Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
právě jsem se vrátil z hradu, pardon z lesa, Hi. Přinesl jsem spoustu malých, krásných, zdravých, tvrdých podhříbků. A tak nás napadlo, že by jsme je zavařili do kyselého láku. V životě jsem to nedělal a tak prosím o recept na nějaký dobrý lák na houby. Postup a jak se to dělá, asi najdu na internetu. Ale co se týče složení láku, si nechám poradit. Díky předem.
doplněno 09.10.10 23:35:Díky moc všem za rady. Houby jsou naložené, tak uvidíme. Dám za čas vědět, jak to dopadlo.
Já zavařuju jak okurky, tak i houby do Pikanty. Houby nejdřív hodím do vařící vody s octem a solí (přiměřeně, spíš víc), 3 min vařím, pak sleju na cedník a trochu propláchnu studenou vodou. Já mám ráda matlavý, kdo nemá, propláchne pořádně. Pak do sklínky dám pár koleček mrkve, cibuli a křen. Na to houby a zas mrkev, cibuli a křen, zalít Pikantou a zavařit. Dobrou chuť.
lui, mám přímo znojemský -jdu ho najít.Je výborný. kar.
doplněno 18.09.10 12:50:4l vody, 1,2l octa, 16 dkg soli , 30 dkg cukru , 50 tabletek umělého sladidla. Podle cuti, si můžete libovolně udělat i kyselejší nálev.Do sklenice pak dát trochu hořčičného semínka, cibuli, kolečko křenu a můžete i mrkev. Kousek bobkového listu, hřebíček. Skoro jako na okurky, jen bez kopru a té mrkve jen trošku. A samozřejmě ty HOUBY .Karina
Pro nakládání hub používám lák tohoto složení (stejný jako na okurky), ale vyžaduje to sterilizaci.
Složení:
2 lt vody, 0,6 lt 8% octa,18 dkg cukru, 9 dkg soli, 15 cukerinů, 6 bobkových listů, 6 ks nové koření, 6 ks pepř,
6 ks hřebíček, 1 lžíce hořčice (semena). Vodu s přísadami 20 minut vařit, pak přidat ocet, opět uvést do varu.
Houby je potřeba cca 4 min. povařit, vyprat ve studené vodě, naskládat do sklenic s dostatečnou rezervou pro lák,
s přídavkem špetky hořčice, kousky cibule, popřípadě mrkve (spíše ozdoba). Sterilovat při tepolotě 82 °` 20 min.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.