Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co děláte z cukety?

Od: claire* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, přátelé! Urodilo se nám hojně cuket :-P a co teď s nimi... Už jsme měli cukeťáky vošouchy (neboli bramboráky), cuketovou polévku, cuketovou buchtu, cuperník, musaku z cuket, pizzu s cuketou, cuketový mozeček...

Máme doma cuketový receptář od Jany Štěpánkové, který mě ještě láká cuketami na kari, ale zajímá mě, jestli nemáte nějakou vlastní specialitu *hej*Poraďte! *slunce*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Mimo toho co píšete dělám ještě nadívanou cuketu-rozkrojím na půlky, vydlabu jádra, dám trochu mletého bůčku ochuceného jako na sekanou a posypu strouhaným sýrem. Nejraděj mám mladé cukety nakrájené na kolečka, obalené v trojobalu a usmažené.

radi*

Co vše dokáže člověk vymyslet, aby mohl žrát bůček a věřil tomu, že je to zdravé a dietní! :)

hodnocení

0x

Cuketové zelí: cuketa se nastrouhá na hrubém struhadle a použije se stejně jako nakrájené zelí. Jenom dusit opatrně a chvilku, je to hned hotové. Klasicky se přidá sůl, kmín, cibule... zásmažka jak je kdo zvyklý u zelí... Stejně tak se dá udělat zelí z dýně, má fantastickou barvu.

macek*
hodnocení

0x

Já z cukety dělám Cuketové karbenátky,Cuketovou buchtu,a sekanou v cuketě to si rozpůlím cuketu vyjadřincuji naplním dochucenou cekanou na povrch dám rajčata ,posypu nastrouhaným sýrem a zaleju smetanou je to velmi dobré doporučuji vyzkoušet.;)

radi*
hodnocení

0x

Velmi jednoduché a dobré je nakrájet cuketu na kolečka, potřít rozmačkaným česnekem v oleji a ogrilovat. Samozřejmě "bramboráky", buchta, placky a cokoliv jiného profláklého asi už nikoho nepřekvapí... :)

riky99*
hodnocení

0x

Dušená cuketa : Na 1 porci 1 nastrouhanou malou cuketu podusit na kousíčku másla, Jen špetkou soli osolit,posypat vegetou ( 1/2 lžičky ) a podlít sladkou smetanou( asi tři lžíce ) , nechat vydusit a přidat rozmíchané vejce a nechat ztuhnout. Ozdobit rajčaty a podávat s chlebem či jen s letním salátem jako lehký oběd nebo večeři . Jen pozor na přesolení vegeta bývá sama o sobě slaná,tak je lepší dosolit až nakonec.

cyril*
hodnocení

0x

Já dělám z cuket kompost.

claire*
15.08.10 00:18
hodnocení

Chyba! ;)

chelsi*
hodnocení

0x

Mě cuketa moc nejede, ale děláme plněnou cuketu - jak už někdo psal, vydlabat a místo jader do ní dát myslím že sekanou *nevi* A většinu ji taky opejkáme na ohni, takže grilovanou *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]