Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěla jsem se zeptat mám doma 7 housek těch menších a chtěla bych z nich připravit večeři, ale nemám žádný nápad jak to spestřit, a ne jen pořád máslo ,salám, sýr. Poradíte? Děkuji
Můj první recept nebyl patřičně oceněn , tak zkusím z jiného soudku:
Housky nechte ztvrdnout a vyschnout, poté rozšrotujte na materiál, který zove strouhanka. Kromě toho připravte si vepřovou kýtu nebo krkovičku (možno i kus flákoty zvaný kotlet), dle libosti, správně naklepanou. Poté vajíčko a mouku, do tří oddělených nádob se strouhankou vložte. Naklepané masíčko potom koupejte v pořadí mouka, vejce, strouhanka, vejce, strouhanka, vejce, čím pětiobalu docílíte, jenž trojobalem se zove a jako ideální obal vzývá chuťové buňky vaše. K tomu přiložme brambůrky ve formě rozličné, ať vařené či osmažené, nebo i šťouchané s cibulkou zapraženou. Možno přidáním mléka kravského s kouskem másla tlučeného kašičku stvořiti. ... no a pak už jen sežrat... Janulko, ještě Ti zbývají housky?
Kdo je na sladké, tak by třeba uvítal žemlovku s jablky nebo s tvarohem - je to rychlovka a mají to rády především děcka.
Ale to chce houstičky trochu přitvrdlé (možná na chvíli do trouby nakrájené na plátky ) - z čerstvých by to asi bylo blátíčko.
Ještě mne napadlo - rajčatový salát s majolkou a k tomu suchou houstičku.
Kousek nastrouhaného tvrdého sýra smíchat s vajíčkem, trošku osolit. Tohle napatlat na rozkrojenou polovinu housky a vrazit na rozpálenou pánev s olejem, tou pomatlánkou dolů. Až to bude dozlatova tak na pár vteřin otočit, a pak už jen nechat vychladnout a sežrat. Jednoduché,rychlé, levné, a to matlání se dá jakkoliv dochutit!
Dělám to trošku jinak - usmažím míchaná vejce, navrším na rozkrojené housky, zasypu strouhaným sýrem a zapeču chvilku v troubě.
mňam . Smaženka. Housku rozkrojit , namazat rozmýchaným tvarohem s vanilkovým cukrem. Housku zase k sobě připlácnout (namazaným k sobě ). , Na pánvi rozehřát olej, vložit housku a po obou stranách trošku osmažit. Ještě horké obalit v cukru (krupice)
Housku nakrájet na kostičky, osmažit a ještě horké obalit ve směsi cukru se skořicí.
Sebode. Já to dělám zase takto - rohlíky nebo veku nakrájím na tenké plátky, potřu oslazeným tvarohem a slepím. Obalím jako řízek v trojobalu a usmažím. Horké obalím v cukru s vanilkou.
jsi prostě lepší, Hope... no jo, když chlap vaří, je to vždycky fajn
já jsem ušetřila pánev, se dívám
No to jo, ale tu druhou, na kterou ty to překlopíš
Aha, já trubka, nečetla jsem pořádně, ty tam dáváš syrová vejce - tak to jsi ušetřil troubu.
Zpěňte cibulku, na to ten salám na kostičky, nebo ještě přidejte buřta, sladkou papriku, zalijte vodou, dejte kmín, česnek a masox, chvíli povařte a zahustěte jíškou, nebo mouku rozkvedlanou ve vodě. Chvilku povařte a máte buřt guláš k těm houskám. Když nejsou housky, přidejte tam brambory, vařte déle a máte guláš. polévku. jinak housky rozkrojit, obalit v rozkvedlaném vajíčku a osmahnout na oleji. Potřít hořčicí, cibuli na to a je hned změna. Nebo ta žemlovka, jak píše Lidka.
Housky rozkrojit, trochu másla, potřít sardinkami v oleji, nahoru nahrubo cibuli a strouhaný sýr. Zapéct v troubě a jíst teplé. Dobrá mňamka. P.S. - zlehka sardinky osolit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.