Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na těsto na pizzu

Od: cekrops® odpovědí: 7 změna:

Tak jsem se dneska v cca 19 rozhodl,že si upeču svoji první pizzu v životě. Udělal jsem si teda těsto podle receptu ale potom jsem si všimnul,že je tam ještě napsané,že to těsto kyne nejmíň 2 hodiny.:( Takže dnes už ji asi těžko udělám... Proto se chci zeptat zda to těsto až vykyne mohu nechat do zítra v ledničce? Nestane se těstu nic? Díky za odpověd.!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych to zkusila. V nejhorším přijdeš o těsto, a třeba se to podaří. Prostě bych to těsto shňácala do koule a dala do ledničky. Přikryla bych je fólií, aby neoschlo. Zítra, až budeš mít čas, je vyndej z ledničky, rozválej, vlož na plech a nech kynout relativně v teple. Jestli se bude aspoň trochu snažit, poklaď ingrediencemi a klidně upeč.

hodnocení

0x

Zítra si udělej nové těsto.

pt®

Jelikož občas honím čas, jako dnes, tak dělám pizzu ze starých rohlíků a do půl hodinky, máte hotovo. Nakrájet 8 rohlíků, zalít trochu mlékem, přidat vejce a rukou promísit v těsto. Na plech dát pečící papír a rozvrstvit těsto ze směsi rohlíků, nechat 10 minut odpočinout. Mezitím nakrájet salám, sýr a rajčata podle chuti. Pak dát těsto na 10 minut zapéct, pak vyndat z trouby a potřít kečupem, posypat salámem, sýrem, poklademe nakrájenými rajčaty a dáme do trouby dopéci na 15 minut. Dorou chuť. PT /stařenka/

ladinpraha*
hodnocení

0x

Před chvílí dávali v TV nějaké vaření. Dělal tam pizzu a říkal dát do ledničky na 20 - 40 minut, ale klidně i do druhého dne.

lidus*
hodnocení

0x

Klidně dát do lednice, zítra převálet a péct. Já na pizzu dělám klasické nudlové těsto je to rychlé a chutná jako kupovaná.

pb®
hodnocení

0x

Asi spatny recept. Pizzu jsem delala v nedeli a do 45 min od zacatku michani testa byla upecena. 250g hladke mouky, 2lzice olivoveho oleje, hrnicek (cca 200ml) teple vody, instantni drozdi, sacek je na 500g mouky, takze staci jen pulka, asi lzicka soli. Mouku, olej a sul do misy, teplou vodu do hrnicku a rozmichat v ni drozdi. Vody radeji min a pripadne pridat do testa, nez mit testo ridke a muset pridavat mouku. Pak nalit do misy s moukou, olejem a soli, vypracovat hladke testo a dat kynout do trouby, ktera je predehrata na 50 °C. Nez testo vykyne, udela se majda na pizzu, ja delam z olivoveho oleje, cibule, cesneku, loupanych rajcat v konzerve a bazalky. Plech vytru olivovym olejem, rozprostru testo, potru majdou a dam dalsi ingredience podle chuti. Nez tohle udelam, trouba se vyhreje na potrebnou teplotu a muze se pect. Pro jednoho bych delala testo z polovicny davky.

riky99*
hodnocení

0x

NAPROSTO Bezkonkurenčí recept ;)
Ingredience:
0,5 kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl studené vody

Postup přípravy: Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oregánem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd.
Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10-15 min. V horkovzdušné asi 5-8 min.

Je to recept na pizzu jako z pizzerie , s těstem se velmi dobře pracuje, lze jej krásně vytahovat a udělat slaboučkou pizzu.

Po vyzkoušení tohoto receptu si už nikdy nekoupíte mraženou. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]