Nejste přihlášen/a.
V prosinci k nám mají přiletet na návštěvu rodina z USA asi zhruba na týden ... Přemýšlela jsem co jim uvařit a napadlo mě že bych mohla po tu dobu co tu budou vařit typicky české jídla Jenže mě jich moc nenapadlo , jen knedlo,zelo vepřo
Nemáte vy nějaké tipy?
Děkuju všem předem
Můžeš zkusit veškeré omáčky - svíčková, rajská, koprová, kulajdu, knedlíky ať už houskové nebo bramborové se zelím a vepřo, husa, kachna. Málokdo ví, že českým vynálezem je klasický obložený chlebíček s bramborovým salátem. Obávám se, že rodině z USA nebudou naše klasická jídla chutnat. Jsou buď zvyklí na svoje fastfoody nebo bývají úchylní na zdravou výživu.
Amíci budou chtít patrně kus masa ale já bych sáhla po starých receptech-škubánky, kuba, strapačky, bramboráky a tzv. ertepláky s vařených brambor na plotýnce s makem, knedlíky kynuté s borůvkama nebo tvarohové těsto s -jahody, broskve...knedlo vepřo zelo, svíčková, koprovka nebo cobulačka s uzeným.Polévku vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi, čočková, zelnačka a ještě mě napadl gulášek a segedin.
Zkuste se podívat tady, recepty.mraveniste.cz/...
Já bych udělala kachnu se špekounama a zelím, pak řízek a bramborový salát, vinnou klobásu s kaší, plněné papriky v rajské omáčce s rýží, pak vepřovou pečeni, bramborový knedlík a špenát a třeba guláš s kolínkama.
doplněno 07.11.10 18:46: A na cestu domů, bych jim udělala dárkový koš. Olomoucké syrečky :D, Hořické trubičky, Plzeňský Prazdroj, Karlovarské oplatky, víno z Moravy, Becherovku... prostě naše specialitky.
utopenec, salám s cibulí a octem, tlačenka, jitrnice, prejt, koleno-ovar, uzený, prdelačka, jelita... všecko z prasete. mnam mnam
Jednou jsme měli na návštěve Francouze. Z uleželých tvarůžků byl unešen! S čerstvým chlebem a pivem k tomu!
Zkuste se inspirovat podle tohoto souboru : ulozto.cz/... . Varování! Neprohlížet teď večer.
To si snad nemohu nechat ujít. Určitě bych jim uvařila 1/ knedlo (houskové domácí),vepřo (krkovičku nebo plecko), zélo (jaké jste zvyklí). Určitě pořádný 2/ řízek a bramborový salát. 3/ dobré moravské uzené, bramborový knedlík nebo šišky a špenát - případně bramborovou kaši. 4/ kynuté ovocné knedlíky (meruňky) s čepicí našlehaného měkkého tvarohu se zakysanou smetanou a máslem, cukrem se špetkou skořice. 5/ Omáčku dle vlastního výběru (svíčková, ptáčky, gulášek) a podle výběru buď knedlík nebo rýži. 6/ kuře nebo kotletku na houbách (ne sušené)s bramborem na jakýkoliv způsob. 7/ pikantní masovou směs a bramboráčky. Polévky: hovězí nudlová (domácí), hrachovka s houskou, květáková nebo jiná zeleninová, česnečku s topinkou po večerním posezení, gulášovka, kuřecí s kapáním, bramboračka se sušenými houbami.
Další dobroty: palačinky, buchty, štůdl, bábovku, nakládaný nebo obalovaný hermelín, topinky, škvařené domácí sádlo, dobrá sekaná - ono by toho bylo . . .
Tak na to bacha, amici a ostatne cely anglosasky svet nema pro tradicni Ceskou potazmo Rakouskou kuchyni pochopeni...Mam kazdopadne dobrou zkusenost s Boruvkovyma knedlema s tvarohem, Svickova s knedlikem, Kachna s dvojbarevnym zelim a knedlikove duo, Kulajda, Bramboracka, Kaplicka cmunda, atp...z vlastni zkusenosti...
doplněno 09.12.10 14:36:Jo jeste jsem zapomnel Halusky s cimkoliv...ne moc Ceske, ale vyborné..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.