Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červená řepa - recept na sterilování

Od: zuzee* odpovědí: 9 změna:

Chtěla bych poprosit o nějaký vyzkoušený recept na steril. červenou řepu. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu, dělám jí už několik let.

1 litr vody, 3 dcl octa, zarovnaná kávová lžička soli, 100 g cukru. 2kg řepy omyji a uvařím do měkka. Oloupám a nastrouhám na hrubo. Zaliji nálevem, promíchám a plním do sklenic. Podle chuti možno přidat fenykl, nebo křen.

Červená řepa se zelím - výborný.

1 kg červené řepy, 1 kg bílého zelí, půl kila cibule Řepu uvařím zvlášť, potom oloupu a nastrouhám. Zelí s cibulí nakrájím a chvíli povařím v nálevu, přidám nastrouhanou řepu, promíchám a plním do sklenic - nepěchuji, plním volně. Nálev - 12 dkg cukru, 1 rovná lžíce soli, 1/2 litru vody, 2 dcl octa. Vařím 3 nálevy na 2 dávky zeleniny. Přeji dobrou chuť.

jabraka*
hodnocení

1x

Sednu,otevřu sklenici s řípou a žeru a žeru,až jsem na dně.A že je moc kyselá?Záleží na nálevu.Koupil jsem znojemský v lahvi, dám jen bobkový list a šup do sklenic.Nahoru kolečko cibule.A je pěkně slaďoučká - mňammm.

JABRAKA

radi*
hodnocení

1x

Jak to tady čtu, tak jsem na ní dosatl takovou chuť, že jsem si musel otevřít sklenici. A jak už tu bylo... žeru a žeru, až narazím na dno a druhý den pak čůrám červeně :)

michal958*
hodnocení

0x

recepty napr tady:

recepty-kucharka.eu/...

lidus*
hodnocení

0x

Zelí nakrouhat, přidat ovařenou a oloupanou řepu na nudličky 1/3 řepy a 2/3 zelí, zalít okurkovým nálevem a sterilovat. Zkuste červenou řepu obalit v trojobalu a usmažit-nejdřív zase ovařit, oloupat, nakrájet na kolečka asi 0,5 cm. Dělá to vegetariánka švagrová a je to docela dobré.

hodnocení

0x

Teda ženský já vám nevím, ale kromě špenátu neznám větší fujtajbl. Nechcete si to rozmyslet a dělat radši něco chutnějšího? Já bych špenát a červenou řepu úředně zakázal pěstovat. *smich**smich*

Také jsem neměla ráda špenát. Vyzkoušela jsem hodně receptů, teď ho dělám se šlehačkou a chutná mi. To samé je s řepou, kupovaná zavařovaná mi nechutná, je moc kyselá.

mirek*

Já ano. Špenát s červenou řepou. To je ten správný hnus. I když špenát, když je dobře udělaný mám rád. Ovšem červená řepa - ještě jí nevidím, pouze cítím a už blinkám. *blee*

wrtulka*

Fujtajbl to možná je ale je to nestkutečně zdravý sakryš a těch antioxidantů a vitamínů co tam je! Myslím že i když to nechutná tak není od věci řepu udělat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]