Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typicky české jídla? :)

Od: adelkaaa odpovědí: 21 změna:

V prosinci k nám mají přiletet na návštěvu rodina z USA asi zhruba na týden ... Přemýšlela jsem co jim uvařit a napadlo mě že bych mohla po tu dobu co tu budou vařit typicky české jídla :) Jenže mě jich moc nenapadlo , jen knedlo,zelo vepřo :( Nemáte vy nějaké tipy? :)

Děkuju všem předem :)

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

Škubánky s mákem*smich*

saaa
07.11.10 16:34
hodnocení

0x

svíčková

patronka*
hodnocení

0x

Bramborák, kulajda, buchty s mákem nebo tvarohem.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Můžeš zkusit veškeré omáčky - svíčková, rajská, koprová, kulajdu, knedlíky ať už houskové nebo bramborové se zelím a vepřo, husa, kachna. Málokdo ví, že českým vynálezem je klasický obložený chlebíček s bramborovým salátem. Obávám se, že rodině z USA nebudou naše klasická jídla chutnat. Jsou buď zvyklí na svoje fastfoody nebo bývají úchylní na zdravou výživu.

lidus*
hodnocení

0x

Amíci budou chtít patrně kus masa ale já bych sáhla po starých receptech-škubánky, kuba, strapačky, bramboráky a tzv. ertepláky s vařených brambor na plotýnce s makem, knedlíky kynuté s borůvkama nebo tvarohové těsto s -jahody, broskve...knedlo vepřo zelo, svíčková, koprovka nebo cobulačka s uzeným.Polévku vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi, čočková, zelnačka a ještě mě napadl gulášek a segedin.

Ještě doplním - fazolová, nebo gulášová polévka s masem, tradiční řízky, Plněné kotlety se šunkou a sýrem, špenát s uzeným a bramborovým knedlíkem, zapékané flíčky, plněná sekaná, karbanátky, čína.

A ke kafíčku bábovka. A štrůdl.

marenka*
hodnocení

0x

Zkuste se podívat tady, recepty.mraveniste.cz/...

Já bych udělala kachnu se špekounama a zelím, pak řízek a bramborový salát, vinnou klobásu s kaší, plněné papriky v rajské omáčce s rýží, pak vepřovou pečeni, bramborový knedlík a špenát a třeba guláš s kolínkama.

doplněno 07.11.10 18:46:

A na cestu domů, bych jim udělala dárkový koš. Olomoucké syrečky :D, Hořické trubičky, Plzeňský Prazdroj, Karlovarské oplatky, víno z Moravy, Becherovku... prostě naše specialitky. ;)

utopenec, salám s cibulí a octem, tlačenka, jitrnice, prejt, koleno-ovar, uzený, prdelačka, jelita... všecko z prasete. *smich* mnam mnam

Jednou jsme měli na návštěve Francouze. Z uleželých tvarůžků byl unešen! ;) S čerstvým chlebem a pivem k tomu!

tozinek*

jednou jsme měli na návštěvě skauty z Anglie. Večer za tmy jsme je pohostili mmj. utopenci. Ze 13.-ti porcí jsme jich ráno našli 7 rafinovaně poschovávanejch po srubu, odmítnout tento pokrm se zřejmě báli, ale sežrat to taky neměli odvahu. tedy opatrně s volbou :)

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Zkuste se inspirovat podle tohoto souboru : ulozto.cz/... . Varování! Neprohlížet teď večer. *smich*

patronka*
hodnocení

0x

Ještě mne napadly francouzské brambory, španělský ptáček a jako předkrm ruské vejce.Nedělám si legraci, zkuste si to dát ve Francii,Španělsku nebo v Rusku.

cyril*
hodnocení

0x

Pokud zde ještě tito amíci nebyli, tak zcela jistě budou koukat jak bagr na tvrdou hlínu na "echt český" párek v rohlíku.

vesnach*
hodnocení

0x

Jednou jsem byla s mojí přítelkyní z Číny v Praze a chtěla ji pohostit knedlíkama se svíčkovou. Když jídlo bylo na podnose, tak mi řekla, že knedlíky zná, že jí a jejímu bráchovi je máma dělala každý den. taopan tuším, že se to u nich jmenuje.

*smich*

Doporučuji, české pečivo a spousty výletu.

jaj*
hodnocení

0x

hranolky hamburger čízburger kung-pao

marenka*

To jsou opravdu typicky česká jídla. *haha*

lidka*
hodnocení

0x

To si snad nemohu nechat ujít. *hej*Určitě bych jim uvařila 1/ knedlo (houskové domácí),vepřo (krkovičku nebo plecko), zélo (jaké jste zvyklí). Určitě pořádný 2/ řízek a bramborový salát. 3/ dobré moravské uzené, bramborový knedlík nebo šišky a špenát - případně bramborovou kaši. 4/ kynuté ovocné knedlíky (meruňky) s čepicí našlehaného měkkého tvarohu se zakysanou smetanou a máslem, cukrem se špetkou skořice. 5/ Omáčku dle vlastního výběru (svíčková, ptáčky, gulášek) a podle výběru buď knedlík nebo rýži. 6/ kuře nebo kotletku na houbách (ne sušené)s bramborem na jakýkoliv způsob. 7/ pikantní masovou směs a bramboráčky. Polévky: hovězí nudlová (domácí), hrachovka s houskou, květáková nebo jiná zeleninová, česnečku s topinkou po večerním posezení, gulášovka, kuřecí s kapáním, bramboračka se sušenými houbami.

Další dobroty: palačinky, buchty, štůdl, bábovku, nakládaný nebo obalovaný hermelín, topinky, škvařené domácí sádlo, dobrá sekaná - ono by toho bylo . . .

rob*

a až to všecko zbaští tak by si mohli dát 1 plzničku a pak domácí slivovičku *pivo*

lidka*

Tak to v každém případě! *hej*

hodnocení

0x

Tak na to bacha, amici a ostatne cely anglosasky svet nema pro tradicni Ceskou potazmo Rakouskou kuchyni pochopeni...Mam kazdopadne dobrou zkusenost s Boruvkovyma knedlema s tvarohem, Svickova s knedlikem, Kachna s dvojbarevnym zelim a knedlikove duo, Kulajda, Bramboracka, Kaplicka cmunda, atp...z vlastni zkusenosti...

doplněno 09.12.10 14:36:

Jo jeste jsem zapomnel Halusky s cimkoliv...ne moc Ceske, ale vyborné..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]