení

Diky vsem za rady...

Jinak muzu doporucit tuto spenatovou polivku bastardblog.lucien144.net/...

moc dobra :)

janourecek*
hodnocení

0x

šla bych se osobně zeptat paní kuchařky kde vám ten špenát chutná jak ho dělá že ho má tak výbornej a když jí takhle polichotíte tak vám určitě ráda poradí :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]