Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho všeho se dá udělat med?

Od: anitram* odpovědí: 12 změna:

Z čeho všeho se dá udělat med poradte.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

malvinka*
hodnocení

0x

Z pampeliškových květů, ale já jsem zastáncem klasiky od včelaře.

8976*
hodnocení

0x

Med se udělat nedá...smůla.

radi*
hodnocení

0x

Pokud jste včela, tak nejlépe z pylu :)

A kdyz jsem pan Včelák..?

hop®

Včelák? To není co závidět, tomu se říká pan trubec... ;)*smich*

radi*
hodnocení

0x

Včelák nemá takovéhle starosti! :)

lidus*
hodnocení

0x

med od včel je nejlepší( tedy já ho zrovna nemusím) nazývá se podle toho, kde včelky sbírají pyl-květový, medovicový a pak se dělí na např. akátový, řepkový... medovicový docela chutná i mě a celý život jsem se domnívala, že je to lesní med z toho co včelky nasbírali na kvetoucích stromech, ovšem k mému překvapení mě zeť - včelař poučil, že je to úplně jinak. Také dnes už vím, že med necukernatí ale krystalizuje a šlehaný med se mi nelíbí už vůbec.

Kdysi babička vařila cosi podobného medu z květů pampelišek, jíst se to dalo ale med to nebyl.

doplněno 31.07.10 11:24:
Výroba medu z darů přírody.

200 ksčerstvých nezvadlých pampelišek
1 kscitrónu
1 kgcukru
1 lvody

1. Do 1 l vody nasypeme asi 200 pampeliškových květů a přidáme středně velký citrón i s kůrou, který rozkrájíme na menší dílky
2. Směs 10 minut povaříme a pak ji necháme stát v klidu 24 hodin při pokojové teplotě
3. Po této době šťávu scedíme a zahřejeme do mírného varu
4. Za neustálého míchání rozpustíme ve vroucí šťávě 1 kg cukru
5. Jakmile se cukr rozpustí, pokračujeme ve varu šťávy ještě 15-20 minut
6. Šťáva musí na tolik zhoustnout, že získá konzistenci medu
7. Pampeliškový med plníme do menších sklenic s uzávěrem.
Doporučení:
Med uchováváme na chladném a temném místě.

Tohle je moc dobré, ale med to není, to se jenom tak říká. To je jako s tím Leninem/Uljanovem a VŘSR, která byla v listopadu.

sebod*

Lidus. Jednou jsem tenhle med použila na zavařování dýně. Byla to ňamka.

lidus*

sebod to je dobrý nápad, letos už pampelišky neseženu, zato dýní bude dost ale příští tok to vyzkouším. Mám ráda dýně když se zavařené dají jen do skleniček pod celofán a časem se z nich stane téměř kandované ovoce-ta medová hmota by mohla proces zrychlit.

jip*
hodnocení

0x

"Med" jsem dělávala i z květů sedmikrásek nebo z květů bezinek.

ilonka79*
hodnocení

0x

Pravý med je pouze od včel.

Přestože ho máme doma nadmíru, protože přítel včelaří, tak jsem na doporučení letos zkusila uvařit ,,med´´ ze smrkových výhonků. Je dobrý na průdušky. Podobný ,,med´´ se dá uvařit i z mladých borových šišek, černého bezu, jitrocele, pampelišek, sedmikrásek a jiných bylinek z našich luhů a hájů ;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]